IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подценени дружества на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Sashko е ВЕЛИК! Някой някъде каза - ВЕЛИКАН! Новият проф. КАРО!

Коментар

• Ами отговорът е много прост. На борсата нищо не е гарантирано. Нито това, че скъпата акция ще си остане да се търгува скъпо или че ще продължи да поскъпва, дори и дивидентите не са сигурни, че ще ги има догодина дори, нито е сигурно, че подценената акция на 0.30 П/Б ще си остане така още 10 г. както казваш, дддд. Дори е по-вероятно да поспъпне, или ако има читави активи да реализира печалба от включване на активи в оборот или продажба на друг инвеститор.
      Пак да не съм се объркал, темата не е ли за ПОД-ЦЕНЕНИТЕ или ЕВТИНИ АКЦИИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение

Ниска цена = Подценено
        Темата е за "подценените дружества", а не за дивидентните или акции от СОФИКС, имат си отделна тема. Някакси не се връзва.
        Можеш ли да обосновеш връзката "Ниска цена = Подценено"? Пълно е с дружества, които и преди пет години са били на "ниска" цена и са си останали на "ниска". Имаш ли идея защо се е случило? В случай, че нещо е "подценено" и остане "подценено" още десет години, то как ще реализираме печалба? Как разбираш кое дружество трябва да се търгува на "ниска" цена и кое несправедливо се търгува на такава?
        Изобщо не се заяждам с теб. Само ти давам тема за размисъл. Убеден съм, че ще намериш отговор на въпросите.

Коментар

• Освен да ви препоръчам да си купите и по един тълковен речник, щом за вас подценена значи поскъпнала, скъпа или дивидентна.

подценяваш, несв. и подценя, св.; кого/какво. Не оценявам правилно, принизявам значението или стойността на нещо или на някого.

(гл.) недооценявам, обезценявам, не зачитам, омаловажавам, пренебрегвам, понижавам, неглижирам, намалявам
          (гл.) заклеймявам, порицавам, осъждам
          (гл.) говоря с пренебрежение, подбивам авторитета, очерням
          (гл.) погрешно преценявам, съставям си погрешно мнение за

И понеже форума не е литературен, подценена акция, означава евтина акция. А П/Б примерно 0.2 или 0.3 няма как да не е евтино, при все че средното е над. 1.30

Коментар

• За мен подценени са дивидентните..не спират да поскъпват..

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение

Ниска цена = Подценено
              Това твърдение не е вярно , може би ниската цена е реалната цена на актива

Коментар

• 6C4
                The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  И защо това , което съм написал да не е за подценените акции..Ти да не се смяташ за меродавен фактор в преценката им..Ти и тук спамиш..Можеш ли да докажеш и обясниш защо след като са подценени твоите акции са с толкова ниски цени , нали твърдиш, че това е най- важният показател..Защо няма опашка за покупката им..Или не ти се мисли за това..По лесно ти е да повтаряш готови мантри..Ако искаш никой да не пише в твоя тема направи нова- Мъдрите мисли на Сашко- обещавам няма да влизам там...Това е форум и колкото и да ти е неудобно всички пишат..Моля да ми отговориш колко си спечелил в последните 3 години от подценените си акции и какви дивиденти си взел от тях..Това ще е защита на тезата ти..
                  Ниска цена = Подценено
                  Темата е за "подценените дружества", а не за дивидентните или акции от СОФИКС, имат си отделна тема. Някакси не се връзва.

Коментар

• И защо това , което съм написал да не е за подценените акции..Ти да не се смяташ за меродавен фактор в преценката им..Ти и тук спамиш..Можеш ли да докажеш и обясниш защо след като са подценени твоите акции са с толкова ниски цени , нали твърдиш, че това е най- важният показател..Защо няма опашка за покупката им..Или не ти се мисли за това..По лесно ти е да повтаряш готови мантри..Ако искаш никой да не пише в твоя тема направи нова- Мъдрите мисли на Сашко- обещавам няма да влизам там...Това е форум и колкото и да ти е неудобно всички пишат..Моля да ми отговориш колко си спечелил в последните 3 години от подценените си акции и какви дивиденти си взел от тях..Това ще е защита на тезата ти..

