Корков - това ще бъде мъдро, за Гагаринът де....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново: Къде и как да инвестирам?
Collapse
X
-
Bobi75
Re: Отново: Къде и как да инвестирам?
Първоначално изпратено от НептунПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от CherryОчевидно е, че съм начинаеща, но имам голямо желание да се справя.
Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. .
С това изяснихме и срока.
Сума за инвестиция - 50 000лв.
Ти ли (като частно лице) ще гарантираш изплащането? Какво ще стане ако не можеш да върнеш сумата и лихвата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от аналгинаЩом си играч гледащ фундамента, ми е малко странно как не би погледнал GAGBT, след като той е по-добър дори от този на любимия ми Монбат, ама ти си знаеш.
Импе,уважавам мнението ти,но нещо за Гагарина ми се струва,че не си прав.За в бъдеще това дружество ще бъде все по малко свързвана с тютюневия отрасъл,за сметка на други много по перспективни.
Cherry,извинявам се за оффтопика по темата.
Успех още веднъж ти желая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от Cherry....Следя също и ИПО-тата, да
пс
тук май трябва да има отделна тема,търсене и предлагане на финансиране ,вероятно ще се получи интересна дискусия и невероятни СУУУУПЕР предложения.
Коментар
-
Аз не бих взел май нито една от изброените от Черешка акции, но както и да е.... Не че фазанчетата са лоши (имам си) но май се поизбалончиха. Гагарин ли беше още? Тютюневият отрасъл в България е в тежка криза. Биовет? Аз го избягах преди бая време, щото вече не ме кефи. "Не ме кефи" може би не е разумен довод, освен за тия, които добре ме познават тук и знаят, че основната ми сила е интуицията ми. Монбат? Нелоша акция, но принципен балон още от излизането си на борсата. Независимо от това в по-далечна перспектива има хляб в нея.
За отпускарският сезон - то и юли се води дакъв, ама виждате какво става, нали? За IPO-тата - много се шуми покрай тях, така че дали акциите на новите компании няма да са избалончени още с появата си на БФБ ?!?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
AfterDark
Това с Биовет според мен не е много добра идея. Аз не бих вкарал и 1ст. там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Нептун
Не ми звучи добре :-( Предлагаш някаква тайна, далавераджийска схема, която няма как да я обявиш публично :-(
Не ми изглежда, като нещо за начинащ инвеститор, който нищо не разбира от финанси... Може би ти съвсем съзнателно търсиш такива инвеститори.....
И е добре прди да изразяваш мнение да се запознаеш по обстойно за какво става въпрос.
П.С. - ако не си забелязал пиша с името си, а не с някакъв измислен псевдоним ! Далавераджиите едва ли правят така.
Коментар
-
Афтерд, чела съм много и различни неща. Освен форума, следя активно и доста от икономическите новини, по образование съм икономист /но не счетоводител, нито пък финансист/, имам много бегъл поглед върху доста компании /това от сферата, в която работя/. Купих си финансова литература. Гледам отчети и портфолиа, като цяло наистина чета много. Форумите са добър начин за набавяне на информация /не само този форум, принципно го казвам/. Като се повърти човек малко из тях и бързо се ориентира на кого може да се вярва. Мнението на някой съфорумец би ми повлияло, само ако съм вътрешно убедена, че мисля по същия начин /основен принцип-питай 100 баби и пак направи каквото си си наумил/. Решенията си вземам след сериозно обмисляне, а сега ще мислим двама - аз и мъжът ми . От мен се очаква да подготвям "материала за разсъждения". Като цяло съм си набелязала поне 15-тина акции, но реших, че няма смисъл да се разпилявам толкова. Не и като начинаеща.
За момента се упражнявам в търговия с молив и лист .
Благодаря на корк за изчерпателния пост. Аз също оставам с впечатление, че август ще е спокоен месец, възможно е цените на добри акции да поспаднат с оглед вялата търговия /нали е отпускарски сезон, все пак/, през септември...ще видим. До тогава ще сме вече поне в някой фонд. Следя също и ИПО-тата, да
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от НептунКакво означава гарантирана доходност? Кой дава гаранцията за капитала и доходноста?
Ти ли (като частно лице) ще гарантираш изплащането? Какво ще стане ако не можеш да върнеш сумата и лихвата?
Не ми изглежда, като нещо за начинащ инвеститор, който нищо не разбира от финанси... Може би ти съвсем съзнателно търсиш такива инвеститори.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от НептунКакво означава гарантирана доходност? Кой дава гаранцията за капитала и доходноста?
Коментар
-
За акциите - избрах ги с четене и интуиция.
За риска и доходността - минимален риск и висока доходност ми звучи като "екстра качество и ниска цена". Wink. Не очаквам никой да ми каже:"Да, това е най-правилния път", а по-скоро дали разсъждавам вярно.
По отношение на конкретните избори - всеки си има фаворити за определен момент. Трудно е да прецениш кое ще ти донесе повече доходност от друго, при условие, че и двете се качват. Но пък човек се учи в практиката. И когато има голямо желание да се справи, общо взето го прави..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от CherryОчевидно е, че съм начинаеща, но имам голямо желание да се справя.
Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. .
С това изяснихме и срока.
Сума за инвестиция - 50 000лв.
Коментар
Коментар