IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за комбинация от взаимни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• добре, ама я си представи че някой си купи долари сега и ги инвестира (ама не в елана меже в някои от фондовете на SGAM в американски акции) и освен това тренда се обърне до 1,7-1,8 за доалар каква ще му е доходността ???

Коментар

• Мисля че при нарастващ пазар , какъвто е българския всички участващи печелят . По добре да се играе по-агресивно. По мое мнение балансираните фондове не играят активно, просто си държат пакетите и трупат кротко. В случая е добра тактика, но при обръщане на тренда нещата ще се обърнат срещу тях. Освен това фондовете нямат възможност за къси позиции, което при срив на пазара им връзва ръцете и автоматически ги прави губещи. тогава високо рисковите фондове има вероятност да се усетят по-бързо и да ограниачат загубите , до като балансираните се усетят на къде духат ветровете.
      Това са едни разсъждения на маса с бира и шопска , без да ангажирам когото и да е с мнението си

Коментар

• Първоначално изпратено от metala
        Първоначално изпратено от Elli
        А какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
        ти искаш да печелиш или да се пазиш?давй смело,сега е времето на високодоходните фондове!поемаш по-голям риск=възможност за по-голяма печалба......ти решаваш!
        е, искам и двете, разбира се, следвайки нормалната пазарна логика да поемаш възможно най-нисък риск и да реализираш възможно най-добра печалба Не съм чела проспекта на Капман Макс все още, затова се интересувам от мнението на неаматьори...

Коментар

• Първоначално изпратено от Elli
          А какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
          ти искаш да печелиш или да се пазиш?давй смело,сега е времето на високодоходните фондове!поемаш по-голям риск=възможност за по-голяма печалба......ти решаваш!

Коментар

• А какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.

Коментар

• Аз лично си взимам винаги и това не е разход за мен. Ако фондът, който си избрал ти иска пари - по-добре избери друг.
              Портал за интернет пазаруване

Коментар

• Един такъв въпрос: необходимо ли е да имам депозитарна разписка когато си купувам дялове от някой ДФ или това са само излишни допълнителни разходи. Мерси.

Коментар

• 1/3 СТАНДАРТ ИНВЕСТМЪНТ ВИСОКОДОХОДЕН ФОНД
                  1/3 СТАНДАРТ ИНВЕСТМЪНТ МЕЖДУНАРОДЕН ФОНД
                  1/3 na BFB
                  ne e preporyka

Коментар

• Ако се върнем на темата - аз бих ги разделил така:
                    1. 1/4 Капман Макс
                    2. 1/4 Бенчмарк фонд - 2
                    3. 1/4 Статус Нови Акции
                    4. 1/4 някои от АДСИЦ за земеделска земя (моят фаворит за сега е Адванс Терафонд)

Предполагам, че ще има възражения, че се влиза по прекалено много позиции с малка сума, но това е моята дългосрочна стратегия, при която след като вляза по 4-те ще продължа да наливам по всяка от тях, когато имам възможност. Докога не знам, но за сега това ми се струва разумно.

А... да, не е препоръка!
                    Портал за интернет пазаруване

Коментар

• Аз пък мисля, че тези с доларите по 2.30 хич не трябва да ги мислите. След като са нямали акъл вече да са ги продали макар и на загуба и да са ги извъртяли, няма какво да ги говорим.

Коментар

• Леле аман от тъпанари!
                        Хайде обяснете ми разликата между двата сценария:

Имаш долари -> продаваш ги -> купуваш левови активи(ДФ) -> продаваш активите и купуваш долари;

Имаш долари -> купуваш активи(ДФ), който превалутират доларите в левове и ги инвестират в левови активи -> продаваш си активи и си получаваш доларите;

Това дали ти ще си продадеш доларите за инвестираш в левове или ще го направи фонд е едно и също, защото положителния или отрицателен FX ефект за теб, влияе върху доходността на фонда с обратен знак при ежедневната преоценка.

