IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за комбинация от взаимни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А какъв би бил смисъла от fund of funds? Единственото, за което се сещам аз, е възможността да вкараш пари и във фонд, който го няма там, където живееш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      Първоначално изпратено от gino
      Razbira se, ako si manager na platformata, savsem drugo 6te misli6 i govori6.
      Именно. Защо си мислиш, че говоря от гледна точка на потребител? Ще разуча въпроса.
      Доколкото знам, само Алфа Индекс Топ 20 и ОББ Премиум Акции са с наистина ниски комбинирани разходи за управление и закупуване/продажба (при ОББ няма) -1,5%-2,0%.

Ако трябва да се плащат всички такси по два пъти наистина става скъпо.

Коментар

• Първоначално изпратено от gino
        Именно. Защо си мислиш, че говоря от гледна точка на потребител? Ще разуча въпроса.

Коментар

• Fund of funds e golyama marketingova izmama za investors. Vednaj pla6ta6 razhodite na undelying funds i vtori pat razhodite na 6apkata, kato gledam razhodite na fondovete v BG kato sloji6 i sales charge, pri edna investiciiya v takav hipoteti4en fund, spoko 6te se razdelya6 s 10%/year.

In Goze We Trust

Коментар

Сега се замислих, че в България няма fund of funds. Идеята не е лоша.
            Докато таксата за управление у нас е между 3% и 5% не виждам особен смисъл от такъв тип инвестиция. Ако има и комисионна на входа/изхода то ефект за теб почти няма да остане. Като нещата се нормализират и тия кръвопийци се осъзнаят или по-скоро наивните инвеститори се вразумят, тогава подобен тип фонд ще има смисъл.

Коментар

• Така си е.

Коментар

Първоначално изпратено от AfterDark
                Първоначално изпратено от Nikola
                Има за АДСИЦите.
                Да, но fund of funds, няма.
                Да, прав си.

Но за АДСИЦите върши работа и има подобна функция, разбира се, ако трябва да бъдем точни, това е секторен фонд.

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                  Първоначално изпратено от Nikola
                  Има за АДСИЦите.
                  Да, но fund of funds, няма.

Коментар

Има за АДСИЦите.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                      А бре вие двамата (или двете) с Пепи да не сте PR на Капман? Няма пълнолетен инвеститор на борсата, който да не знае какъв балон е ХД Пътища, и с какъв топъл въздух са го издули ;-) Момченцата, които нямат никакъв друг шанс да се представят като велики портфолио мениджъри (виж колко модерно звучи "портфолио мениджъри") надуват дирижабъли и хич (ама ХИЧ) не им пука какво ще стане, когато се получи пробойна в корпуса :-) Какво става когато се спука дирижабъл? Ами тези, които са се качили на него преживяват хард-лендинг (ама не в преносния смисъл) и ги боли глават дълго време.
                      Виж ДСК, Райфайзен, ОББ и т.н. си събират вложители и без врътки от типа 100%, 200% и 300% годишно ;-)
                      Всеки си има глава на раменете.
                      И не е необходимо да бъда адвокат или PR на този или онзи, ако, в крайна сметка, фактите говорят сами. Но, не ми се занимава с тази тема. Както стана ясно - никой не ми плаща, за да му правя реклама.

P.S.
                      Аз съм от мъжки пол. За Пепи незнам.

Коментар

• Сега се замислих, че в България няма fund of funds. Идеята не е лоша.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                          Относно инвестирането в балони, не залитай по тази тема, ако не си добре подплатен с факти.
                          Всички говореха, че Капман надуват Пътищата още от 1100 лева и още тогава разни "умни" глави говореха за балон, който ако се спука, тежко на инвестиралите... Е, не бяха Капман тези, които вдигнаха цената до 20 хил. Виж отчететите на холдинга, виж новите купувачи по позицията и тогава кажи дали тази акция не си е заслужавала цената, не на 1100, а дори и на 5 и 10 хил. лева!
                          А бре вие двамата (или двете) с Пепи да не сте PR на Капман? Няма пълнолетен инвеститор на борсата, който да не знае какъв балон е ХД Пътища, и с какъв топъл въздух са го издули ;-) Момченцата, които нямат никакъв друг шанс да се представят като велики портфолио мениджъри (виж колко модерно звучи "портфолио мениджъри") надуват дирижабъли и хич (ама ХИЧ) не им пука какво ще стане, когато се получи пробойна в корпуса :-) Какво става когато се спука дирижабъл? Ами тези, които са се качили на него преживяват хард-лендинг (ама не в преносния смисъл) и ги боли глават дълго време.
                          Виж ДСК, Райфайзен, ОББ и т.н. си събират вложители и без врътки от типа 100%, 200% и 300% годишно ;-)
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Fontus
                            Първоначално изпратено от Respect
                            България се развива и не мисля, че някой от фондовете ще изгърми, дори и високорисковите.
                            И аз не мисля, че ще има голям гърмеж. Това обаче не е свързано с развитието на България. Борсовите сривове се случват дори когато икономиката на дадена държава се развива много добре и продължава да се развива дори и след срива.
                            А какво ще стане ако институционален инвеститор притежаващ примерно 10% (а някои имат с пъти повече) от даден фонд реши да упражни опцията си за обратно изкупуване? Особено ако този фонд инвестира в нисколиквидни надути балони?

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                              България се развива и не мисля, че някой от фондовете ще изгърми, дори и високорисковите.
                              И аз не мисля, че ще има голям гърмеж. Това обаче не е свързано с развитието на България. Борсовите сривове се случват дори когато икономиката на дадена държава се развива много добре и продължава да се развива дори и след срива.

Цената на акциите на борсата зависи не само от това колко е добра дадена компания и какви доходи реализира, ами и от това колко пари се въртят на борсата. Доста хора видяха, че от българската борса излизат големи печалби и почнаха да наливат пари, появиха се и чуждестранни инвеститори. Всичко това увеличава парите на борсата, а от тук и цената на акциите и всички са доволни. Само че в даден момент инвеститорите ще пожелаят да реализират своята печалба като продадат акциите си. Тогава изведнъж може да се окаже, че пари има само за първите, решили да продават. Следва рязко понижаване на цените на всички акции без значение добра ли е дадена фирма или не.

Коментар

• Re: Somoni AM

Първоначално изпратено от mincho1
                                ako ste 4ubali Somoni 2001

посредника е преименуван на Сомони Файненшъл Брокеридж

www.somonigroup.com

Коментар

Working...
                                X