IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново: Къде и как да инвестирам?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Корков - това ще бъде мъдро, за Гагаринът де....
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Re: Отново: Къде и как да инвестирам?

Първоначално изпратено от Нептун
      Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Първоначално изпратено от Cherry
      Очевидно е, че съм начинаеща, но имам голямо желание да се справя.
      Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. .
      Как ти звучи - 20% фиксирана/гарантирана доходност за 8месеца ?
      С това изяснихме и срока.
      Сума за инвестиция - 50 000лв.
      Какво означава гарантирана доходност? Кой дава гаранцията за капитала и доходноста?

Ти ли (като частно лице) ще гарантираш изплащането? Какво ще стане ако не можеш да върнеш сумата и лихвата?
      има банки, които отпускат потребителски кредит без доказване на доходи с ГПР от 20% на година. Предполага, че за нещо такова ще се използват парите. ще се отпускат в маниер "частна банка" на по-висока лихва. ако си имат и биячи на щат, доходността е сигурна

Коментар

• Първоначално изпратено от аналгина
        Щом си играч гледащ фундамента, ми е малко странно как не би погледнал GAGBT, след като той е по-добър дори от този на любимия ми Монбат, ама ти си знаеш.
        Аналгин,недей да им отваряш очите ,вероятно като стане трицифрена сума акцията. ще има много желаещи да купуват.

Импе,уважавам мнението ти,но нещо за Гагарина ми се струва,че не си прав.За в бъдеще това дружество ще бъде все по малко свързвана с тютюневия отрасъл,за сметка на други много по перспективни.

Cherry,извинявам се за оффтопика по темата.
        Успех още веднъж ти желая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
          ....Следя също и ИПО-тата, да
          За такова нещо става въпрос.
          Ами ако става въпрос за такова нещо,аз да предожа тогава следната оферта- 500000 лева за 6 месеца 25% доходност.Ако има желаещи да пишат на лични

пс
          тук май трябва да има отделна тема,търсене и предлагане на финансиране ,вероятно ще се получи интересна дискусия и невероятни СУУУУПЕР предложения.

Коментар

• Аз не бих взел май нито една от изброените от Черешка акции, но както и да е.... Не че фазанчетата са лоши (имам си) но май се поизбалончиха. Гагарин ли беше още? Тютюневият отрасъл в България е в тежка криза. Биовет? Аз го избягах преди бая време, щото вече не ме кефи. "Не ме кефи" може би не е разумен довод, освен за тия, които добре ме познават тук и знаят, че основната ми сила е интуицията ми. Монбат? Нелоша акция, но принципен балон още от излизането си на борсата. Независимо от това в по-далечна перспектива има хляб в нея.

За отпускарският сезон - то и юли се води дакъв, ама виждате какво става, нали? За IPO-тата - много се шуми покрай тях, така че дали акциите на новите компании няма да са избалончени още с появата си на БФБ ?!?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Мда, видях, биовет е куцата акция

Коментар

• Първоначално изпратено от Cherry
                ....Следя също и ИПО-тата, да
                За такова нещо става въпрос.

Коментар

• Това с Биовет според мен не е много добра идея. Аз не бих вкарал и 1ст. там.

Коментар

Не ми звучи добре :-( Предлагаш някаква тайна, далавераджийска схема, която няма как да я обявиш публично :-(

Не ми изглежда, като нещо за начинащ инвеститор, който нищо не разбира от финанси... Може би ти съвсем съзнателно търсиш такива инвеститори.....
                    Идеята е точно обратната на това което мислиш.Но просто тук в този сайт няма как да го напиша.От Инвестора ще го приемат като да им бръкна в окото и ще изтрият поста.Не си струва да се хабя и да създавам обструкции.

И е добре прди да изразяваш мнение да се запознаеш по обстойно за какво става въпрос.

П.С. - ако не си забелязал пиша с името си, а не с някакъв измислен псевдоним ! Далавераджиите едва ли правят така.

Коментар

• Афтерд, чела съм много и различни неща. Освен форума, следя активно и доста от икономическите новини, по образование съм икономист /но не счетоводител, нито пък финансист/, имам много бегъл поглед върху доста компании /това от сферата, в която работя/. Купих си финансова литература. Гледам отчети и портфолиа, като цяло наистина чета много. Форумите са добър начин за набавяне на информация /не само този форум, принципно го казвам/. Като се повърти човек малко из тях и бързо се ориентира на кого може да се вярва. Мнението на някой съфорумец би ми повлияло, само ако съм вътрешно убедена, че мисля по същия начин /основен принцип-питай 100 баби и пак направи каквото си си наумил/. Решенията си вземам след сериозно обмисляне, а сега ще мислим двама - аз и мъжът ми . От мен се очаква да подготвям "материала за разсъждения". Като цяло съм си набелязала поне 15-тина акции, но реших, че няма смисъл да се разпилявам толкова. Не и като начинаеща.
                      За момента се упражнявам в търговия с молив и лист .
                      Благодаря на корк за изчерпателния пост. Аз също оставам с впечатление, че август ще е спокоен месец, възможно е цените на добри акции да поспаднат с оглед вялата търговия /нали е отпускарски сезон, все пак/, през септември...ще видим. До тогава ще сме вече поне в някой фонд. Следя също и ИПО-тата, да

Коментар

Какво означава гарантирана доходност? Кой дава гаранцията за капитала и доходноста?

Ти ли (като частно лице) ще гарантираш изплащането? Какво ще стане ако не можеш да върнеш сумата и лихвата?
                        За повече информация пиши на мейла ми.Тук просто няма как да ти отговоря.
                        Не ми звучи добре :-( Предлагаш някаква тайна, далавераджийска схема, която няма как да я обявиш публично :-(

Не ми изглежда, като нещо за начинащ инвеститор, който нищо не разбира от финанси... Може би ти съвсем съзнателно търсиш такива инвеститори.....

Коментар

За повече информация пиши на мейла ми.Тук просто няма как да ти отговоря.

Коментар

• За акциите - избрах ги с четене и интуиция.

За риска и доходността - минимален риск и висока доходност ми звучи като "екстра качество и ниска цена". Wink. Не очаквам никой да ми каже:"Да, това е най-правилния път", а по-скоро дали разсъждавам вярно.
                            Според мен - доста вярно.. Най-малкото от гледна точка на избора "с четене". Тук се сещам да попитам.. Какво точно си чела? И ако отговорът е, че не е само форума, си оставам на мнението за вярната посока на разсъжденията ти.

По отношение на конкретните избори - всеки си има фаворити за определен момент. Трудно е да прецениш кое ще ти донесе повече доходност от друго, при условие, че и двете се качват. Но пък човек се учи в практиката. И когато има голямо желание да се справи, общо взето го прави..

Коментар

• Изерпателен пост Само едно малко допълнение няма да е зле да потърсиш материали за да се образоваш допълнително по темата.

Иначе и аз очаквам август да сравнително спокоен месец за пазаруване без сътресения
                              Business as Usual

Коментар

Очевидно е, че съм начинаеща, но имам голямо желание да се справя.
                                Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. .
                                Как ти звучи - 20% фиксирана/гарантирана доходност за 8месеца ?
                                С това изяснихме и срока.
                                Сума за инвестиция - 50 000лв.

Коментар

Working...
                                X