IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ей, Дъ Ноуър! Тук ли си?

Сирма май ще потъва, а?
    Изглежда късно за продажба, а търговията с мозъци позамира?
    Last edited by sunny; 15.02.2023, 12:56. Причина: Цензура на цензурата ;)

Коментар

• Имат и дивидент да обявяват, обещаваха някакви 4.5 стотинки по едно време...............

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Е нали го обявиха? Обратно изкупуване.
        аха .. ами можеха да му направят евала на човека, да му ги изкупят 10% нагоре, макар че не е изгодно за останалите, все пак тази компания се продаде на пазарната оценка на цялата група. Първо да изкупят дребосъка до 0.78. Разбира се аз не знам подробности, само спекулирам
        Last edited by petyob; 27.01.2023, 10:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

това въпрос ли е? Атанас Киров, който е шеф на продадената компания, беше обявено че купува дял от нея, т.е. му е трябвало кеш. Излиза от едната и влиза в другата .. така си мисля без да знам. Интересно е кой е купувача, кой е извадил 1 млн. ?
          Е нали го обявиха? Обратно изкупуване.

Коментар

• Първоначално изпратено от RoyBatty Разгледай мнение
            25.01.2023 11:48[/TD
            [TD]1398900
            0,710 ?
            това въпрос ли е? Атанас Киров, който е шеф на продадената компания, беше обявено че купува дял от нея, т.е. му е трябвало кеш. Излиза от едната и влиза в другата .. така си мисля без да знам. Интересно е кой е купувача, кой е извадил 1 млн. ?

Коментар

• 25.01.2023 11:48 1398900 0,710 ?

Коментар

• Във връзка с решение за разпределяне на междинен дивидент за първото 6-месечие на 2022 г., взето на проведено на 09.01.2023 г. ОСА на Сирма Груп Холдинг АД-София (SGH), дружеството обявява:
                - Брутен дивидент на една акция: 0.015 лв.
                - Начална дата за изплащане на дивидента: 20.02.2023 г.
                - Крайна дата на изплащане на дивидент: 20.08.2023 г.

Коментар

• Повишен рейтинг за Сирма Груп Холдинг и целево ниво от 1.52 лева за акция

Цялата новина отпреди месец тук:
                  https://www.infostock.bg/infostock/c...eva-za-aktsiya

Коментар

• https://investors.sirma.bg/public/fi...col_GMS_BG.pdf

btw изглежда има проблем с форума поне в safari на мак - няма бутон за отговор…

Коментар

• Днес е имало общо събрание на акционерите. Ако някой от тук е присъствал да даде информация.

Коментар

• Кешът, който влезе тази година в групата и в дъщерните и този, който се очаква следващата(9млн.евро) ще е доста над пазарната капитализация в момента, нали? Не съм го смятал точно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                          Не ме слушате тук... писах бриса х предупреждавах....
                          За каква опасност си предупреждавал. Аз си казвам че не разбирам, но ми харесва, има предвидимост за 3г. За дивидент, разширяват се. Продадоха част от бизнеса, което е правилно като нямаш пари да се състезаваш с конкурентите продай вместо да изостанеш и да станеш като архаичен чат мирка. Доказали са че не са балон 30 г. са в бизнеса, създават продукт, дори са подценени много. Аз купих 15 000 броики да видим дали за 1 2 г съм заложил правилно.

Коментар

• Това което CEO-то казва завоалирано е: "По-добре да вземете дивидент и данъ ка върху милионите да е 5% отколкото да се плати 5% плюс 10% данъ к печалба. От това, че едни милиони ще се дадат за дан ъци акционерите няма да забогатеят - даже напротив". Истината понякога е грозна.

Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

тогава някой ще каже, че Онтотекст е грешка. Но то е носило приход през годините, което мисля, че не се отчита.

Коментар

• Не ме слушате тук... писах бриса х предупреждавах....

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                                макар, че продажбата на Онтотекст беше близо до пазарната капитализация на цялата група счетоводно се отчита загуба защото P/B e 0.44, т.е. счетоводната/балансова стойност на продадените активи е по-голяма от пазарната 2 пъти.
                                тогава някой ще каже, че Онтотекст е грешка. Но то е носило приход през годините, което мисля, че не се отчита.

Коментар

Working...
                                X