Първите 200К от 21,09, май не са били по това направление ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
На едно общо събрание преди година или 2 Камен Колчев каза: "нямаме експозиция към земеделска земя и не се притесняваме от пазара на земя в България!" - много интересно, но невярно твърдение, което ясно дава облика на Елана агрокредит! Или Колчев не познава пазара и секторът, където е набил всички пари или това твърдение е ясна, осъзната лъжа и послание към инвеститорите! Защо? Защото, ако цените на земеделската земя се сринат, което вече се случва /ако не е ясно то вижте месечните бюлетини на Атера/, то Елана кредит ще се окаже в ситуация с раздадени пари в сектор, който не може да връща парите или АДСИЦ-а ще почне да придобива множеството земя, заложено като обезпечение, и то земя с намаляваща стойност на пазар, който купувачите определят условията. В този един случай няма да има никакви значение дали Елана влиза или излиза от СОФИКС, а просто парите ще се изпарят и загубите ще се трупат на баланса на дружеството със зашеметяваща скорост, така че от едно на друго тримесечеие ще "светнат" милиони от преоценка и кеширани минуси! Време е да се мисли и за тези аспекти в инвестирането! - минаха 10 год,. а май никой не си е направил извода, що е то читаво дружество и що е то хвърляне на пари на вятъра?
Жалко е, че пенсионните фондове дадоха пари в облигационната емисия на унизително ниската доходност, на фона на очакванията за покачващи се лихви в обозрим период от 2-3 години, но това по-бих го разбрал с оглед да ги наречем "Други обстоятелства и мотивация за вземане на инвестиционно решение"Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
На едно общо събрание преди година или 2 Камен Колчев каза: "нямаме експозиция към земеделска земя и не се притесняваме от пазара на земя в България!" - много интересно, но невярно твърдение, което ясно дава облика на Елана агрокредит! Или Колчев не познава пазара и секторът, където е набил всички пари или това твърдение е ясна, осъзната лъжа и послание към инвеститорите! Защо? Защото, ако цените на земеделската земя се сринат, което вече се случва /ако не е ясно то вижте месечните бюлетини на Атера/, то Елана кредит ще се окаже в ситуация с раздадени пари в сектор, който не може да връща парите или АДСИЦ-а ще почне да придобива множеството земя, заложено като обезпечение, и то земя с намаляваща стойност на пазар, който купувачите определят условията. В този един случай няма да има никакви значение дали Елана влиза или излиза от СОФИКС, а просто парите ще се изпарят и загубите ще се трупат на баланса на дружеството със зашеметяваща скорост, така че от едно на друго тримесечеие ще "светнат" милиони от преоценка и кеширани минуси! Време е да се мисли и за тези аспекти в инвестирането! - минаха 10 год,. а май никой не си е направил извода, що е то читаво дружество и що е то хвърляне на пари на вятъра?
Жалко е, че пенсионните фондове дадоха пари в облигационната емисия на унизително ниската доходност, на фона на очакванията за покачващи се лихви в обозрим период от 2-3 години, но това по-бих го разбрал с оглед да ги наречем "Други обстоятелства и мотивация за вземане на инвестиционно решение"
Въобще не чета отчетите на Елана агрокредит, нито мисля, че Колчев е експерт в нещо.
Но Елана агрокредит не залага земя, защото тя я придобива и продава след като бъде изплатена. В случая ако спреш да си плащаш просто губиш правото да получиш земята, която ти е описана в договора с Елана.
Атера не може да бъде мярка за цените на земята, защото те изнудваха фермерите да купуват прекалено скъпо. Сега цените и на Атера се връщат към нормалността, а тя е за задържане или леки ръстове.
Ако следите пазарите на зърно и това как се представят българските фермери ще забележите, че през 2017г и 2018г печалбите им нараснаха и те са в състояние да купуват повече земя сега. Това, че не го правят е защитна реакция на проблемите и нестабилността в икономиката.
Не виждам причина Елана да преоценяват земя освен ако са я включили в баланса си с много висока и над пазарната стойност. Може да проверите какво са правили и да прецените.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Тук според мен. Идеята беше за влизане в софикс....а ако се заиграят с излизане....ще видим по ниско от 1.10 през март догодина мислите му който държи консервативен портфейл!
