Първоначално изпратено от ivandavidov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
ivandavidov
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКолкото повече гледам проспекта, толкова повече ми се иска да не продължавам а съм още в първата третина
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеДовечера ще прегледам всички документи и ще се опитам да дам смислен коментар по темата. Ако се абстрахирам от допълнителната информация, която научих покрай моите контакти в IT сферата, току виж се окаже, че все пак IPO-то е смислено.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеРезонен въпрос, на който никой не отговаря
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеТака - Фадата оцененна за 20,4 мил. евро, а Сирма иска оценка между 40-55 мил. евра. На какво основание - сходни приходи, сходни печалби (даже като изключим гимнастиките за "постигане" на 10 мил. печалба на Сирма за 2014, Фадата стоят по-стабилно в исторически план, а и са нишов играч с продукт (добър или не не знам, но върви сред застрахователите).
Държа си на мнението от преди седмица - 50 мил. лв. оценка за Сирма - макс.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеПроспектът и всички документи, свързани с първичното публично предлагане на Сирма Груп Холдинг са на разположение на сайта на ЕЛАНА.
Коментар
-
Всички документи за IPO-то на Сирма Груп Холдинг са публикувани
Проспектът и всички документи, свързани с първичното публично предлагане на Сирма Груп Холдинг са на разположение на сайта на ЕЛАНА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеВ началото на септември.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеКога точно се очаква IPO-то?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеТака - Фадата оцененна за 20,4 мил. евро, а Сирма иска оценка между 40-55 мил. евра. На какво основание - сходни приходи, сходни печалби (даже като изключим гимнастиките за "постигане" на 10 мил. печалба на Сирма за 2014, Фадата стоят по-стабилно в исторически план, а и са нишов играч с продукт (добър или не не знам, но върви сред застрахователите).
Държа си на мнението от преди седмица - 50 мил. лв. оценка за Сирма - макс.
- Kak на какво основание - така го "сметнала" елана, cymru, не е случаен този факт. Защо са ги наели ? - за да "смятат". Кой ако не те ?Та нали така успешно издокараха "сметките" и при енемона. А как ли щяха да пишат с молива ако IPo беше за фадата !?
))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Така - Фадата оцененна за 20,4 мил. евро, а Сирма иска оценка между 40-55 мил. евра. На какво основание - сходни приходи, сходни печалби (даже като изключим гимнастиките за "постигане" на 10 мил. печалба на Сирма за 2014, Фадата стоят по-стабилно в исторически план, а и са нишов играч с продукт (добър или не не знам, но върви сред застрахователите).
Държа си на мнението от преди седмица - 50 мил. лв. оценка за Сирма - макс.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеКакво ще кажете за следната "груба" оценка: 350 човека средно всеки докарва ......
т.е. компанията е по скоро подценена ?
ха, кофти маркер се случи за Сирма : Фадата купена на 40 млн ЛВ, има мн. близки (8-9% по малко) ПРИХОДИ последните 3 години но с 1/2 персонала на Сирма (170 с/у 360).....
а най големия разход са заплатите...Last edited by Longin; 27.07.2015, 22:25."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеОК песимистична корекция- Хората са задръстени и чистата печалба е 2500 за месец от човек (доста ниско за бранша)
за 12 месеца (1 година) 30К на човек 10.5М
P/E то го слагаме класическо 12
12 * 10.5 = 126 мил. оценка ... пак излиза приемлива.
Разбира се ако намесим параметрите на продажбата на Телерик излиза, че супер много подценяваме възможностите на хората разработващи софтуер в Сирма
Коментар
Коментар