Така, че директоре избърши си жълтото от устата и кафявото от задника, помисли и после пиши!

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi
                          Тогава дай мнение за това какво да ги правят $ тези дето са ги купили на 2.30лв.Депозит?Буркани? Трябва да има нещо и за тях,за което да се хванат .Имало е ниша и са направили фонд,който носи по-голяма доходност от споменатите преди малко начини за инвестиция
                          Ми мнението ми е, че когато е обикновен човек без финансова култура да не взима валутен риск, защото живее в България и печели и харчи в Евро - т.е. трябвало е средствата да му бъдат в Евро не в долари. Иначе двата балансирани фонда на Елана са водачи май сред балансираните с по 30+% за годината ако се гледа по промяна на НСА 1 дял/акция, само дето ако си инвестирал в долари си минус 5-7% (не ми се смята) в левова (еврова) равностойноств сравнение с Елана ЕвроБалансиран фонд.

А сега се снишавам, защото ще ме разбиете от критика, че е много лесно да се гледа назад и да се дава мнение Аз обаче си мисля, че още бая месеци (ако не и години) тези хора ще гледат как долара се обезценява, въпреки че вече в света мнението е 50/50 относно бъдещата посока на долара....ама 2.30 скоро няма да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi
                            Тогава дай мнение за това какво да ги правят $ тези дето са ги купили на 2.30лв.Депозит?Буркани? Трябва да има нещо и за тях,за което да се хванат .Имало е ниша и са направили фонд,който носи по-голяма доходност от споменатите преди малко начини за инвестиция
                            Познавам такива хора и ги насочвам именно там. Мисълта ми е, че този фонд не е само за такива инвеститори, а става и за всеки друг. Проблемът на хората с доларите на 2.30 е, че не искат да спрат да губят от долара и да почнат да печелят от нещо друго, а искат непременно доларът "да се вдигне". Е, фондът на Елана прави именно това - взима им доларите, обръща ги в лева и купува акции, а после като теглят - пак им ги обръща в долари (по текущия курс!) и им ги дава. Освен това има и малко доларови активи за цвят, но те очевидно не пречат на доходността.

Коментар

• Тогава дай мнение за това какво да ги правят $ тези дето са ги купили на 2.30лв.Депозит?Буркани? Трябва да има нещо и за тях,за което да се хванат .Имало е ниша и са направили фонд,който носи по-голяма доходност от споменатите преди малко начини за инвестиция
                              Only God Can Judge me...

Коментар

• Re: Съвет за комбинация от взаимни фондове

Първоначално изпратено от Чичо Уорън
                                Първоначално изпратено от Director
                                Според мен 2 високорискови е по-добра комбинация Капман Макс е добър, но от Еланите най-добър е доларовият.
                                ??????????????????????????????????????????
                                МОЛЯ??? КАКВО МУ Е ХУБАВОТО НА ЕДИН ФОНД ДЕНОМИНИРАН В ДОЛАРИ, КОЙТО НЕ Е ХЕДЖИРАН??? АКО ИСКАШ ДА ИГРАЕШ НА ФОРЕКС СИ ПУСНИ НЯКОЯ ПЛАТФОРМА, А НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ФОНДОВЕ!

P.S. леле колко простотия има на тоя свят божеееее
                                Я по-внимателно с квалификациите, че имаш още жълто по устата! Не знам за простотията, ама такива дето не виждат по-далече от носа си, очевидно не липсват

Как ти хрумна да хеджираш долара, а не ти хрумна, че може би левът трябва да се хеджира? Явно си роден след 1997 г., но това не те оправдава, защо можеш да попрочетеш малко или просто да се вслушаш в мнението на другите, особено ако имат малко повечко опит.

А и кой ти каза, че фондът като котира в долари, цената му зависи от долара? Да не би акциите на БФБ вече да ги дават в долари?

Доларовият фонд на Елана е номер едно сред балансираните и гони по доходност Високодоходния им фонд.

Коментар

Working...
                                X