Жалко е, че пенсионните фондове дадоха пари в облигационната емисия на унизително ниската доходност, на фона на очакванията за покачващи се лихви в обозрим период от 2-3 години, но това по-бих го разбрал с оглед да ги наречем "Други обстоятелства и мотивация за вземане на инвестиционно решение"Last edited by buyvalue; 26.09.2018, 00:10.IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеГруйча ... мислааа, че удържа до "ребаланса" ...- 571 800.- га ли ба стигат!
Ама за деда Николаус не би!
- "Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Упс, извинявам се, това съм го пропуснал - да, предложението за бас все още е в сила - няма да видим цена от 1,25 до края на годината, като под цена разбирам покупката на поне 5К бройки на тази цена, а не единична акция, за да се манипулира баса,"
Коментар
-
Груйча ... мислааа, че удържа до "ребаланса" ...- 571 800.- га ли ба стигат!
Ама за деда Николаус не би!
- "Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Упс, извинявам се, това съм го пропуснал - да, предложението за бас все още е в сила - няма да видим цена от 1,25 до края на годината, като под цена разбирам покупката на поне 5К бройки на тази цена, а не единична акция, за да се манипулира баса,"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Каквото си харесаш, ако спечелиш баса, такова ще пиешИначе аз държа на ирландските уискита, като Джеймисъна ми е за добър ден, но и тези на Киро са добри, макар че това 21-годишното не съм го пил. Далмора става, но не ми е любим. Поздрави от Италия - тук се пие основно лимончело и вино, а Неапол е най-мръсния и скапан град, в който съм бил. Позитано и Амалфи са супер прехвалени, но Капри си е Капри. Успехи с инвестирането и дано има много поводи за почерпки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
здравейте, не съм пил Dallmore, харесвам Cardhu 12!Иначе аз държа на ирландските уискита, като Джеймисъна ми е за добър ден, но и тези на Киро са добри, макар че това 21-годишното не съм го пил. Далмора става, но не ми е любим. Поздрави от Италия - тук се пие основно лимончело и вино, а Неапол е най-мръсния и скапан град, в който съм бил. Позитано и Амалфи са супер прехвалени, но Капри си е Капри. Успехи с инвестирането и дано има много поводи за почерпки!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Antiquary 21 years old 700ml
Много добро и на добра цена за 21години..Харесвам го..
https://partydrinks.bg/bg/uiski/1733...ars-old-0700ml
https://partydrinks.bg/bg/irlandsko-...ars-old-0700ml
Едно много приятно и изгодно ирландско..Last edited by Kiro; 19.09.2018, 11:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
Спазвайки приятеслкия тон и "емоционална неангажираност" в комбинация с необходимостта все пак уискито да е хубаво и приятно на консумиращия го една цена в диапазона около 100-130 лв е добра. Лично за мен в този ценови клас аз по хубаво от Dallmore (12 или 15 годишно) не съм пил. Ще ми интересно и Вие да споделите..........
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Пичове, кажете Уискито за което се хванахте (или уискитата, ако ще са различни за двете страни).
В крайна сметка, баса е интересен най-вече с неформалната си част и удоволствието на всички ни да се позабавляваме с темата. Убеден съм, че на никой от Вас не му е идеята да спечели 1 бутилка (щото няма пари да си купи) и да си я изпие тайно....
P.S. Споко - няма да искам победителя да черпи..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
разбира се, можеш да ми пишеш на лични какво уиски обичаш да пиеш! :-)
В крайна сметка, баса е интересен най-вече с неформалната си част и удоволствието на всички ни да се позабавляваме с темата. Убеден съм, че на никой от Вас не му е идеята да спечели 1 бутилка (щото няма пари да си купи) и да си я изпие тайно....
P.S. Споко - няма да искам победителя да черпи....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Разбрахме се, харесвам хора, които си стоят зад думите и дори и да загубя даден бас, си го плащам с кеф (е, по-ми е кеф, ако аз спечеля, разбира се) В случай че ти спечелиш, изборът е изцяло в твои ръце
- 1 like
Коментар
Коментар