IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за комбинация от взаимни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Director
    Първоначално изпратено от Чичо Уорън
    Леле аман от тъпанари!
    Хайде обяснете ми разликата между двата сценария:

Имаш долари -> продаваш ги -> купуваш левови активи(ДФ) -> продаваш активите и купуваш долари;

Имаш долари -> купуваш активи(ДФ), който превалутират доларите в левове и ги инвестират в левови активи -> продаваш си активи и си получаваш доларите;

Това дали ти ще си продадеш доларите за инвестираш в левове или ще го направи фонд е едно и също, защото положителния или отрицателен FX ефект за теб, влияе върху доходността на фонда с обратен знак при ежедневната преоценка.

Така, че директоре избърши си жълтото от устата и кафявото от задника, помисли и после пиши!
    Абе тъпанар, научи се първо да четеш и след това давай "компетентини" мнения. Разликата между 2-та сценария е следната: За да действаш по първия сценарий, трябва да имаш по-богата финансова култура, а ако я нямаш и си бетонна глава - тогава фондът е за теб. А за FX риска мисля, че всички вече разбраха, че отсъства - държиш предимно левови и еврови активи. Имаш единствено еднократни загуби от превалутирането на входа и на изхода.
    Абе кретен ти четеш ли какво пиша бе? Абе кой ти е дал достъп до компютър незнам то бива тъпота ама ти чупиш всички рекорди!!!
    И тоя мушмул ще ми говори да чета? Ти четеш ли бе директоре на училище за бавно развиващи се ?!?!?!?
    Болднал съм ти горе да прочетеш - 3,4,5 или колкото пъти ти трябва, за да проумееш какво съм написал!
    А бетонната ти глава между другото хвани и я разбии в някоя стена, защото ти тук пропагандираш фондовете и явно ти липсва финансовата култура, особено предвид фондовете които препоръчваш!

Коментар

• Имаше такава разлика с допълнително дължим данък при доверителното управление в лева и валута, преди фондовете, и беше значителен процент. Не ми беше ясна логиката, след като и в двата случая се инвестира на БФБ. Виждам сега в проспекта този текст, но не виждам текстове с малки буквички, и съм подозрителна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кали
        При фондовете във валута на Елана мисля, че има допълнителен данък, който намалява доходността спрямо тези в лева. Възможно е да греша, но е добре да се чете всичко в условията, особено частта с най-малките буквички.
        Грешиш! Няма допълнителен данък.

Съгласно разпоредбите на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) и на Закона за облагане доходите на физическите лица (ЗОДФЛ), не се облагат получените от местни и чуждестранни юридически и физически лица доходи от сделки с дялове на колективни инвестиционни схеми, извършени на регулиран български пазар на ценни книжа – както доходите при продажба на дяловете, така и доходите при обратното им изкупуване в Управляващото дружество.

Коментар

• При фондовете във валута на Елана мисля, че има допълнителен данък, който намалява доходността спрямо тези в лева. Възможно е да греша, но е добре да се чете всичко в условията, особено частта с най-малките буквички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
            Леле аман от тъпанари!
            Хайде обяснете ми разликата между двата сценария:

Имаш долари -> продаваш ги -> купуваш левови активи(ДФ) -> продаваш активите и купуваш долари;

Имаш долари -> купуваш активи(ДФ), който превалутират доларите в левове и ги инвестират в левови активи -> продаваш си активи и си получаваш доларите;

Това дали ти ще си продадеш доларите за инвестираш в левове или ще го направи фонд е едно и също, защото положителния или отрицателен FX ефект за теб, влияе върху доходността на фонда с обратен знак при ежедневната преоценка.

Така, че директоре избърши си жълтото от устата и кафявото от задника, помисли и после пиши!
            Абе тъпанар, научи се първо да четеш и след това давай "компетентини" мнения. Разликата между 2-та сценария е следната: За да действаш по първия сценарий, трябва да имаш по-богата финансова култура, а ако я нямаш и си бетонна глава - тогава фондът е за теб. А за FX риска мисля, че всички вече разбраха, че отсъства - държиш предимно левови и еврови активи. Имаш единствено еднократни загуби от превалутирането на входа и на изхода.

