IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Аз бих направил един добър buy back вместо да отписват. Изкупените акции ще върнат по бързо доверието в компанията а при добра цена ще могат да предлагат кеш и акции за придобиване на нови компании.
    точно така. Ако пазарната капитализация е по-ниска от реалната цена, да се изкупува до тази цена.(до колкото стига свободния кеш или проценти право на изкупуване). Никой не може точно да каже колко е стойността на дружеството, но ръководството, което са и най-големите акционери, най-добре може да прецени. Нека да се съберат и да направят тази оценка!
    Last edited by petyob; 15.06.2022, 10:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

.. ми с толкова кеш да се делистнат...ако бяха толкова уверени че могат да я развият да са я развили сто пъти до сега...
      Аз бих направил един добър buy back вместо да отписват. Изкупените акции ще върнат по бързо доверието в компанията а при добра цена ще могат да предлагат кеш и акции за придобиване на нови компании.
      Last edited by SoHo; 15.06.2022, 10:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

50 милиона кеш
        .. ми с толкова кеш да се делистнат...ако бяха толкова уверени че могат да я развият да са я развили сто пъти до сега...

Коментар

....знаеш че никога не пиша продто за да си “драскам” ида си хабя очите пък ламо ли за фалити.... и ще го подкрепя с пример за действията си... кани ли са ме да вземам големите пакети и при Нео и по син карс и по нефт и газ... нямам и една акция от тези чекии... според мен е важно човек да спазва принципите си!
          50 милиона кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            И преди време, и сега говориш за Неохим и за фалит и започвам да се вълнувам за съвсем принципния въпрос как точно се случва това чудо при компании с много активи и никакъв дълг?!? Затова и попитах отварял ли си им отчет или само си пишеш. Да не говорим, че това не е някаква финансова компания, а бизнес с реални заводи и машини в него. Чак след това идва въпроса дали някой убива златната си кокошка. Принципна тема за размисъл на тема фалити.
            п.п. Извинявам се, че в темата за Сирма.
            ....знаеш че никога не пиша продто за да си “драскам” ида си хабя очите пък ламо ли за фалити.... и ще го подкрепя с пример за действията си... кани ли са ме да вземам големите пакети и при Нео и по син карс и по нефт и газ... нямам и една акция от тези чекии... според мен е важно човек да спазва принципите си!

Коментар

• Много добре се справяш с думите, Ender Но аз мисля, че ако не се справяш добре и с цифрите, няма как да си успешен дългосрочно...

Това (почти) представително проучване, за което споменаваш, ти ли си го правил?

Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              П.С. А в кръчмата не ме пускат след последното сбиване.
              Жалко, че не те пускат в Кръчмата... Трябва да спираме с тази тема, че я прецакахме... Лека

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
                Даааа, много ми е интересно как вземате инвестиционни решения, без да четете отчети, и с интерес ще чуя историята...
                Казано в кратце - има повече от един начин за обработка на заобикалящата ни информация, но вие по тривиални причини познавате само един и поради това го считате за единствения правилен. Според едно (почти) представително проучване, над 50% от инвеститорите в този форум, вземат решения на база емоции, сантимен, дискусии с приятели, усет за настроението на пазара, предчувстие за волатилността и промяната на вятъра, и прочие "ирационални" инструменти. От останалите, нямам идея колко са четящите отчети, но не бих заложил на повече от 20%, от всички инвеститори на БФБ, като разбиращите съдържанието им са значително по-малко.

Някъде е писано за тези неща из форума, пък и темата е за друго и не е редно да я спамя.

П.С. А в кръчмата не ме пускат след последното сбиване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  Знам, че ще ти прозвучи като ерес, но четенето на финансови отчети не гарантира взимането на правилни инвестиционни решения. Ще се изненадаш, колко хора се справят на борсата отлично, без изобщо да се занимават с подобни досадности. Често давам пример с една история за барометър /някой път може и да я разкажа/.
                  Даааа, много ми е интересно как вземате инвестиционни решения, без да четете отчети, и с интерес ще чуя историята...

Може да ми я разкажеш във Виртуалната кръчмата...

Там има един чичак дето се е разположил нашироко и по цял ден виси в Кръчмата... ама може и да си е тръгнал вече...

Коментар

Затова и попитах отварял ли си им отчет или само си пишеш.
                    Знам, че ще ти прозвучи като ерес, но четенето на финансови отчети не гарантира взимането на правилни инвестиционни решения. Ще се изненадаш, колко хора се справят на борсата отлично, без изобщо да се занимават с подобни досадности. Често давам пример с една история за барометър /някой път може и да я разкажа/.

Коментар

И преди време, и сега говориш за Неохим и за фалит и започвам да се вълнувам за съвсем принципния въпрос как точно се случва това чудо при компании с много активи и никакъв дълг?!? Затова и попитах отварял ли си им отчет или само си пишеш. Да не говорим, че това не е някаква финансова компания, а бизнес с реални заводи и машини в него. Чак след това идва въпроса дали някой убива златната си кокошка. Принципна тема за размисъл на тема фалити.
                      При Неохим няма стабилност... 2-3 години работи на печалба, после 2-3 на загуба. За 2021 изкараха супер отчет, но ако погледнем назад във времето... не са им много силните години последното десетилетие - 2011, 2016, 2020, 2021. Рисковете са много... но са добре финансово засега, няма да фалират. Ще посърфираме

Коментар

• И преди време, и сега говориш за Неохим и за фалит и започвам да се вълнувам за съвсем принципния въпрос как точно се случва това чудо при компании с много активи и никакъв дълг?!? Затова и попитах отварял ли си им отчет или само си пишеш. Да не говорим, че това не е някаква финансова компания, а бизнес с реални заводи и машини в него. Чак след това идва въпроса дали някой убива златната си кокошка. Принципна тема за размисъл на тема фалити.
                        Last edited by BSEtrader; 15.06.2022, 02:24.

Коментар

Взех решение да инвестирам само в читави мажоритари а те на бфб за мен са пет... ане в крадци и мошенници...затова и държа само три позиции на бфб...
                          Интересно... кои са тези 5 читави мажоритари?

Коментар

Интересно ми е отчет на компанията отварял ли си, за да твърдиш такова нещо?
                            ... и още нещо се сетих да допълня актуално доста...да си поразсъждаваш за домашно... ак
                            о паднат сегашните от власт и се върне бб или петата колона както се очертава.... представи си само Нео и агрия ... какъв отчет ще извадят... жална ни инвеститорска майка!

... и последно 2020. Взех решение да инвестирам само в читави мажоритари а те на бфб за мен са пет... ане в крадци и мошенници...затова и държа само три позиции на бфб... и от време на време се позабавлявам с някви “ къси” пари за семки... успех к умната... че ме разбуди с твоят въпрос!

Коментар

Ще ти призная... за 18 г не съм отварял отчет на нито една компания...( вероятно се досещаш защо) но ходя на ресторанти страст и сила ми е да общувам с хора....екскурзии... та за три от компаниите ще ти загатна в сирма се бях засилил да инвестирам сериозно 2018 представи си в мой стил... отивам на тържество на детето в училище и до мен сяда родител с който децата израснаха от 4 г заедно знаейки тъ тук ще спра че човека ай ти фирма която работи само с държавата...та какво ми чуха ушите ти би се оплашил... пак случайно собственика на АГРО поли хим познай къде е учил икой набор е..туй за Великото Нео.... ще спра.... и последно познай кой е добър приятел с кой и си ходят заедно на ски ... знаеш че не говоря не верни неща от първо лицезззз а вие си зяпайте отчети цял ден.... най вече със сирмовите отчети внимавай!
                              Наздраве!

Коментар

Интересно ми е отчет на компанията отварял ли си, за да твърдиш такова нещо?
                                Ще ти призная... за 18 г не
                                Last edited by Scottie Pippen; 15.06.2022, 08:22.

Коментар

Working...
                                X