kork, не знам дали съм уличил десятката, но ако не беше така то ПФ отдавна да не са в бизнеса. Мисля, че г-н Донев е задал въпроса по-скоро заради публиката. Не разбирам защо е необходимо всеки един от нас да преоткрива Америка. Има си книжки за целта - само някой трябва да седне да ги прочете. Радвам се на ентусиазма ти да спориш спориш със съфорумците, но в една книга пише, че бисерите не трябва да се хвърлят на свинете Аз лично все по-често си припомням стиха, който ти бях пратил
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси към г-жа Даниела Петкова, гост в Клуб Investor.bg
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от wannarockспоменЪ, явно ти се спори
Доволен съм от това, че г-жа Петкова е от малкото, които си разбират от работата и има реален поглед към пазара. Това не означава, че трябва да ни казва какво точно правят и как точно го правят. На Доверие не му е работата да бъде маркетмейкър по дадени позиции, а още повече на целия пазар. Доверие не е дружество с идеална цел. То трябва да реализира доходност при поемане на даден риск за лицата, които се осигуряват в него. Това се отнася и за другите пенсионни фондове. И на мен не ми харесва какво става на БФБ, и аз понасям загуби, но както каза г-н Донев това е урок номер две Все си мислим, че това което го пише в дебелите книги не се отнася за нас. Надявам се някой да ти отговори аргументирано и с факти
Успех!
ако този си отговор намираш за аргументиран, по добре се спри, че само ми губиш времето. това да напишеш повече от 3-4 реда глупости не значи аргумент приятелю. земи се стегни малко
Коментар
-
korki, типично в твой стил. каквото ти отръва тва копваш. вадиш всичко от контекста. що не копна моя отговор към тоз хубостник, че не ми се повтаря. ама айде. нали не съм мързелив. НАЛИ ВИЕ ГИ ПРИЗОВАВАХТЕ БЕ КОРК ТЕЗ ПФ ДА СЕ НАМЕСВАТ, НАЛИ ВИЕ ГИ МОЛЕХТЕ ЗА ПОМОЩ, НАЛИ ВИЕ ГИ ОБВИНЯВАТЕ КАТО СЕ СРИВАТ ЦЕНИТЕ ЧЕ САМО ГЛЕДАТ И НИЩО НЕ ПРАВЯТ. сега излиза, че вие сте на нашто мнение. че ПФ трябва си гледат интереса, а не да мисля за вас алчните спекуланти. а ти какъв дългосрочен онвеститор си, като изтърва 800 пункта движение. ти пак можеш да си бъдеш дългоисрочен, но да се възползваш от волатилността на пазара. така ще си много повече напред с материала. и не ми казвай сега, че ако някой те върне с машината на времето 6 месеца назад, няма си продадеш веднага акциите, щото аджеба си дългосрочен онвеститор и през 2015 година софикс ще е 5000. стига че ставате от смешни жалки вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockспоменЪ, явно ти се спори
Доволен съм от това, че г-жа Петкова е от малкото, които си разбират от работата и има реален поглед към пазара. Това не означава, че трябва да ни казва какво точно правят и как точно го правят. На Доверие не му е работата да бъде маркетмейкър по дадени позиции, а още повече на целия пазар. Доверие не е дружество с идеална цел. То трябва да реализира доходност при поемане на даден риск за лицата, които се осигуряват в него. Това се отнася и за другите пенсионни фондове. И на мен не ми харесва какво става на БФБ, и аз понасям загуби, но както каза г-н Донев това е урок номер две Все си мислим, че това което го пише в дебелите книги не се отнася за нас. Надявам се някой да ти отговори аргументирано и с факти
Успех!
Това беше и въпроса на Огнян Донев/единствен въпрос/ към г-жа Петкова,а именно,може ли Доверие да бъде маркетмейкър по някой позиции
Отговора естествено бе,че нормативно не им е позволено,но след уточняващ въпрос от г-н Донев,г-жа Петкова или г-н Маринов беше,че всъщност не е невъзможно
Та,нека не се подценяват пенсионните,защото те пари имат и действат,но те са дългосрочни и въобще не трябва да се съобразяват със спекулантите,а по-скоро спекулантите трябва да се съобразяват с тях
Аз като дългосрочен не се притеснявам,още повече,като видях разчета за очакванията им във връзка с управялваните пари от тях до края на годината и въобще,за сектора до 2015.