Коментар

• Първоначално изпратено от mincho1
              Az sum mn zelen o6te v investiraneto na pari, 6toto o6te gi nqmam v izli6uk, ne 4e nqkoi gi ima, no vse pak metnah 1000 leva v Somoni PROGRES i za sega imam 11.11% dohodnost.Kakvo 6te kajete za tqh? Imate li nqkakvo mnenie?
              За какъв период от време е тази доходност? Защото ми се вижда доста ниска в сравнение с това което правят всички?
              Business as Usual

Коментар

• Az sum mn zelen o6te v investiraneto na pari, 6toto o6te gi nqmam v izli6uk, ne 4e nqkoi gi ima, no vse pak metnah 1000 leva v Somoni PROGRES i za sega imam 11.11% dohodnost.Kakvo 6te kajete za tqh? Imate li nqkakvo mnenie?

Коментар

• Първоначално изпратено от Elli
                  Първоначално изпратено от svetlas
                  Първоначално изпратено от Elli
                  А какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
                  Съветът ми е Капман Макс-високодоходен,но не Бенчмарк,според мен не се справят достатъчно добре, и ДСК Растеж,виж им цифрите.Каквото и да избереш,няма да загубиш,пазара си расте,само не се мотай,защото губиш пари всеки ден.
                  Благодаря за мнението знам, че не трябва да се мотам, но в момента съм във фаза "проучване на пазара", а и смятам да се ориентирам към долгосрочно инвестиране, затова ми е много важно какъв риск поемам. ДСК Растеж в сравнение с Бенчмарк високодоходен имат по-ниски стойности....
                  По повод ДСК Растеж мога да кажа само че надхвърлиха 50000000.Имайки в предвид възнагражденията на УД смятам че там ще съветват все по-доказани специалисти в капиталовите пазари и само такива ще намират място в УД.Резултатите мисля няма да закъснеят като гледам промените в последните месеци.Във фондовете им има над 100 мил. лева а с толкова пари в България понякога стават и чудеса. Разбира се това е лично мнение а не препоръка.

Коментар

• az sym 75% Kapman MAX i 25% DF UG MARKET MAKSIMUM.
                    No si e riskov portfeil syglasen sym.
                    Abe ne6to mi e poludqla kirilicata.
                    Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

А какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
                      Аз пък разделих на 3. 25% в Бенчмарк ф2, 25% В Капман Макс и 50% в Адванс Инвест.

Коментар

• Първоначално изпратено от svetlas
                        Първоначално изпратено от Elli
                        Съветът ми е Капман Макс-високодоходен,но не Бенчмарк,според мен не се справят достатъчно добре, и ДСК Растеж,виж им цифрите.Каквото и да избереш,няма да загубиш,пазара си расте,само не се мотай,защото губиш пари всеки ден.
                        Благодаря за мнението знам, че не трябва да се мотам, но в момента съм във фаза "проучване на пазара", а и смятам да се ориентирам към долгосрочно инвестиране, затова ми е много важно какъв риск поемам. ДСК Растеж в сравнение с Бенчмарк високодоходен имат по-ниски стойности....

Коментар

• Първоначално изпратено от GDpelev
                          ....тогава високо рисковите фондове има вероятност да се усетят по-бързо и да ограниачат загубите , до като балансираните се усетят на къде духат ветровете.
                          Това са едни разсъждения на маса с бира и шопска , без да ангажирам когото и да е с мнението си ...

По принцип си мисля, че балансираните фондове ще са заели по малко агресивни позиции от виокодохохдните и при обръщане на тренда ще са по устоичиви. Не съм напълно сигурен в това си твърдени защото протфеилите на фондовете се различават...

Това не е съвет - писнами да го вждам :evil:
                          Business as Usual

Коментар

• Забелязал съм, че кривите на НСАД на балансирания и агресивния фонд на една и съща компания са на практика същите. Т.е. при ръст високорисковия расте повече, а при спад балансирания също пада. Което според мен обезсмисля повечето балансирани фондове. Горе-долу същия ефект се получава, ако вложиш % от сумата във високодоходен и остатъка в депозити/нискодоходен.
                            Малко по-различно стои въпроса с фондове от типа на алфа индекс имоти или бенчмарк-? (инвестират в АДСИЦ).

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                                добре, ама я си представи че някой си купи долари сега и ги инвестира (ама не в елана меже в някои от фондовете на SGAM в американски акции) и освен това тренда се обърне до 1,7-1,8 за доалар каква ще му е доходността ???
                                в долари-добра...дохода от растежа на курса на долара ще ти е печалба+евентуалниат растеж на фонда

Коментар

Working...
                                X