Първоначално изпратено от Vomma
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеЯвно се изясни сделката, която първият ден свали цената от 1.3 на 1.2. Васил Мирчев вероятно е пазарувал за фондове. Жалко само, че сделката свали цената при излизане първият ден. Вторият ден цената беше стигнала до 1.35 когато отново мина сериозен пакет на 1.21 и свали цената. Странно защо реалният купувач не е направил сделките малко по-елегантно .. така два пъти се удря цената надолу ...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...nata_si_akcii/
(Мненията ми не са препоръки за каквото и да е )
Коментар
-
Явно се изясни сделката, която първият ден свали цената от 1.3 на 1.2. Васил Мирчев вероятно е пазарувал за фондове. Жалко само, че сделката свали цената при излизане първият ден. Вторият ден цената беше стигнала до 1.35 когато отново мина сериозен пакет на 1.21 и свали цената. Странно защо реалният купувач не е направил сделките малко по-елегантно .. така два пъти се удря цената надолу ...
http://www.capital.bg/biznes/kompani...nata_si_akcii/
(Мненията ми не са препоръки за каквото и да е )Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНе си прав - на чиляка все пак българския не му е майчин език.
по темата: PrivateEquity има много повече опит от средния писач тук. трудно е да се аргументира като ти пуснат фактите, нали?
просто не знам закакво сe занимава със форума на инвестор.бг, дори и това да му е интересно.Last edited by Andi11; 04.12.2015, 11:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеРядко си позволявам да модерирам, но оттук нататък, когато в тази тема видя нещо на друг ецик освен български, директно трия!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеРядко си позволявам да модерирам, но оттук нататък, когато в тази тема видя нещо на друг език освен български, директно трия!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеРядко си позволявам да модерирам, но оттук нататък, когато в тази тема видя нещо на друг език освен български, директно трия!
Може и да добавиш коментар на сръбски ... щото звучи по -цветистоЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
ivandavidov
Рядко си позволявам да модерирам, но оттук нататък, когато в тази тема видя нещо на друг език освен български, директно трия!
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениемоля те, не пиши на цигански
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGTR30 Разгледай мнениеМай някой не прави разлика между Сирма Груп Холдинг и Сирма Солюшънс ?
Пояснявам за подведените - Няма обратно изкупуване! Няма схеми за ....
Преди оптимизацията на структурата Сирма Холдинг притежава Сирма Солюшънс, а СС притежава Сирма ИТТ. Това което е описано погрешно е просто "преминаване на ИТТ директно под Сирма Груп Холдинг". Акционерите тук как предпочитат? Директен контрол или индиректен? Печалбата първо дивидентно да минава в СС и после евентуално към Сирма Груп или директно?
Почетох малко и съм изумен. Търси се под вола теле, отправят се обиди към хора ... и никой не погледна първо проспекта.
Станалата транзакция реално е прехвърляне на актива от Сирма Солюшънс на Сирма Груп, което е прехвърляне от ляв джоб в десен.
Проблемът не е в това, а как е направена транзакцията (на цена различна от балансовата стойност) и как е описано всичко в проспекта.
Ако се целеше просто прехвърляне на фирмата директно под шапката на Сирма Груп, защо транзакцията на стана на цена като по баланс? Така реално са създали фиктивна не-кешова печалба от 5.7млн. лв.
Още повече защо пишат измишльотини за инвеститора от САЩ, а не кажат че е станало просто прехвърляне на фирма вътре в групата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеEquityPrivate е супер напред и всички трябва да му благодарим, че е тука
Коментар
Коментар