Първоначално изпратено от camaz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМисля че според устава разпределят 90 процента.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Можеш да се обадиш на Георги Георгиев, който е шефа на дружеството
невероятен професионалист
имам много добри впечатления от него, винаги ми е обяснявал всичко, което съм питал, много отзивчив
който е ходил на ОСА знае
скоро имаше интервю с него в Investor.bg
Поздрави
Бил си много доволен от Георги, ами ти какво очакваш!? Когато знам че влиятелен журналист ще дойде при мен за интервю разбира се че ще бъда супер отзивчив и прекрасен като личност
Ти какво очакваш?Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Да, това ясно.
Но, всеки устав може да бъде променен на ОС, стига да имаш необходимите гласове....
Разбира се, говоря чисто хипотетично и без препоръки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМисля че според устава разпределят 90 процента.....
Но, всеки устав може да бъде променен на ОС, стига да имаш необходимите гласове....
Разбира се, говоря чисто хипотетично и без препоръки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
След като търсиш дивидентна доходност 7%, то дивидентът който ще получиш трябва да е 7% от покупната ти цена на акцията , която цена на акцията при вземане на дивидента пак да е равна на покупната.
Та,
Ако първите 6 месеца печалбата е с 7% нагоре, каква е гаранцията че и вторите 6 месеца ще е толкова?
Ако все пак годишната печалба е 7% , каква е гаранцията, че на ОС тя ще бъде гласувана за дивидент, а няма да бъде оставена за трупане на " мазнинки" във връзка със сложната зимно-виросулогична обстановка в страната?
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеМеждудругото акцията я оценявам като перспективна за консервативни инвеститори с дивидентна доходност около 7%. Но на БФБ този сегмент инвеститори липсва, има главно рискови в junk акции, с надежда за дабъл трипъл.
Вместо на депозит на 0% тук. Но този сегмент инвеститори липсва на БФБ.
Ето за полугодието печалбата е нагоре със 7% в условията на пандемия.
Не е препоръка за покупка или продажба. Имам около 1 000 акции.
Та,
Ако първите 6 месеца печалбата е с 7% нагоре, каква е гаранцията че и вторите 6 месеца ще е толкова?
Ако все пак годишната печалба е 7% , каква е гаранцията, че на ОС тя ще бъде гласувана за дивидент, а няма да бъде оставена за трупане на " мазнинки" във връзка със сложната зимно-виросулогична обстановка в страната?
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеМеждудругото акцията я оценявам като перспективна за консервативни инвеститори с дивидентна доходност около 7%. Но на БФБ този сегмент инвеститори липсва, има главно рискови в junk акции, с надежда за дабъл трипъл.
Не е препоръка за покупка или продажба. Имам около 1 000 акции.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Междудругото акцията я оценявам като перспективна за консервативни инвеститори с дивидентна доходност около 7%. Но на БФБ този сегмент инвеститори липсва, има главно рискови в junk акции, с надежда за дабъл трипъл.
Не е препоръка за покупка или продажба. Имам около 1 000 акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБлагодарско за разясненията! Мисля, че добих базисна представа, която даже се покрива с малкото ми личен опит.
невероятен професионалист
имам много добри впечатления от него, винаги ми е обяснявал всичко, което съм питал, много отзивчив
който е ходил на ОСА знае
скоро имаше интервю с него в Investor.bg
Поздрави
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеМоите наблюдения сочат, че добивите от пшеница по линията Русе - Бяла - Стражица - на запад са добри. Спад може би има спрямо миналата година, но на места и с -15-10%.
За царевицата и слънчогледа спадът ще е доста по-голям и то навсякъде или почти навсякъде.
Клиентите на банки ползват много до-добри лихви по кредитите. Елана е доста скъпа услуга.
Относно цените, по които се приемат земите - навсякъде е една работа. Може би има малки отклоненя, но не са съществени.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Моите наблюдения сочат, че добивите от пшеница по линията Русе - Бяла - Стражица - на запад са добри. Спад може би има спрямо миналата година, но на места и с -15-10%.
За царевицата и слънчогледа спадът ще е доста по-голям и то навсякъде или почти навсякъде.
Клиентите на банки ползват много до-добри лихви по кредитите. Елана е доста скъпа услуга.
Относно цените, по които се приемат земите - навсякъде е една работа. Може би има малки отклоненя, но не са съществени.
- 1 like
Коментар
-
Аз може ли, а може ли - все пак съм виден хейтър и тулуп.
Ся, някога имах поглед върху този бизнес, даже имах и някакви обши глупости с едни бастуни от Серес. Лично впечателние - огромната част от хората, които имат нещо общо със земеделската земя, са супер случайни хорица (масата лъжци и крадци около връщането на земята) с много ниска, да не кажа никаква финансова култура. То ясно, че ние сме най-великите де, но все пак да си го кажа - лични впечатления. Виждал съм какви ли не селяци с S класи и Кайени, които не могат да си напишат името правилно и васят мотиките от багажника на кола за 100К+. как да е, мисълта ми е друга - тъй като са доста финансово неграмотни (да не кажа тъпи), но за сметка на това пък много лоялни, те се водят на принципа - с този съм работил някога, затова ще пробвам пак при него. Лихви, такси, комисиони в огромната част от случаите са без всякакво значение за тях - те искат да си не се налага да си намаляват стандарта, пък ако може да не се занимават с нищо и кинтата от ЕС директно да им я взема финансовото дружество, а те да могат да си купят точно на момента мини купъра на любовница или парцела на комшията.
Затова и при такива хора се пробива много трудно - те си имат техните кумири (всеки с виШу от Варненския свободен, дето може да им начертае една графика и да им обясни какво е спот, форуърд, бъкет и т.н.) и са адепти на тайните сбирки - тук си имаме такъв, можете да го разпитате. та ако някога са работили с теб (както явно е станало с ЕЛАРГ някога), пак ще се върнат - те на това е основан бизнеса на еваната и евереста.
Шо не идат в банка - ми щото основната част от тях са селяни и банката е нещо потайно, неразбираемо, специално. Дори и банката да дойде на крака при тях, те пак не бачкат с нея - финансовата им неграмотност е въпиюща. И все пак банките лека-полека навлизат и обират поне каймака, дето е с изрядни документи и за евана остава и ще остава все повече шлака и този модел ще върви към края си - не са конкурентни с нищо, освен с контакти. цената на акцията го доказва в последните години след увеличението - мисля, че това е най-умрялата акция от "сигурните", поправете ме, ако греша? И да, няма нищо общо нито с Бреф, нито с Атера, ама нищо общо - сравнението на Осло със София Комерс е много точно (отново лично мнение), само дето при София Комерс базата е много по-голяма и това ги държи над водата, иначе и двете са лихвари с претенции...
Бъдете здрави и успех с инвестициите!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар