If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз оставам ниския дивидент се дължи на това че не успяха бързо да усвоят парите от увеличението .....тази година ако няма увеличение дивидента ще е около 7,5 % чисто според мен
За това си прав, а на сайта им пише "Очакваната средна доходност е между 10 % и 12 %". А дано ама надали!
Тук позна! Аз не съм доволен от дивидентната доходност тук, много скромен резултат показаха. Ще се местя.
Аз оставам ниския дивидент се дължи на това че не успяха бързо да усвоят парите от увеличението .....тази година ако няма увеличение дивидента ще е около 7,5 % чисто според мен
Усвоили са втория транш от заема. Размера е 2 500 000 евро. Планират да ги раздадат като кредити до април месец 2016г. ....ще печелим от лихвени маржове а дано
Над 50% ръст на инвестираните средства от ЕЛАНА Агрокредит за 2015 г.
Над 50% ръст на инвестираните средства от ЕЛАНА Агрокредит за 2015 г.
През 2015 г. ЕЛАНА Агрокредит е инвестирала 14 534 843.58 лв. в договори за лизинг за покупка на земеделска земя и още 2 232 740 лв. са отпуснати като кредити на лизингополучателите, което бележи ръст на инвестициите от 50% в сравнение с 2014 г.
През 2015 г. дружеството е удвоило броя на клиентите си и общата площ на финансираните имоти.
През миналата година компанията започна да предлага финансиране за закупуване на постоянно затревени площи от животновъди и също оборотни кредити за лизингополучателите си.
Някакви индикации относно дивидента, който очакавате да раздадете за 2015 г. или за момента това е вътрешна информация? Наясно съм, че това не е общо приета практика, но все пак.
Привет!
Когато има такава информация, ще постна тук веднага.
Елана Агрокредит АД събра ефективно над 99.75% от дължимите лизингови вноски за 2015 г.
Приключи кампанията по събиране на годишните лизингови вноски с падеж през 2015 г. Към 31 декември 2015 г. ефективно са събрани 99.75% от дължимите плащания на обща стойност 2 910 924.50 лева. Земите на единствения неизплатил вноската си клиент успешно са реализирани с печалба за дружеството, с което реално са събрани над 100% от сумите по лизингови вноски с падеж през 2015 г.
Някакви индикации относно дивидента, който очакавате да раздадете за 2015 г. или за момента това е вътрешна информация? Наясно съм, че това не е общо приета практика, но все пак.
Елана Агрокредит АД събра ефективно над 99.75% от дължимите лизингови вноски за 2015
Елана Агрокредит АД събра ефективно над 99.75% от дължимите лизингови вноски за 2015 г.
Приключи кампанията по събиране на годишните лизингови вноски с падеж през 2015 г. Към 31 декември 2015 г. ефективно са събрани 99.75% от дължимите плащания на обща стойност 2 910 924.50 лева. Земите на единствения неизплатил вноската си клиент успешно са реализирани с печалба за дружеството, с което реално са събрани над 100% от сумите по лизингови вноски с падеж през 2015 г.
Коментар