добре, ама я си представи че някой си купи долари сега и ги инвестира (ама не в елана меже в някои от фондовете на SGAM в американски акции) и освен това тренда се обърне до 1,7-1,8 за доалар каква ще му е доходността ???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за комбинация от взаимни фондове
Collapse
X
-
Мисля че при нарастващ пазар , какъвто е българския всички участващи печелят . По добре да се играе по-агресивно. По мое мнение балансираните фондове не играят активно, просто си държат пакетите и трупат кротко. В случая е добра тактика, но при обръщане на тренда нещата ще се обърнат срещу тях. Освен това фондовете нямат възможност за къси позиции, което при срив на пазара им връзва ръцете и автоматически ги прави губещи. тогава високо рисковите фондове има вероятност да се усетят по-бързо и да ограниачат загубите , до като балансираните се усетят на къде духат ветровете.
Това са едни разсъждения на маса с бира и шопска , без да ангажирам когото и да е с мнението си
Коментар
-
Първоначално изпратено от metalaПървоначално изпратено от ElliА какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ElliА какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
Коментар
-
Ако се върнем на темата - аз бих ги разделил така:
1. 1/4 Капман Макс
2. 1/4 Бенчмарк фонд - 2
3. 1/4 Статус Нови Акции
4. 1/4 някои от АДСИЦ за земеделска земя (моят фаворит за сега е Адванс Терафонд)
Предполагам, че ще има възражения, че се влиза по прекалено много позиции с малка сума, но това е моята дългосрочна стратегия, при която след като вляза по 4-те ще продължа да наливам по всяка от тях, когато имам възможност. Докога не знам, но за сега това ми се струва разумно.
А... да, не е препоръка!
Коментар
-
Леле аман от тъпанари!
Хайде обяснете ми разликата между двата сценария:
Имаш долари -> продаваш ги -> купуваш левови активи(ДФ) -> продаваш активите и купуваш долари;
Имаш долари -> купуваш активи(ДФ), който превалутират доларите в левове и ги инвестират в левови активи -> продаваш си активи и си получаваш доларите;
Това дали ти ще си продадеш доларите за инвестираш в левове или ще го направи фонд е едно и също, защото положителния или отрицателен FX ефект за теб, влияе върху доходността на фонда с обратен знак при ежедневната преоценка.
Така, че директоре избърши си жълтото от устата и кафявото от задника, помисли и после пиши!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussiТогава дай мнение за това какво да ги правят $ тези дето са ги купили на 2.30лв.Депозит?Буркани? Трябва да има нещо и за тях,за което да се хванат .Имало е ниша и са направили фонд,който носи по-голяма доходност от споменатите преди малко начини за инвестиция
А сега се снишавам, защото ще ме разбиете от критика, че е много лесно да се гледа назад и да се дава мнение Аз обаче си мисля, че още бая месеци (ако не и години) тези хора ще гледат как долара се обезценява, въпреки че вече в света мнението е 50/50 относно бъдещата посока на долара....ама 2.30 скоро няма да видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussiТогава дай мнение за това какво да ги правят $ тези дето са ги купили на 2.30лв.Депозит?Буркани? Трябва да има нещо и за тях,за което да се хванат .Имало е ниша и са направили фонд,който носи по-голяма доходност от споменатите преди малко начини за инвестиция
Коментар
-
Re: Съвет за комбинация от взаимни фондове
Първоначално изпратено от Чичо УорънПървоначално изпратено от DirectorСпоред мен 2 високорискови е по-добра комбинация Капман Макс е добър, но от Еланите най-добър е доларовият.
МОЛЯ??? КАКВО МУ Е ХУБАВОТО НА ЕДИН ФОНД ДЕНОМИНИРАН В ДОЛАРИ, КОЙТО НЕ Е ХЕДЖИРАН??? АКО ИСКАШ ДА ИГРАЕШ НА ФОРЕКС СИ ПУСНИ НЯКОЯ ПЛАТФОРМА, А НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ФОНДОВЕ!
P.S. леле колко простотия има на тоя свят божеееее
Как ти хрумна да хеджираш долара, а не ти хрумна, че може би левът трябва да се хеджира? Явно си роден след 1997 г., но това не те оправдава, защо можеш да попрочетеш малко или просто да се вслушаш в мнението на другите, особено ако имат малко повечко опит.
А и кой ти каза, че фондът като котира в долари, цената му зависи от долара? Да не би акциите на БФБ вече да ги дават в долари?
Доларовият фонд на Елана е номер едно сред балансираните и гони по доходност Високодоходния им фонд.
Коментар
Коментар