Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеЩо ли имам усещането че тук някой чете отчета
Предполагам, не е това, че за последната 2 седмици минаха акции за общо 3 хил.лв. ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетова беше само инфо, всеки да си прецени
не съм давал оценки
Е то не мое само нагоре де, и всяко година печалбата с 25-40% отгоре, малко и назад трябва , за да се подсещаме откъде и закъде сме тръгнали.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеПич, не те познавам какъв земеделски производител си или търговц на зърно.....ама според мен земеделците в моя край за пореднагодина са доволни от ситуацията.....от лични разговори с тях.....добив около 800 kg пшеница от декар, царевицата и тя станала слънчогледа е по слабо но не е трагедия.....пласират при 260 до 300 за тон пшеница........цена на декар по нашия край от 800 до 1000 лв за декар рента 42 лева....това от разговори с производители от 5000 до 45000 декара обработваема площ и самоучастие с от 200 до 5000 декара собствена земя. На мен нещата не ми изглеждат страшни нито на тях....теб не те знам кво толкоз се впрягаш
не съм давал оценки
Коментар
-
Пич, не те познавам какъв земеделски производител си или търговц на зърно.....ама според мен земеделците в моя край за пореднагодина са доволни от ситуацията.....от лични разговори с тях.....добив около 800 kg пшеница от декар, царевицата и тя станала слънчогледа е по слабо но не е трагедия.....пласират при 260 до 300 за тон пшеница........цена на декар по нашия край от 800 до 1000 лв за декар рента 42 лева....това от разговори с производители от 5000 до 45000 декара обработваема площ и самоучастие с от 200 до 5000 декара собствена земя. На мен нещата не ми изглеждат страшни нито на тях....теб не те знам кво толкоз се впрягаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНе са ти много правилни аналогииите.
Лизингите, по-скоро ги приеми като жилиещен кредит - имаш вноска, която си плащаш и толкова.... около 3 млн. (или повече) ще се погасят по този начин, като на дружеството ще му трябват около 4-5 месеца за да ги компенсира.
За оборотните кредити - имат някакви допирни точки с примера с овърдрафта, но пак не е точно... по-скоро аналогията с физически лица е, че си взел потр.кредит за 50'000 лв., докато чакаш да продадеш къщата на село за 100'0000 лв... Когато през Септември си продадеш къщата, си погасяш 50'000-те хиляди към банката.... естествено можеш да ги изтеглиш наново, ако ти се налага да покриваш други нужди, но не е задължително....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеГлей сега......аз съм момче от дълбоката провинция.....демек от село.........считам себе си за добър инженер ама инвестиционните си решения ги взимам малко като да хвърлям боб и да гадая.
Та моята силно развита гадателка интуиция ми подсказва че поне 70 % от тези 6 мио ще бъдат предоговорени.
Пример: Колко от вас някога са имали овърдрафт или кредитна карта и колко от вас ликвидираха финансовия продукт след първата година
Лизингите, по-скоро ги приеми като жилиещен кредит - имаш вноска, която си плащаш и толкова.... около 3 млн. (или повече) ще се погасят по този начин, като на дружеството ще му трябват около 4-5 месеца за да ги компенсира.
За оборотните кредити - имат някакви допирни точки с примера с овърдрафта, но пак не е точно... по-скоро аналогията с физически лица е, че си взел потр.кредит за 50'000 лв., докато чакаш да продадеш къщата на село за 100'0000 лв... Когато през Септември си продадеш къщата, си погасяш 50'000-те хиляди към банката.... естествено можеш да ги изтеглиш наново, ако ти се налага да покриваш други нужди, но не е задължително....
Коментар
-
[QUOTE=i_hristov;1060025545]Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
Аз имам кредитна карта, но не съм я отварял от плика както ми я дадоха. Просто теглих кредит и от банката ме задължиха да имам и карта, за да ми излезе по-изгоден лихвения процент.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
[QUOTE=Novaka_Bull;1060024803]Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНаистина имаш някакъв необясним ентусиазъм по тази позиция....
Не ме разбирай погрешно - акцията си е добра, но някак си ми се струва че се опитваш да я видиш дори по-розова отколкото е...
Мина само 1 месец от 3-тото тримесечие, като в него новите лизинги (т.е. за Юли'2016) са по-малко от лизингите за миналия Юли.... т.е. не виждам тази година да става нещо много по-добро от миналата.
Конкретно пък през септември ще се погасят сигурно около 6 млн.лв. (лизинги и заеми), така че предоставеното финансиране към 30.09.2016 ще бъде по-малко от това към предния междинен период (30.06.2016)....
Наистина не знам защо нямаш търпение за отчета към 30.09.... какво по-добро очакваш да видиш ?[/QUOTE
Глей сега......аз съм момче от дълбоката провинция.....демек от село.........считам себе си за добър инженер ама инвестиционните си решения ги взимам малко като да хвърлям боб и да гадая.
Та моята силно развита гадателка интуиция ми подсказва че поне 70 % от тези 6 мио ще бъдат предоговорени.
Пример: Колко от вас някога са имали овърдрафт или кредитна карта и колко от вас ликвидираха финансовия продукт след първата година
Коментар
-
[QUOTE=Van Basten;1060024503]Наистина имаш някакъв необясним ентусиазъм по тази позиция....
Не ме разбирай погрешно - акцията си е добра, но някак си ми се струва че се опитваш да я видиш дори по-розова отколкото е...
Мина само 1 месец от 3-тото тримесечие, като в него новите лизинги (т.е. за Юли'2016) са по-малко от лизингите за миналия Юли.... т.е. не виждам тази година да става нещо много по-добро от миналата.
Конкретно пък през септември ще се погасят сигурно около 6 млн.лв. (лизинги и заеми), така че предоставеното финансиране към 30.09.2016 ще бъде по-малко от това към предния междинен период (30.06.2016)....
Наистина не знам защо нямаш търпение за отчета към 30.09.... какво по-добро очакваш да видиш ?[/QUOTE
Глей сега......аз съм момче от дълбоката провинция.....демек от село.........считам себе си за добър инженер ама инвестиционните си решения ги взимам малко като да хвърлям боб и да гадая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе аз, голмайстореКакво е това никакво число? Да ти прилича на моя бройка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеНямам търпение да видя отчета за 9 те месеца........... из мисля да допълвам тука до 1,1 средна........... ще се наредя тия дни за някоя бройчица .....
Наистина не знам защо нямаш търпение за отчета към 30.09.... какво по-добро очакваш да видиш ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеEee, Импе....
Значи ти си бил с тия 12880 бройки ?Какво е това никакво число? Да ти прилича на моя бройка?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар