If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аха .. ами можеха да му направят евала на човека, да му ги изкупят 10% нагоре, макар че не е изгодно за останалите, все пак тази компания се продаде на пазарната оценка на цялата група. Първо да изкупят дребосъка до 0.78. Разбира се аз не знам подробности, само спекулирам
това въпрос ли е? Атанас Киров, който е шеф на продадената компания, беше обявено че купува дял от нея, т.е. му е трябвало кеш. Излиза от едната и влиза в другата .. така си мисля без да знам. Интересно е кой е купувача, кой е извадил 1 млн. ?
това въпрос ли е? Атанас Киров, който е шеф на продадената компания, беше обявено че купува дял от нея, т.е. му е трябвало кеш. Излиза от едната и влиза в другата .. така си мисля без да знам. Интересно е кой е купувача, кой е извадил 1 млн. ?
Във връзка с решение за разпределяне на междинен дивидент за първото 6-месечие на 2022 г., взето на проведено на 09.01.2023 г. ОСА на Сирма Груп Холдинг АД-София (SGH), дружеството обявява:
- Брутен дивидент на една акция: 0.015 лв.
- Начална дата за изплащане на дивидента: 20.02.2023 г.
- Крайна дата на изплащане на дивидент: 20.08.2023 г.
Кешът, който влезе тази година в групата и в дъщерните и този, който се очаква следващата(9млн.евро) ще е доста над пазарната капитализация в момента, нали? Не съм го смятал точно.
Не ме слушате тук... писах бриса х предупреждавах....
За каква опасност си предупреждавал. Аз си казвам че не разбирам, но ми харесва, има предвидимост за 3г. За дивидент, разширяват се. Продадоха част от бизнеса, което е правилно като нямаш пари да се състезаваш с конкурентите продай вместо да изостанеш и да станеш като архаичен чат мирка. Доказали са че не са балон 30 г. са в бизнеса, създават продукт, дори са подценени много. Аз купих 15 000 броики да видим дали за 1 2 г съм заложил правилно.
Това което CEO-то казва завоалирано е: "По-добре да вземете дивидент и данъ ка върху милионите да е 5% отколкото да се плати 5% плюс 10% данъ к печалба. От това, че едни милиони ще се дадат за дан ъци акционерите няма да забогатеят - даже напротив". Истината понякога е грозна.
макар, че продажбата на Онтотекст беше близо до пазарната капитализация на цялата група счетоводно се отчита загуба защото P/B e 0.44, т.е. счетоводната/балансова стойност на продадените активи е по-голяма от пазарната 2 пъти.
тогава някой ще каже, че Онтотекст е грешка. Но то е носило приход през годините, което мисля, че не се отчита.
Коментар