Както се казва,който има очи,ще види,който има уши,ще чуе
Коментар
-
Пепи, то и сега имат достъп, освен ако се няма предвид тамошните "кобоси" да почнат да търгуват тук.
Ако не се лъжа след пускането на Xetra-та движението ще бъде еднопосочно, т.е. няма да може да се търгува оттук към чужди пазари.Не и през нея. Сега мисля пак я има тази възможност чрез други платформи пък има инвестиращи и на БФБ.
Какво пречи на един инвеститор да търгува досега през 130 да речем и каква ще е промяната в поведението ако започне сам да търгува през Xetra ?
Нямам препоръки !
Коментар
-
http://bigbear.blog.bg/viewpost.php?id=186318
..........
Единственото място на което българските брокери имат пазарно предимство е БФБ и те са на път да го загубят. Въвеждането на немската платформа за търговия на борсата XETRA ще даде пазарно предимство на чуждите брокери в България, които имат работещи такива платформи и в други държави. До сега част от успехите на нашите брокери се дължаха на доброто познаване на психология на основната маса инвеститори, които търгуват на пазара, защото болшинството от тях са техни клиенти. Влизането на нови чужди инвеститори ще е добро за пазара, но ще застраши именно запазването на водещата роля на българските ИП. Скоростта на този процес силно ще зависи от новите инструменти за повишаване на ликвидността защото международните инвеститори трудно ще зарежат ликвидните пазари за да дойдат при нас, освен при достатъчно ниски цени, която да е приемлива компенсация за поетия риск.
........
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGNСлед въвеждането на ХЕТРА ликвидността на БФБ ще падне в пъти!!
Наште инвеститори ще купуват чужди акции, а чуждите инвеститори само най-ликвидните наши.
Маргарис: Няма да имате полза от сътрудничество с развити борси
От: Красимир Йорданов
k.yordanov@investor.bg
01.02.2007 11:15
...................................
- Добре, но същото може да се каже и за другите борсови обединения. Ако нашата борса се интегрира с OMX например, то защо тогава местните компании да не се радват по същия начин на интереса на чуждите инвеститори...
Вижте, ако сравните двете предложения – това на Hellex и OMX, то тогава ще видите, че второто обединение е по-напреднало в технологично отношение и там присъстват предимно развити пазари, а следователно и инвеститори, които желаят да купят такива пазари. Развиващи се пазари, каквито са например балтийските републики Литва, Латвия и Естония, нямат полза от присъединяването си към обединение, в което доминират развити борси, защото инвестиционната общност сегментира пазарите и ако даден фонд иска да инвестира на развит пазар, той се насочва към OMX, LSE и др. подобни, а ако иска компании и пазари, притежаващи характеристиките на развиващи се такива, то той ще се насочи към Hellex. В този смисъл вашата борса ще изгуби своята идентичност и присъствие на един подобен пазар.
Освен това какво общо има например Швеция с нашия регион – тяхната и нашата култура са крайно различни. От друга страна, едва ли има много шведски инвеститори тук в България, а същевременно инвестиционната активност от страна на гръцкия бизнес във вашата страна е голяма и ние познаваме България много добре.
....................................
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от BGNПървоначално изпратено от ПепиТоя господин от тук насетне,
не върви.........., а като въведат XETRA няма и да се сещаме,
че съществува, това му беше за последно....;-)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGNИнтересно ми е тоя същия господин дали нарочно го каза това тогава, за да изманипулира или пък си беше от безхаберие?!
А може би и двете!
За ксетрата интересно ако не се оправдаят очакванията...
Коментар
-
Първоначално изпратено от JekataЕ как, един господин на една такава среща беше излезнал да ни каже, че фондовете няма да позволят пазара да падне повече от 20 % . . .
А може би и двете!
Коментар
Коментар