Брей! Придобити нови фирма и подфирма? И след последно обявеното обединение Сирма ще прави ли софтуера за даване на кредити на TBI Bank ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Гледам че бид-а много добре са го подсилили след ОСА и явно няма мераклии под 80 ст. Да видим биковете кога ще тръгнат с рогата напред
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Гледам че бид-а много добре са го подсилили след ОСА и явно няма мераклии под 80 ст. Да видим биковете кога ще тръгнат с рогата напред
Kато иде цената на 40стинки, пак ще тръгнат биковетеЯ всегда буду твоим поводом напиться.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеTука нямаше ли общо събрание днес?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАз лично съм скептичен, но ще гледаме мача.. Малко като пръскане на розова мъгла ми мяза цялата работа
Дано ме опровергаят! Успех!
Сирма да направи дабъл преди Агрия
Имам и не е препръка!
Успех на тези, които имат, а също и на другите, които нямат
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
Тук има няколко човека, чието мнение много ценя! Повечето от тях са скептично настроени Благодаря за критичните мнения! Ще си преразгледам позицията...
Фирмите си работят добре. Имат иновативни и интересни технологии, ноу хау, работа, клиенти, продукти, партньори... служители в 10 държави...
На върха на технологичната вълна са. Топа на топа С печени мениджъри! Преструктурират R&D в майката...
Минали са леко през КОВИД-кризата. От както холдинга се е листнал през 2015 г., показва средно по 7 ст. печалба на акция.
Привличат и си обучават кадри: https://careers.sirma.com/sirmaacademy.html и https://careers.sirma.com/traineelab.html
Имат си ново инкубаторче за стартиращи предприемачи, даже скоро нещо ще се измъти: https://sirma.com/venturelab/
Като продадат ЕйАй ще имат и пари за финансиране на текущи проекти и придобивания.
Това, че са си продали изкуствения интелект, не ме притеснява
То важното е достатъчно естествен да имат (...и да няма много дайнъсооз в дъщерите). Естествения ще създаде нови изкуствени...
Декларацията за листване на чужда борса сигурно е "дежа вю" за колегите, които са следили по-отблизо пазара последните години:
https://www.investor.bg/imenata-na-b...aniia--353954/
https://www.capital.bg/biznes/kompan...da_izlezem_na/
Но това само препотвърждава сериозноста на намеренията им, и че не са се отказали
Това, че не са давали дивидент, за мен не е проблем. Нека да се разширяват... хоризонтално и вертикално
Както казва Дъ ноуър, сигурно ще търсят изход. Като мине петдесетака, умният човек трябвa да се замисли за пенсиониране... и как да мине в енергоспестяващ режим...
По този повод, Септември моооже да се разменят с някой друг по-стар холдинг в Софикс...
Вярно, че свободните акции са се увеличили със 110 к за една седмица. На някой от вътрешните явно му трябват спешно пари. Не вярвам да продава, щото не вярва на Сирма
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
"Нашата инвестиционна нагласа отговаря на нашата личност и начина, по който искаме да живеем живота си."
/Уорън Бъфет/
Поздрави и успехи с позицията!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЯсно ми е, че всеки си има своя начин - едни търгуват на база графики (без въобще да ги интересува дали търгуват завод за чорапи, банка за койни или верига фризьорски салони), други купуват щото "Гошо така каза", за някои си е чист хазарт, а част от хората анализират бизнеси, компании и т.н. В свободен свят живеем и всеки може да го прави така както му харесва и е супер, че има различни стратегии и интересното е, че те се сблъскват на голямата сцена - пазара. Нямам съмнение, че от всички групи има успешни и нетолкова успешни.
Поздрави и успех!
/Уорън Бъфет/
Поздрави и успехи с позицията!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеМомчета, това е темата за СИРМА!
Спрете се!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Вторият голям въпрос е защо никой не купува пакета на големият продавач след като е толкова изгодна цената,не се купуват дори части от пакета,убеден съм че има много които могат да го сторят........или и те знаят нещото дето го знае големият, а ние както винаги нищо не знаем?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Това си е така. Затова е добре да се ориентира човек къде сме - това е моя начин: В момента EV/EBITDA на Неохим трейлинг е 0.61. За да изгладиш тези флуктоции, за които говориш може да вземеш средно ЕБИТДА за десет години. С настоящото EV и средно EBITDA за 2012-2021 EV/EBITDA е 4.06 - ами пак е ок. Ама не слагам в сметката тази година Q1, ако взема 11 стойности за EBITDA за последните 10г + сегашната на трейлинг е EV/EBITDA 2.69, така че нямам съмнение че текущата цена си струва . Разбира се, важният въпрос е този, който коментираха колеги - големият продавач защо продава и да не би да има някакъв проблем сериозен, който не се знае. Но причини за продажба може да има безброй... И решението за мен си остава - диверсификацияLast edited by спекуланта; 15.06.2022, 12:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеЗнам, че ще ти прозвучи като ерес, но четенето на финансови отчети не гарантира взимането на правилни инвестиционни решения. Ще се изненадаш, колко хора се справят на борсата отлично, без изобщо да се занимават с подобни досадности. Често давам пример с една история за барометър /някой път може и да я разкажа/.
А освен отчетите е въпрос и на тълкуване на новините - има новини, които променят играта и въпросът е да ги виждаш. Продажбата на дела на Световната банка в Атера за мен беше начален изстрел за голям ръст, отвскякъде логиката натам буташе. Войната е нещо много позитивно за Агрия, ама много и тепърва ще го виждаме. Тази сделка за Сирма (понеже сме в тази тема) си мисля, че променя доста бъдещето - според мен в положителна посока. Отчетите показват, че нещо е евтино, но то може да бъде такова дълги периоди от време, и се чака тригера. А вече само бъдещето покaзва каква е истината.
Поздрави и успех!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
При Неохим няма стабилност... 2-3 години работи на печалба, после 2-3 на загуба. За 2021 изкараха супер отчет, но ако погледнем назад във времето... не са им много силните години последното десетилетие - 2011, 2016, 2020, 2021. Рисковете са много... но са добре финансово засега, няма да фалират. Ще посърфираме
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар