IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдам въпрос на лични предпочитнания / стратегия. Аз взех да чувам готини неща за македонската борса и си мился да ориенирам някаква сума и натам...

не е съвет
    Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от plamendev
      Какво според вас е доброто съотношение на инвестициите БФБ/Други борси? Как е 60:40?
      Всеки би ти отговорил по различен начин.

Според мен, ако инвестираш в Източна Европа може и да 40:60.

Коментар

• Какво според вас е доброто съотношение на инвестициите БФБ/Други борси? Как е 60:40?

Коментар

Препоръчайте ми фонд които инвестира извън БГ.
          Вижте това:
          http://www.karoll.net/bg/?section=in..._advance&id=54

Вървете в Карол (София). Срещнете се там с г-ца Моника и (ако е възможно) с Александър Николов.
          Поговорете и елате и ни разкажете.
          Този фонд напоследък смъкна (поради световната ситуация). Може би е добре сега за влизане (тайминг).
          Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид
            Първоначално изпратено от съни(тя)
            Първоначално изпратено от AfterDark
            И само на БФБ ли ще са ти кинтите?
            ...ама ти само контра въпроси ли задаваш)
            няма ли някой път да си кажеш мнението, пък всеки да решава доколко е добро като алтернатива...
            Съни,не че съм адвокат на Афтър,но мисля че смисъла на въпроса му е да разбере дали ще диверсифицира с фонд инвестиращ извън БГ.
            съни(тя),

Като не можеш/не искаш да вникнеш в смисъла на въпроса ми, това не означава, че трябва да се заяждаш. Аз моето мнение съм го изказал, а не виждам смисъл да го повтарям всяка седмица.

P.S. Айде ще се повторя - да си държиш всички (или голяма част от парите) само в акции на БФБ е голяма глупост според мен. Има много добри възможности за диверсификация в чужбина. Ще се повторя и пак - според мен Адванс Източна Европа и Статус Нови Акции са читави.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm
              " Чакането съм го планувал като печалба 5 %. Изобщо при всички изчисления съм сложил 5% месечна пачелба. " :-)))

A 10 % загуба за един месец можеш ли да си представиш...[/b]
              Да допускам и такова нещо, в този случай ще забавя следващото влизане .

Коментар

Препоръчайте ми фонд които инвестира извън БГ.
                Статус нови акции инвестира извън България и има една от най-добрите доходности сред българските фондове.

http://www.status-invest.com/status_new_shares/

Статус финанси също инвестира навън, но засега не е ясно какво ще излезе от него.

http://www.status-invest.com/status_finance/

Коментар

• " Чакането съм го планувал като печалба 5 %. Изобщо при всички изчисления съм сложил 5% месечна пачелба. " :-)))

A 10 % загуба за един месец можеш ли да си представиш...[/b]

Коментар

• Препоръчайте ми фонд които инвестира извън БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
                      Първоначално изпратено от karakondjul
                      Последната корекция е златна възможност за добавки към петролните
                      акции. Аз днес ще удвоя позицията си тук

http://www.morningstar.co.uk/UK/snap...?id=F0GBR04K8F

Времевия хоризонт е дълъг, най-мало 5 години, очакваните резултати са
                      около 150-200%. Аз лично имам и BP Total Arcelor-mittal i Norsk Hydro
                      при които ще удвоя позицията си днес. Маркета ще залитне може би още
                      веднъж да изтърси от гърба си тези които не се държат добре но
                      това са фирми с PER от около 10 и няма никакъв шанс за мечи сценарии
                      в long-term!
                      И още един съвет - доходността от фондове не се гледа поне за 3 месеца, препоръчвам ти да не проверяваш къде са поне за 1 година - фондовете подобно на инвестиционните живото-застраховки са дългосрочен продукт за осигуряване и спестяване. Не средство за дневна спекулация.
                      Да съгласен съм това което търся е дългосрочна инвестиция с по-добър доход. Това което още не съм решил е дали да вкарам всичко по високодоходни фондове или да се възползвам и от балансираните.

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                        Последната корекция е златна възможност за добавки към петролните

в long-term!
                        И още един съвет - доходността от фондове не се гледа поне за 3 месеца, препоръчвам ти да не проверяваш къде са поне за 1 година - фондовете подобно на инвестиционните живото-застраховки са дългосрочен продукт за осигуряване и спестяване. Не средство за дневна спекулация.

Коментар

Първоначално изпратено от Ку-Ку
                          При мен резпределението е:

Статус нови акции: 18%
                          Статус финанси: 11%
                          Капман Макс: 18%
                          Елана балансиран евро фонд: 31%
                          Директно на БФБ: 22%

Оказа се доста успешно, по време на пролетната корекция инвестицията в Статус нови акции компенсираше донякъде загубите по другите вложения, в същото време успях и да се възползвам добре от бума на бфб през лятото. Балансираният фонд на Елана е доста стабилен по време на трудни периоди и в същото време има отлична доходност когато пазарът е нагоре (предполагам благодарения на акциите от monbat, orgh и elarg). Единствено Статус финанси засега е грешна стъпка, не е мръднал от създаването си, въпреки че портфейлът му изглежда обещаващ.
                          Директно на БФБ за сега не мисля да играя. Считам, че все още ми липсва необходимия опит. Всичко във фондоеве.
                          Освен риска от корекция съществува един друг много голям инвестиционен риск - рискът от пропуснати ползи...докат се накумиш и ще изпуснеш още 5-10% движение

Коментар

• Последната корекция е златна възможност за добавки към петролните

в long-term!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ку-Ку
                              При мен резпределението е:

Статус нови акции: 18%
                              Статус финанси: 11%
                              Капман Макс: 18%
                              Елана балансиран евро фонд: 31%
                              Директно на БФБ: 22%

Оказа се доста успешно, по време на пролетната корекция инвестицията в Статус нови акции компенсираше донякъде загубите по другите вложения, в същото време успях и да се възползвам добре от бума на бфб през лятото. Балансираният фонд на Елана е доста стабилен по време на трудни периоди и в същото време има отлична доходност когато пазарът е нагоре (предполагам благодарения на акциите от monbat, orgh и elarg). Единствено Статус финанси засега е грешна стъпка, не е мръднал от създаването си, въпреки че портфейлът му изглежда обещаващ.
                              Директно на БФБ за сега не мисля да играя. Считам, че все още ми липсва необходимия опит. Всичко във фондоеве.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
                                А чакането един месец от първото ти влизане как го отчиташ като печалба или загуба.В този месец много от високодоходните фондове направиха по 5-10% доходност.Ето я гаранцията за евентуален срив от 10% която е в бъдещете ти планове.Като казах гаранция ,тя я няма никаде където има добра доходност.Ти решаваш,успех.
                                Чакането съм го планувал като печалба 5 %. Изобщо при всички изчисления съм сложил 5% месечна пачелба.

Коментар

Working...
                                X