IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Препоръчайте ми фонд които инвестира извън БГ. Идеята е добра да се диверсифицира по този начин харесва ми.

Коментар

• При мен резпределението е:

Статус нови акции: 18%
      Статус финанси: 11%
      Капман Макс: 18%
      Елана балансиран евро фонд: 31%
      Директно на БФБ: 22%

Оказа се доста успешно, по време на пролетната корекция инвестицията в Статус нови акции компенсираше донякъде загубите по другите вложения, в същото време успях и да се възползвам добре от бума на бфб през лятото. Балансираният фонд на Елана е доста стабилен по време на трудни периоди и в същото време има отлична доходност когато пазарът е нагоре (предполагам благодарения на акциите от monbat, orgh и elarg). Единствено Статус финанси засега е грешна стъпка, не е мръднал от създаването си, въпреки че портфейлът му изглежда обещаващ.

Коментар

• Plamendev,
        mnogo е важно да изясниш какъв е твоят time horizon.
        БФБ е мъничка борса. Неликвидна! Карткосрочно очакванията са добри, но какво ще стане след няколко месеца -никой не знае. Ако изцяло се набуташ в нея и изведнъж пазарът започне да пада, купувачите се скрият и ти увиснеш със скъпи акции. които няма кому да продадеш - месеци, а може и години наред - какво ще правиш???
        Какъв е твоят risk tolerance?
        Тия неща трябва да си ги изясниш !!!
        Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Re: Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?

Първоначално изпратено от plamendev
          Здравейте, решил съм да вкарам някаква сума по фондовете. За сега нямам още смелост да играя сам. Това което си измислих като стратегия е следното:

преди месец вкарах 10% от от сумата която съм определил за инвестиции в един фонд. Сега мисля да изчакам около 3 месеца и след това да вкарам вече в 4 фонда по по-големи суми след още два месеца пак и след още два месеца пак.Така за около 9 месеца ще съм натъпкал всичко в 4 фонда по три вноски + първоначалната ми вноска. По изчисленията които си направих по този начин ще покрия някакво разко спадане с около 10%. за повече ;( . Почти съм се спрял и на фондовете, но още не е сигурно.
          Това което ме интересува е вие как бихте постъпили и имате ли някакви стратегии за този вид инвестиции.
          Аз диверсифицирах във високорисков и в среднорисков фонд.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
            Първоначално изпратено от AfterDark
            И само на БФБ ли ще са ти кинтите?
            ...ама ти само контра въпроси ли задаваш)
            няма ли някой път да си кажеш мнението, пък всеки да решава доколко е добро като алтернатива...
            Съни,не че съм адвокат на Афтър,но мисля че смисъла на въпроса му е да разбере дали ще диверсифицира с фонд инвестиращ извън БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
              И само на БФБ ли ще са ти кинтите?
              ...ама ти само контра въпроси ли задаваш)
              няма ли някой път да си кажеш мнението, пък всеки да решава доколко е добро като алтернатива...

Коментар

• kategori4no sam za fond.
                za vseki slu4ay moje da izbere6 i alternativen(2),no edva li ima smisal da 4aka6 o6te vreme,pone az nebih 4akal

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                  а може спокйно утре да наръгаш всичко в оргахима

не е препоръка
                  хехехе-това не е препоръка,а?освен това човека пита за фондовете!аз мисля,че по-добре е фонд,отколкото само една позиция,пък била тя и оргата.....

Коментар

• а може спокйно утре да наръгаш всичко в оргахима

не е препоръка

Коментар

• Не ти трябва да чакаш толкова,даваи смело на веднъж,но диверсифицираи поне с 1 фонд инвестиращ изван БГ с 20-30 % от сумата.
                      Това е съвет,не е препоръка.

Коментар

• Re: Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?

Първоначално изпратено от plamendev
                        Здравейте, решил съм да вкарам някаква сума по фондовете. За сега нямам още смелост да играя сам. Това което си измислих като стратегия е следното:

преди месец вкарах 10% от от сумата която съм определил за инвестиции в един фонд. Сега мисля да изчакам около 3 месеца и след това да вкарам вече в 4 фонда по по-големи суми след още два месеца пак и след още два месеца пак.Така за около 9 месеца ще съм натъпкал всичко в 4 фонда по три вноски + първоначалната ми вноска. По изчисленията които си направих по този начин ще покрия някакво разко спадане с около 10%. за повече ;( . Почти съм се спрял и на фондовете, но още не е сигурно.
                        Това което ме интересува е вие как бихте постъпили и имате ли някакви стратегии за този вид инвестиции.
                        9 месеца е дълъг период, по добре натъпчи всичко до средата максимум края на октомври 2007г.

П.С. ще отървеш есенната беритба а тази година има доста берекет.
                        - и не е препоръка да знаеш

Коментар

• И само на БФБ ли ще са ти кинтите?

Коментар

• А чакането един месец от първото ти влизане как го отчиташ като печалба или загуба.В този месец много от високодоходните фондове направиха по 5-10% доходност.Ето я гаранцията за евентуален срив от 10% която е в бъдещете ти планове.Като казах гаранция ,тя я няма никаде където има добра доходност.Ти решаваш,успех.

Коментар

• Забравих да уточня мисля да използвам восокодоходни фондове.

Коментар

• Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?

Working...
                              X