Първоначално изпратено от Isabella Oronova
Разгледай мнение
Харесва ми, че от страна на Елана виждам активно участие, но още по-добре би било, ако хора от страна на Сирма взимаха подобно участие и даваха отговори.
Нека за момент се абстрахираме от факта, че съм малко по-емоционален и наблегнем не на това как казвам нещата, а какво всъщност казвам:
1) Имаме онлайн конференция, която би трябвало да даде отговори на много въпроси.
2) Нямаме запис от тази конференция.
Във връзка с детските градини:
1) Кой разработи системата? Сирма.
2) Имаше ли проблеми със системата и/или с нейното използване? Имаше.
Второто е случка от 2008г. ако правилно си спомням и общо взето е все едно къде реално е бил проблемът - лошо направен софтуер, лошо изтестван софтуер, слаби сървъри, слаба поддръжка... все едно! Подобен гаф остава спомени и хора като мен, които са дълбоко заровени в IT сферата, помнят такива неща.
Първото е от вчера и отново не е важно кой е имал или нямал технически проблеми. Фактът е, че запис няма (не че някой е искал изрично такъв) и това показва, че най-вероятно на никого не му е хрумнало да направи такъв. Видео може да се запише с най-обикновена камера, а аудиото може да се хване с най-обикновен микрофон. Няма нужда от кой знае какъв специален софтуер. Най-лесно е след това да се каже, че е имало технически проблеми. Или хакерска атака, както при детските градини. Или пък и двете.
Коментар