IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Хубаво се кефиш,но това няма да оправи работата.
    Кажи ти тогава, о, всезнаещ Grosss, как ще се оправи работата?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
      Хубаво се кефиш,но това няма да оправи работата.

Коментар

Поне си признай грешката,че кой знае колко чок тарикати се набутаха и сега споменават майка ти.

Коментар

Поне си признай грешката,че кой знае колко чок тарикати се набутаха и сега споменават майка ти.
          ГолЕма драма
          Нали все още могат да продадат - дори на печалба
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Пичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.

Коментар

• втори пореден спад в цената при затваряне
              внимавайте да не паднете под емисионната пичове
              също и най-високите цени за деня днес са по-ниски от вчера, а вчера от оня ден
              http://www.investor.bg/companies/SKK/history/
              опичайте си акъла да не направите тренд
              Last edited by oslo; 25.11.2015, 18:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                Аз бях казал на 70 ст мога и да си помисля
                Нали беше супер печелившо,що се бъзикате с цената?

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                  хаха, явно си селнал днес
                  То който не е селнал е истински мазохист
                  Все пак честито на колегите, които направиха печалба от ИПОто, аз не посмях.

Коментар

хаха, явно си селнал днес

Коментар

Аз бях казал на 70 ст мога и да си помисля
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

Поне

Коментар

• Пичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                            Малко не съм съгласна тук. Ето ти едни Софарма, които се славят с доста по-добро и открито управление от много компании на БФБ, раздават и дивидент, а акциите им не успяха да задържат нивата си от над 4 лева при последното покачване. Спомням си думите на А. Керезов от Химимпорт, който каза, че не би инвестирал в компания, която раздава дивидент, а после взима кредити, за да се развива. Така че дали дават или не дивидент не е особено голям признак за каквото и да е на компаниите. Може би по-скоро са успели да договорят големите фондове да купят големи пакети и са поели пред тях задължение да дават по някой лев и дивидент, но ако след това задлъжняват, то къде ще му излезе края?

Не е тук темата за Софарма, но ще се опитам накратко да ти отговоря.
                            Софарма по отношение към миноритарите отдавна не е това което беше.
                            Многократно е коментирано вече неспазения ангажимент при листването в Полша за разпределяне на 60 % от печалбата. За да се стигне до Общото събрание тази година. Очевидна е реакцията и на големите миноритари към решенията на мажоритаря. Следната статия илюстрира добре ситуацията:

http://www.investor.bg/novini-i-anal...stvoto-197169/

Освен това направи си една справка за приходите и печалбата на Софарма от 2005 насам и прецени дали един дългосрочен инвеститор би бил доволен или не.

За сагата със Севтополис няма нужда да напомням.

Има и други неща, за които сега не е мястото и времето да пиша.

А за Химимпорт какво да кажа - въпреки че преди кризата, а и след нея в определени периоди съм изкарал добри печалби от движението на акцията, да си призная не съм им чел отчет от 2007 насам. Не ме питай защо

А и в крайна сметка мнения много, но пазарът е този, който дава отговорите...

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                              А моето мнение е, че по-скоро малкото инвеститори на БФБ вече поумняха и оценяват добре само компаниите, споделящи печалбите си с миноритарите.

Затова дивидентните дружества са си добре оценени.
                              Малко не съм съгласна тук. Ето ти едни Софарма, които се славят с доста по-добро и открито управление от много компании на БФБ, раздават и дивидент, а акциите им не успяха да задържат нивата си от над 4 лева при последното покачване. Спомням си думите на А. Керезов от Химимпорт, който каза, че не би инвестирал в компания, която раздава дивидент, а после взима кредити, за да се развива. Така че дали дават или не дивидент не е особено голям признак за каквото и да е на компаниите. Може би по-скоро са успели да договорят големите фондове да купят големи пакети и са поели пред тях задължение да дават по някой лев и дивидент, но ако след това задлъжняват, то къде ще му излезе края?

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                                А моето мнение е, че по-скоро малкото инвеститори на БФБ вече поумняха и оценяват добре само компаниите, споделящи печалбите си с миноритарите.

Затова дивидентните дружества са си добре оценени.
                                Тук опираме до теорията на мечката и на дддд за капиталовия и дяловия пазар. Когато няма реално пазар малкото останали участници се насочват към един от малкото начини да печелят все пак - компаниите разпределящи дивидент. Това ще се промени отново, въпросът е кога. Иначе и аз съм фен на дивидентите не си кривя душата. Но не може само това да имам в портфейла, има дивидентни има и такива без дивиденти.

Коментар

Working...
                                X