Първоначално изпратено от obafeme
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеИма дефиниция на EFAMA, която е възприета от БАУД. Не може на тези регулирани пазари да има произволни класификации.
ето тук са описани по-подробно: http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...28f82b3c7a509/
Документът на БАУД е тук
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениес риск да не разводним темата, искам да те питам какво точно е това консервативен фонд? инвестира ли в акции и облигации, нещо не мога да го разбера. Има ли определение някъде или си караме на общи приказки?
Има достатъчно информация за КИС, УД, ДФ и т.н.
Не ми е работа да те обучавам!
Това е финансов форум, където се предполага минимум експертност, когато коментираш нещо. Защото тематиката е специфична, а манипулиране, популизъм, внушения и т.н. се наказват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениес риск да не разводним темата, искам да те питам какво точно е това консервативен фонд? инвестира ли в акции и облигации, нещо не мога да го разбера. Има ли определение някъде или си караме на общи приказки?
ето тук са описани по-подробно: http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...28f82b3c7a509/
Документът на БАУД е тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеТвоето невежество, граничи само с НАХАЛСТВОТО ти!
Разликата между консервативен и балансиран фонд е огромна!
Малце по-скромно, чети повече и по-малко коментирай!
Сполай ти!
Коментар
-
И аз се включвам с малко - с лимитирана на минимума и с пазарна.
Идеята е да видим как ще е, понеже оценката по-скоро трябва да е към минимума, за да има някакъв смисъл (за индивидуалните инвеститори )).
А и по-важното може би е, че искам да взема някакви, тъй като покрай раждането на дъщеря ми излезе и новината за одобрението на проспекта на Сирма (груп холдинг). А дъщерята има същото воеводско име!!! )
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеДай Балансиерания, той не е ли консерватитен
Разликата между консервативен и балансиран фонд е огромна!
Малце по-скромно, чети повече и по-малко коментирай!
Сполай ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЧестно казано не ми се занимава особено с теб, но ДСК няма Консервативен ДФ!
Този, който е най-близо до термина е ДСК Стандарт.
Ето и доходността му за последната година:
Доходност въз основа на НСАД
За период от
15.10.2014
до
15.10.2015
Нетна стойност на активите на дял за 15.10.2014
1.55648
Нетна стойност на активите на дял за 15.10.2015
1.57115
Доходност за период: 0.94 % *
Доходност на годишна база: 0.94 % *Bulls on BSE
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеВиж на ДСК как са.
Този, който е най-близо до термина е ДСК Стандарт.
Ето и доходността му за последната година:
Доходност въз основа на НСАД
За период от
15.10.2014
до
15.10.2015
Нетна стойност на активите на дял за 15.10.2014
1.55648
Нетна стойност на активите на дял за 15.10.2015
1.57115
Доходност за период: 0.94 % *
Доходност на годишна база: 0.94 % *
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравей,
Чета ти писаниците откакто се появи във форума .... и как като цветарка скачаш от тема в тема ...?
Би ли ми/ни дал информация кой консервативен ДФ е на минус, ако разбира се разбираш изобщо какво си написал?!Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеПривет! Забелязвам, че може би не се знае - пенсионните фондове нямат право да участват в IPO-та.Bulls on BSE
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеПривет! Забелязвам, че може би не се знае - пенсионните фондове нямат право да участват в IPO-та.
Което между другото е доста рестриктивно условие и през годините сме свидетели как за да участват на атрактивни IPO ПОК трябва да се договарят предварително с КИС или други участници на пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеА, не няма злоба, просто си казваме нещата. Обората на борсата е 100 хил лв. на ден, всички консервативни и пенсионни фондове са на минус, всички ИПОта от близките 8-10 г. за на минус, и е малко неудобно ново ИПО На никой не му трябва, ако бях на КФН щях да го спра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеЗа Пенсионните не е по желание. Тях ги пълнят със скъпи акции на цени каквито никой нормален не би платил. Факт.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеА, не няма злоба, просто си казваме нещата. Обората на борсата е 100 хил лв. на ден, всички консервативни и пенсионни фондове са на минус, всички ИПОта от близките 8-10 г. за на минус, и е малко неудобно ново ИПО На никой не му трябва, ако бях на КФН щях да го спра.
Чета ти писаниците откакто се появи във форума .... и как като цветарка скачаш от тема в тема ...?
Би ли ми/ни дал информация кой консервативен ДФ е на минус, ако разбира се разбираш изобщо какво си написал?!
Коментар
Коментар