Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
ivandavidov
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПоне си признай грешката,че кой знае колко чок тарикати се набутаха и сега споменават майка ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПоне си признай грешката,че кой знае колко чок тарикати се набутаха и сега споменават майка ти.
Нали все още могат да продадат - дори на печалбаЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.
Коментар
-
втори пореден спад в цената при затваряне
внимавайте да не паднете под емисионната пичове
също и най-високите цени за деня днес са по-ниски от вчера, а вчера от оня ден
http://www.investor.bg/companies/SKK/history/
опичайте си акъла да не направите трендLast edited by oslo; 25.11.2015, 18:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеАз бях казал на 70 ст мога и да си помисля
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениехаха, явно си селнал днес
Все пак честито на колегите, които направиха печалба от ИПОто, аз не посмях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Коментар
-
ivandavidov
Пичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеМалко не съм съгласна тук. Ето ти едни Софарма, които се славят с доста по-добро и открито управление от много компании на БФБ, раздават и дивидент, а акциите им не успяха да задържат нивата си от над 4 лева при последното покачване. Спомням си думите на А. Керезов от Химимпорт, който каза, че не би инвестирал в компания, която раздава дивидент, а после взима кредити, за да се развива. Така че дали дават или не дивидент не е особено голям признак за каквото и да е на компаниите. Може би по-скоро са успели да договорят големите фондове да купят големи пакети и са поели пред тях задължение да дават по някой лев и дивидент, но ако след това задлъжняват, то къде ще му излезе края?
Не е тук темата за Софарма, но ще се опитам накратко да ти отговоря.
Софарма по отношение към миноритарите отдавна не е това което беше.
Многократно е коментирано вече неспазения ангажимент при листването в Полша за разпределяне на 60 % от печалбата. За да се стигне до Общото събрание тази година. Очевидна е реакцията и на големите миноритари към решенията на мажоритаря. Следната статия илюстрира добре ситуацията:
http://www.investor.bg/novini-i-anal...stvoto-197169/
Освен това направи си една справка за приходите и печалбата на Софарма от 2005 насам и прецени дали един дългосрочен инвеститор би бил доволен или не.
За сагата със Севтополис няма нужда да напомням.
Има и други неща, за които сега не е мястото и времето да пиша.
А за Химимпорт какво да кажа - въпреки че преди кризата, а и след нея в определени периоди съм изкарал добри печалби от движението на акцията, да си призная не съм им чел отчет от 2007 насам. Не ме питай защо
А и в крайна сметка мнения много, но пазарът е този, който дава отговорите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнениеА моето мнение е, че по-скоро малкото инвеститори на БФБ вече поумняха и оценяват добре само компаниите, споделящи печалбите си с миноритарите.
Затова дивидентните дружества са си добре оценени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнениеА моето мнение е, че по-скоро малкото инвеститори на БФБ вече поумняха и оценяват добре само компаниите, споделящи печалбите си с миноритарите.
Затова дивидентните дружества са си добре оценени.
Коментар
Коментар