Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениехаха, ама не смяташ добре. Първо щеше да е 10 пъти нагоре и после 8 пъти надолу
Коментар
-
Мисля си също че ако след IPO-to акциите тръгнат надоле, ще е лош сигнал за целия пазар. Затова по-добре е елана да не се изцепват много нависоко с цената, а да подложат малко по-ниско, за да се яви и импулс за пазара. Иначе ще им се скапе и реномето, което и без това са държи на косъм, покрай енемоните, БРС тнн. случките с еларгLast edited by shokova terapia; 14.10.2015, 14:33.Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениехахаха, ако беше 2007-08 , капитализацията сега щеше да е точно в обратна посока, двойно и тройно по малка от цената, на която е предлагането Да си видял от срива случайно възстановяване на пазара, че да чакаш по високи цени сега а ?Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнениеБройте ме и мене при акционерите Пуснал съм си заявките и с нетърпение чакам резултата след 16-ти.
Да се надяваме, че и пазара се ще се размърда малко след това Ипо. Струва ми се, че е в някаква замръзнала фаза и вече не реагира на нищо. Ако ИПо-то беше 2007-2008-ма можеше да е вече с капитализация двойно и тройно по-голяма от сегашната. Та в този ред на мисли, слагам сумата на масата и с идеята да се събуди сънливеца софикс, малко да му помогнем, както се казва, че с по 10-20 сделки до обяд е тегава работата ))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеМисля, че има още много потенциал в създаването на софтуер от всякакъв вид и реших да се присъединя към досегашните акционери
Да се надяваме, че и пазара се ще се размърда малко след това Ипо. Струва ми се, че е в някаква замръзнала фаза и вече не реагира на нищо. Ако ИПо-то беше 2007-2008-ма можеше да е вече с капитализация двойно и тройно по-голяма от сегашната. Та в този ред на мисли, слагам сумата на масата и с идеята да се събуди сънливеца софикс, малко да му помогнем, както се казва, че с по 10-20 сделки до обяд е тегава работата ))
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеПо принцип съм много добронамерен към грешките на разстежа и считам Сирма за добра компания, но това ИПО е третият опит на Сирма да привлече капитал за продуктово и пазарно развитие, а предишните два не ми се струват много успешни за участвалите частни инвеститори. Станимир Каролев едва ли си спомня с добро SEP проекта за мобилни разплащания, а NEVEQ вероятно очаква успеха на това ИПО и се надява на management buy-out, за да излезе от Онтотекст. Тази когато става дума за инвестиране на собствени и изкарани с мъка и честен труд средства, е добре да се помни историята и да се мисли повече за отговорностите и качествата на мениджмънта, без критики и препоръки, разбира се
Известно време бях акционер в Адванс Екуити и следях отблизо развитието на SEP. Проектът сдаде багажа заради слабото навлизане на услугата. Може да е имало и натиск от страна на Visa и Mastercard, но тук вече влизам в сферата на врачките и гадая.
Коментар
-
Всъщност това са доста добри примери, а не лоши:
1. SEP се развива от Сирма - нещата вървят добре. Но стратегията на Сирма е да развива бизнеси и да ги продава. Следва продажба на един успешен бизнес. За съжалене след продажбата по една или друга причина бизнеса не продължава да се развива толкова добре (Но предишният собственик не може да има вина за това).
2. NEVEQ стават инвеститор в Ontotekst. Инвестираните пари изтрелват Онтотект. Онтотекст се оказва добра инвестиция за NEVEQ. Неслучайно и те го тръбят от много време по интервюта в Cаpital и BG OnAir. Но NEVEQ работи по свой правила и правилата са такива, че фонда е формиран за даден срок! Т.е. той трябва да приключи съществуването си не защото инвестициите са добри или лоши , а защото такъв е устава и правилата, по който оперира.
Не давам препоръки или съвети или ... Всеки да си мисли със собствената глава.
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеПо принцип съм много добронамерен към грешките на разстежа и считам Сирма за добра компания, но това ИПО е третият опит на Сирма да привлече капитал за продуктово и пазарно развитие, а предишните два не ми се струват много успешни за участвалите частни инвеститори. Станимир Каролев едва ли си спомня с добро SEP проекта за мобилни разплащания, а NEVEQ вероятно очаква успеха на това ИПО и се надява на management buy-out, за да излезе от Онтотекст. Тази когато става дума за инвестиране на собствени и изкарани с мъка и честен труд средства, е добре да се помни историята и да се мисли повече за отговорностите и качествата на мениджмънта, без критики и препоръки, разбира се
Коментар
-
По принцип съм много добронамерен към грешките на разстежа и считам Сирма за добра компания, но това ИПО е третият опит на Сирма да привлече капитал за продуктово и пазарно развитие, а предишните два не ми се струват много успешни за участвалите частни инвеститори. Станимир Каролев едва ли си спомня с добро SEP проекта за мобилни разплащания, а NEVEQ вероятно очаква успеха на това ИПО и се надява на management buy-out, за да излезе от Онтотекст. Тази когато става дума за инвестиране на собствени и изкарани с мъка и честен труд средства, е добре да се помни историята и да се мисли повече за отговорностите и качествата на мениджмънта, без критики и препоръки, разбира се
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеХора дано сте толкова критични към себе си
А иначе ето обобщение на казаното вчера:
http://darikfinance.bg/novini/118349...5%E5+%D1%C0%D9
ни компании с име на много по-тънки цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеТова звучи много иронично за ИТ фирмаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Хора дано сте толкова критични към себе си
А иначе ето обобщение на казаното вчера:
http://darikfinance.bg/novini/118349...5%E5+%D1%C0%D9Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеХаресва ми, че от страна на Елана виждам активно участие, но още по-добре би било, ако хора от страна на Сирма взимаха подобно участие и даваха отговори.
Нека за момент се абстрахираме от факта, че съм малко по-емоционален и наблегнем не на това как казвам нещата, а какво всъщност казвам:
1) Имаме онлайн конференция, която би трябвало да даде отговори на много въпроси.
2) Нямаме запис от тази конференция.
Във връзка с детските градини:
1) Кой разработи системата? Сирма.
2) Имаше ли проблеми със системата и/или с нейното използване? Имаше.
Второто е случка от 2008г. ако правилно си спомням и общо взето е все едно къде реално е бил проблемът - лошо направен софтуер, лошо изтестван софтуер, слаби сървъри, слаба поддръжка... все едно! Подобен гаф остава спомени и хора като мен, които са дълбоко заровени в IT сферата, помнят такива неща.
Първото е от вчера и отново не е важно кой е имал или нямал технически проблеми. Фактът е, че запис няма (не че някой е искал изрично такъв) и това показва, че най-вероятно на никого не му е хрумнало да направи такъв. Видео може да се запише с най-обикновена камера, а аудиото може да се хване с най-обикновен микрофон. Няма нужда от кой знае какъв специален софтуер. Най-лесно е след това да се каже, че е имало технически проблеми. Или хакерска атака, както при детските градини. Или пък и двете.
Както по телефон, така по имейл или в среща - с мениджъра на емисията или със Сирма. Просто питайте:-) По-добре е да се поясняват нещата.
Коментар
Коментар