Коментар

• Има и тема за дивидентните акции.
                      Айде моля ви се

Коментар

Ами в БГ донякъде е така за да не понасяш загуби, трябва да имаш предимно дивидентни компании..Ти дай своя принос на Бедо и измамниците ..Като позагубиш парички ще ти светне лампичката , че не всичко в БГ е както е в книгите..Нито си първия нито последния.4Д правилно ти казва да си измериш шитовете и печалбата от тях с другите хора..Аз вече имам акции с дубъл и трипъл ти имаш ли..И дивиденти имам всяка година...Колко дивиденти и от къде си взел с прекрасните си ПБ показатели..Похвали се да те похвалим и ние , че си голям играч..Там където ти отиваш , ние от там се въщаме уважаеми..Стягай гащите и смело при шитовете...
                        Извинявай, понеже веднъж ме помоли да не спамя в темата за Оптимизъма. Да те питам, темата не е ли за "ПОД-ценените дружества", или е пак за тези които са направили трипъл и повече?

Коментар

• Ами в БГ донякъде е така за да не понасяш загуби, трябва да имаш предимно дивидентни компании..Ти дай своя принос на Бедо и измамниците ..Като позагубиш парички ще ти светне лампичката , че не всичко в БГ е както е в книгите..Нито си първия нито последния.4Д правилно ти казва да си измериш шитовете и печалбата от тях с другите хора..Аз вече имам акции с дубъл и трипъл ти имаш ли..И дивиденти имам всяка година...Колко дивиденти и от къде си взел с прекрасните си ПБ показатели..Похвали се да те похвалим и ние , че си голям играч..Там където ти отиваш , ние от там се въщаме уважаеми..Стягай гащите и смело при шитовете...

Коментар

Зависи Сашко кога са били тези показатели- ХТПАТ започна от 25 лева и завърши на 48000.Всеки акционер- работник имаше по една акция..Защо мислиш, че стигнаха тези показатели акциите- перфектен балон за наивници..Бедо също няколко пъти го е играл този номер...Тебе какво те греят активите, когато никой не вярва на мажоритаря и не му купуеа акциите, да не чакаш ликвидация и дял..
                            Според твоята теория, ако дружество не дава дивидент трябва да се отпише, защото няма смисъл да се търгува, каква файда за акционерите му са активите на дружеството? Или трябва да се търгува, според теб на какво П/Б на 0.0001? Дай принос към методиката за изчисляване на подценени дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Sahko, наистина малко се отклонихме от темата, но да кажем, че разискваме методология за откриване на подценени дружества. Според мене имаш няколко важни въпроса на които трябва да си отговориш.
                              По какъв начин подцененото П/Б ще достигне до теб?
                              След като девет години не е стигнало по очакваният от теб начин, защо очакваш че тепърва това ще се случи?
                              Възможно ли е пазара да бърка толкова дълго време?
                              Какво може да предизвика промяна във възгледите на пазарните участници за да почнат да оценяват активите като теб и да се постигне желаната от теб цена?
                              В случай, че не виждаш от къде ще дойде такава промяна то защо трябва да се промени и оценката през П/Б?
                              Възможно ли е две различни компании да заслужават различна фундаментална оценка П/Б?
                              Доволен ли си от резултатите си на борсата?
                              В случай че си недоволен какво трябва да промениш в себе си за да се подобрят? Ясно е, че никой няма контрол над пазара и може да променя само себе си за да е успешен.
                              Давам ти тема на размисъл.
                              Освен с докторантура на тема П/Б и че е безполезен показател за теб, май и тема по психология може да запишеш

Коментар

• Зависи Сашко кога са били тези показатели- ХТПАТ започна от 25 лева и завърши на 48000.Всеки акционер- работник имаше по една акция..Защо мислиш, че стигнаха тези показатели акциите- перфектен балон за наивници..Бедо също няколко пъти го е играл този номер...Тебе какво те греят активите, когато никой не вярва на мажоритаря и не му купува акциите, да не чакаш ликвидация и дял..
                                Last edited by Kiro; 18.07.2017, 15:11.

Коментар

Working...
                                X