IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Брей, такова събитие не бяха организирали до сега:

Онлайн среща с ръководството на Сирма Груп Холдинг на 12 октомври
    Начало » Новини » Онлайн среща с ръководството на Сирма Груп Холдинг на 12 октомври
    07 Окт 2015
    На 12 октомври 2015 г., понеделник, от 17 ч. Сирма Груп Холдинг и ЕЛАНА Трейдинг организират онлайн среща за всички индивидуални инвеститори, които имат въпроси във връзка с първичното публично предлагане и биха желали да разберат лично от мениджмънта на компанията повече за историята й, продуктите и пазарите й, както и стратегията за развитие. Всички участници в срещата ще могат да зададат въпросите си и да получат отговори.

Онлайн срещата ще се проведе чрез програмата Cisco WebEx, като желаещите да участват могат да се включат както от компютрите си, така и от мобилни устройства. Необходима е предварителна регистрация, вследствие на която участниците ще получат линк към сайта на събитието.

В онлайн срещата ще участват ключови ръководители в групата: Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг и на Сирма Солюшънс; Георги Маринов, председател на СД на холдинга и изпълнителен директор на EngView Systems; Атанас Киряков, член на СД на холдинга и изпълнителен директор на Ontotext; Явор Джонев, изпълнителен директор на Sirma ITT.

Срещата ще бъде модерирана от Мирослав Стоянов, директор „Инвестиционно банкиране“, ЕЛАНА Трейдинг.

„За първи път на местния капиталов пазар се провежда подобна онлайн среща, която иначе е логична стъпка за прозрачна и модерна компания като Сирма Груп“ – коментира Мирослав Стоянов. „Преобладаващ интерес към IPO-то до този момент има от институционални инвеститори от България и чужбина, като това са чуждестранни инвестиционни фондове и профилирани в технологични инвестиции фондове от САЩ, Великобритания и Югоизточна Европа. Но от друга страна, виждаме изненадващо висок интерес от местните индивидуални инвеститори, включително българи от чужбина, какъвто не сме очаквали.“

Регистрация за онлайн срещата може да се направи от днес до 12 октомври, включително, на Интернет сайта на Сирма Груп Холдинг
    Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
      Ще споделиш ли на каква цена? Или ще го караш на пазарна поръчка?
      Ще си купя като пъкнат на борсата.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Нека да изчакаме да видим 1-2 месеца след като излезе на пазара..., че то едно са цените на поръчките , а после става друга на борсата. Поиследно Зрънчо беше 4,5 лв. на записването, а послеееее.....Стига реклама.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Хубаво, ще пробвам със 111 бройки.
          Ще споделиш ли на каква цена? Или ще го караш на пазарна поръчка?

Коментар

• Хубаво, ще пробвам със 111 бройки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнение
              Привет!

Само да отбележа, че цената на акцията, както и приходите не са константа, камо ли могат да са постоянна и еднаква цифра в продължение на 70 години.:-)
              Знам, знам!

Просто сметката е много интересна, поставена по този начин. А и дава малко храна за размисъл за хората, които мислят, че печалбата на IT фирмите не е от съществено значение за (уж) бързоразвиващите се фирми на горещия IT пазар.

Печалбата *е* от значение и винаги е била от значение. Една фирма не може да расте вечно и оценка, която избива инвестицията след няколко десетки години е... неадеквата. В случая не визирам специално Сирма, това е факт за много компании на нашата, че и на чуждите борси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнение
                Привет!

Само да отбележа, че цената на акцията, както и приходите не са константа, камо ли могат да са постоянна и еднаква цифра в продължение на 70 години.:-)
                1,25 е цената на придобиване, която е константа.

Коментар

• Нов мащабен проект от групата на Сирма

Датикум от Сирма Груп ще изгради IT инфраструктурата на една от най-модерните болници на Балканите

Датикум, която е част от Сирма Груп Холдинг, ще изгради цялата ИТ инфраструктура на новия модерен болничен комплекс в Панагюрище, който представлява реновиране на МБАЛ „Събо Николов“ и изграждане на онкологичен център – това е най-мащабният проект в сферата на българското здравеопазване за последните 25 години с инвестиция от около 55 млн. лв. Основният инвеститор в изграждането на една от най-модерните болници на Балканите е „Асарел Панагюрище Здраве“ ООД. Миннодобивният гигант „Асарел Медет“, който е участник в инвестицията, е акционер в Датикум чрез свое дружество.

Цялата информация

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                    Ако цената е 1,25 лв. делено на 75 години, тогава очакваш годишен дивидент от 1,66 стотинки. види ми се консервативна прогноза, но бъдещето е неясно
                    Привет!

Коментар

• Разбира се: не бива да се игнорира реалната възможност за могъщ растеж и експанзия - няма да се пускам в Публичното, но после ще си купя някаква бройчичка акциики.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                        Относно дивидентите - в една Facebook група бях писал, че при P/E = 30 и дивидент от 40% от печалбата, първоначалната инвестиция от IPO-то се изплаща след има-няма 75 години. Затова да се разчита на сериозен приход от дивиденти тук е просто смешно.

По-скоро човек може да разчита на някаква капиталова печалба, но рискът е оправдан само ако цената от IPO-то е минималната или близо до нея, при P/E гравитиращо около 20 или по-малко. Но дори тогава раздаденият дивидент ще е бъде нищожен спрямо платената цена за една акция.

Дали фирмата има потенциал за разрастване - това е много относително. 20 и колко години не са го направили (над определен размер и пазари), аз лично не вярвам, че сега ще тръгнат да го правят. Лично мнение. Но пък може и да успеят да го направят.
                        Ако цената е 1,25 лв. делено на 75 години, тогава очакваш годишен дивидент от 1,66 стотинки. види ми се консервативна прогноза, но бъдещето е неясно

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                          Не. Ако 66 млн. акции дават по 10 ст. дивидент, това прави 6,6 млн. лв за дивидент. А за да е дивидента 20% от печалбата, то печалбата трябва да е 33 млн. лв.
                          Прав си, неговото кожа: добре че ме смисли.

След Публичното акциите може да набъбнат до 65 000 000. Ако направят печалба от 10 КБ и раздадат 30% от нея като дивидент (по средата между обявините 20 и 40%) то туй прави около 0.046 кинта дивидент на акция, като може да е и 3 стинки.

Не ного сосно - може да се разчита повече на бъдещ могъщ или по-скромен ръст.

Ще поразсъждавам - по-скоро ще си купя някоя бройка след като започне търговийката с.

Коментар

По мои сметки туканка: ако раздават 20% от печалбата като дивидент и бъдат записани всички-всички акции (т.е. най-неблагоприятният случай - това значи около 10 стинки дивидент.

Смятам правилно ли?
                            Не. Ако 66 млн. акции дават по 10 ст. дивидент, това прави 6,6 млн. лв за дивидент. А за да е дивидента 20% от печалбата, то печалбата трябва да е 33 млн. лв.

Коментар

По мои сметки туканка: ако раздават 20% от печалбата като дивидент и бъдат записани всички-всички акции (т.е. най-неблагоприятният случай - това значи около 10 стинки дивидент.

Смятам правилно ли?
                              А какви бяха сметките при ЗХБГ, при Меком, помниш ли, а какви станаха.

Как може да сте толкова "остри" да вярвате на Проспект за ИПО на БФБ
                              Bulls on BSE

Коментар

• По мои сметки туканка: ако раздават 20% от печалбата като дивидент и бъдат записани всички-всички акции (т.е. най-неблагоприятният случай - това значи около 10 стинки дивидент.

Смятам правилно ли?

Коментар

Working...
                                X