IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за комбинация от взаимни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Somoni AM

ako ste 4ubali Somoni 2001. Te sa investicionen posrednik ot mn godini, no kato upravlqva6to drujestvo i suotvetno kato fondove sa ot 2 meseca na pazara. Adresa e[url http://somoniam.com/ ]. Imat dosta klonove v stranata i zakupuvaneto na dqlove nama da e golqm problem. V momenta netnata im st-st e kum 550 000 leva, no q dostignaha za po-malko ot 2 meseca. Az investirah 1 hilqdarka o6te pri purvona4alnata emisiq na 1 lev dqla, sega e 1.1165. Dovolen sum 6toto tova si e ima nqma 12% dohodnost. Za 1-vi put investiram v takiva fondove i sum dovolen.Moje i da ima po-dobro no sum dovolen!

Коментар

• Мерси!

Сега проблемът е, че не съм толкоз навътре в това коя компания към коя групировка се числи, но това си е мой проблем.

Май ще продължа с първоначалния план. България се развива и не мисля, че някой от фондовете ще изгърми, дори и високорисковите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
        И както съм започнал:

Ако нямате вътрешна информация за даден фонд и за неговия мениджмънт, как избирате дали да инвестирате там? Кое вдъхва доверие и кое не?

Пример: Видях, че в една от темите някой беше писал, че ако няма портфейл, публикуван на видно място, това е голям минус.
        Като изключиме факторите, които спомена избора трябва да ти е базиран основно на това какъв е портфейла на фонда. Това можеш да го видиш на сайта на борсата при отчетите на дружествата.
        Препоръчвам ти да обръщаш внимание на диверсификацията и на концентрацията към икономически групировки.

Коментар

• И както съм започнал:

Ако нямате вътрешна информация за даден фонд и за неговия мениджмънт, как избирате дали да инвестирате там? Кое вдъхва доверие и кое не?

Пример: Видях, че в една от темите някой беше писал, че ако няма портфейл, публикуван на видно място, това е голям минус.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
            Първоначално изпратено от Respect
            Здравейте,

Искам да инвестирам 10000 лв. в някой взаимен фонд. За момента съм се спрял на Бенчмарк фонд 2, защото има доста висока доходност, а съм чувал за тях, че били стабилни. Освен това, колкото и да е смешно, но съм добил впечатление за Бенчмарк, че са стабилна компания. Може би е просто добър PR.

За Капман съм чувал, че си надуват активите, пък и честно казано такава доходност ми се струва абсурдно висока. Чак съмнително. Иначе всеки иска 100+ % на година.

Моля за компетентно мнение. Ясно ми е, че някои хора са тук, за да си рекламират компаниите, но ако го направят с аргументи, да заповядат.
            Ами колега прочети тази тема: http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=8352 и провери отново доходността на БенчМарк, че може да си бил заблуден
            Чел съм я вече. Голяма мизерия и от Бенча 100% са били наясно за какво става дума.

И все пак гледам, че имат над 80% за няколко месеца. А и както казах, хубаво лично впечатление...

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
              Здравейте,

Искам да инвестирам 10000 лв. в някой взаимен фонд. За момента съм се спрял на Бенчмарк фонд 2, защото има доста висока доходност, а съм чувал за тях, че били стабилни. Освен това, колкото и да е смешно, но съм добил впечатление за Бенчмарк, че са стабилна компания. Може би е просто добър PR.

За Капман съм чувал, че си надуват активите, пък и честно казано такава доходност ми се струва абсурдно висока. Чак съмнително. Иначе всеки иска 100+ % на година.

Моля за компетентно мнение. Ясно ми е, че някои хора са тук, за да си рекламират компаниите, но ако го направят с аргументи, да заповядат.
              Ами колега прочети тази тема: http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=8352 и провери отново доходността на БенчМарк, че може да си бил заблуден

Коментар

• Здравейте,

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                  Казваш, че ДСК и Райфайзен получават пари основно от банките-майки. С това не съм особено съгласен, но няма да споря по темата. Ще ти дам тема за размисъл - ако си прав в твърдението си, дай ми няколко разумни причини банките-майки да правят подобно нещо!
                  Това е най-лесния начин да участват на БФБ, като дори управлението на парите им излиза без пари, тъй те са си собственици на банката и таксите за управление си ги плащат сами на себе си.
                  Нали не очакваш в Австрия и Унгария да си направят екип от анализатори, който да следи БФБ?

Първоначално изпратено от SubZero
                  Да не говорим, че ако "родителите" на Райфайзен и ДСК бяха най-големите държатели на дялове, то ЦД отдавна щеше да е публикувало поне едно съобщение за преминаването на определен процент от общия брой емитирание дялове на съответния ДФ. Странно защо не са го направили.
                  ЦД и БФБ обявяват преминаването на процентите както ти се изрази само за обикновените акции и акциите на ИД, тъй като това са акционерни дружества и това е задължително по ЗППЦК. По този начин се разбира за промяната на структурата на акционерния капитал и гласовете в ОСА.
                  За дяловете на ДФ естествено нещата не стоят по този начин

Относно инвестирането в балони, не залитай по тази тема, ако не си добре подплатен с факти.
                  Всички говореха, че Капман надуват Пътищата още от 1100 лева и още тогава разни "умни" глави говореха за балон, който ако се спука, тежко на инвестиралите... Е, не бяха Капман тези, които вдигнаха цената до 20 хил. Виж отчететите на холдинга, виж новите купувачи по позицията и тогава кажи дали тази акция не си е заслужавала цената, не на 1100, а дори и на 5 и 10 хил. лева!
                  Тая тема няма да я коментирам - всеки си има главата на раменете да мисли и да преценява сам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Al-elder
                    Батенце, доста неща ти се губят от картинката!
                    Батенце повярвай ми цялата картинка ми е ясна, но никой не ми плаща, за да я обяснявам в някакъв форум

Поздрави!

Коментар

Todorov, otgovori mi zashto tochno bankovite DF ne sa sred nay-dohodnite? Koi sa tezi dokazani imena na kapitaloviya pazar, koito rabotyat v banki? Ako ne sa menagers na IPO, trudno izkarvat neshto dopalnitelno.
                      Причината можеш да разбереш като погледнеш размера на активите им - те са най-големите. А толкова активи трудно се инвестират в балони, както правят малките фондове и съответно доходността е по-ниска. Да не говориме, че толкова активи въобще трудно се инвестират на БФБ и голяма част от парите им стои на кеш и по-този начин дохода още повече намалява.
                      Ще питаш откъде идват тези пари тогава ... от майките в чужбина, които купуват БГ фонда за себе си и за техни клиенти. По този начин местното УД (банка) има гарантиран обем активи и не се налага да правят платен PR, пазарни манипулации и т.н и т.н ...

Това на 100% важи за Райфайзен и ДСК, докато за щастие на вложителите във фондовете на ОББ, доколкото знам гърците все още нямат инвестиции в тях.

Така, че паралел между банковите ДФ и новоизлюпените такива на Статус, Юг маркет, Стандарт и т.н. въобще неможе да се прави. Човек трябва да е наясно с риска който поема и да направи разумен избор.
                      Батенце, доста неща ти се губят от картинката!
                      Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

Причината можеш да разбереш като погледнеш размера на активите им - те са най-големите. А толкова активи трудно се инвестират в балони, както правят малките фондове и съответно доходността е по-ниска. Да не говориме, че толкова активи въобще трудно се инвестират на БФБ и голяма част от парите им стои на кеш и по-този начин дохода още повече намалява.
                        Ще питаш откъде идват тези пари тогава ... от майките в чужбина, които купуват БГ фонда за себе си и за техни клиенти. По този начин местното УД (банка) има гарантиран обем активи и не се налага да правят платен PR, пазарни манипулации и т.н и т.н ...

Това на 100% важи за Райфайзен и ДСК, докато за щастие на вложителите във фондовете на ОББ, доколкото знам гърците все още нямат инвестиции в тях.

Така, че паралел между банковите ДФ и новоизлюпените такива на Статус, Юг маркет, Стандарт и т.н. въобще неможе да се прави. Човек трябва да е наясно с риска който поема и да направи разумен избор.
                        Добро утро, Уорън!

Казваш, че ДСК и Райфайзен получават пари основно от банките-майки. С това не съм особено съгласен, но няма да споря по темата. Ще ти дам тема за размисъл - ако си прав в твърдението си, дай ми няколко разумни причини банките-майки да правят подобно нещо!
                        Да не говорим, че ако "родителите" на Райфайзен и ДСК бяха най-големите държатели на дялове, то ЦД отдавна щеше да е публикувало поне едно съобщение за преминаването на определен процент от общия брой емитирание дялове на съответния ДФ. Странно защо не са го направили.

Относно инвестирането в балони, не залитай по тази тема, ако не си добре подплатен с факти.
                        Всички говореха, че Капман надуват Пътищата още от 1100 лева и още тогава разни "умни" глави говореха за балон, който ако се спука, тежко на инвестиралите... Е, не бяха Капман тези, които вдигнаха цената до 20 хил. Виж отчететите на холдинга, виж новите купувачи по позицията и тогава кажи дали тази акция не си е заслужавала цената, не на 1100, а дори и на 5 и 10 хил. лева!

Апропо, много фондове с големи активи постигнаха ама много по-добра доходност от споменитите ДСК и Райфайзен. Примери колкото щеш.

Така че, кой по принцип е номер 1?

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                          Todorov, otgovori mi zashto tochno bankovite DF ne sa sred nay-dohodnite? Koi sa tezi dokazani imena na kapitaloviya pazar, koito rabotyat v banki? Ako ne sa menagers na IPO, trudno izkarvat neshto dopalnitelno.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
                            Първоначално изпратено от Elli
                            Първоначално изпратено от svetlas
                            Първоначално изпратено от Elli
                            А какво ви е мнението за комбинацията от два високодохни фонда: БенчМарк и Капман Макс? Мисля да направя 50/50 от сумата в двата фонда, въпреки че се замислям дали да не инвестирам 50% в Капман балансиран..... все пак рискът е по-нисък, а доходността е добра.
                            Съветът ми е Капман Макс-високодоходен,но не Бенчмарк,според мен не се справят достатъчно добре, и ДСК Растеж,виж им цифрите.Каквото и да избереш,няма да загубиш,пазара си расте,само не се мотай,защото губиш пари всеки ден.
                            Благодаря за мнението знам, че не трябва да се мотам, но в момента съм във фаза "проучване на пазара", а и смятам да се ориентирам към долгосрочно инвестиране, затова ми е много важно какъв риск поемам. ДСК Растеж в сравнение с Бенчмарк високодоходен имат по-ниски стойности....
                            По повод ДСК Растеж мога да кажа само че надхвърлиха 50000000.Имайки в предвид възнагражденията на УД смятам че там ще съветват все по-доказани специалисти в капиталовите пазари и само такива ще намират място в УД.Резултатите мисля няма да закъснеят като гледам промените в последните месеци.Във фондовете им има над 100 мил. лева а с толкова пари в България понякога стават и чудеса. Разбира се това е лично мнение а не препоръка.

Коментар

• Абе моля ти се - мина една седмица и тъкмо се измириса и тоя пак се изсра в темата!

Коментар

• Directore, рядко тъпо същество си наистина

Коментар

Working...
                                X