Първоначално изпратено от Cherry
Относно конкретните акции-имай предвид,че над 90% от мненията в този форум са пристрастни,тоест или ще коментират как една акция е без пари -тоест имат от нея,или ще коментират че не струва-тоест нямат.Разбира се има и изключения,вероятно си забелязала,че има почти единодушни мнения относно някой компании,че да речем не стават,между другото една от тези компании си я посочила по долу , а също така има и такива компании,при които почти единудушното мнение е че стават,пак имаш такава компания сред посочените по долу от теб.
Мненията в отделните теми също са показателни и за ликвидността по отделните позиции.
Немалко добри играчи има на борсата,а някой от тях и пишат отвреме на време,вероятно напредвайки с четенето на информацията ще си съставиш мнение за това,кой би могла да послушаш,и все пак с едно на ум.Всички отвреме на време показват емоцията си когато дадена компания от която имат акции се вдига ,,но това е неизбежно.По скоро трябва да следиш за добре аргументирани коментари.Такива все още има,въпреки,че не са много.
Също така,би могла да следиш настроенията на инвеститорите и спекулантите в отделните теми.Понякога има единодушие,понякога равнодушие,понякога....
Разбира се,не трябва да се взима всичко за чиста монета,това е все пак само един форум,но понякога могат да се видят определени индикации.
Относно фондовете,мисля че си се ориентирала добре.
Относно конкретните акции,моето скромно мнение е,че първите три са добър избор.Относно последните две ,не ги следя,така да се каже не са ми в полезрението,но ти би могла да се ориентираш и сама.Разгледай им графиките и на петте,виж какво им се случва напоследък,работят ли добре,печелят ли,кои са им мажоритарите и т.н. и сама ще видиш къде има потенциал и къде не.Ако си решила все пак да са само тези пет.Ако ли не , не е лошо да поразгледаш и други дружества освен тези които си изброила,убеден съм,че има и други добри възможности.Вероятно ти трябва малко време и ще се ориентираш още по-добре.
Като време за вход-вероятно август ще е спокойно,може би ще могат да се купят добри акции на прилични цени.Септември ще интересно ,защото има заявени много интересни ИПО-та,и там ще имаш добри възможности, ако решиш да се включиш разбира се.След септември ,ако има голямо презаписване на ИПО-та,както и очаквам да бъде ,вероятно ще има нови рекорди на индексите.Така че,тогава някой от днешните цени на доста компании няма да са актуални.Поне според мен.
Това е от мен.Успех
пс
Все пак това горе си е лично мое мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.Притежавам акции в някой от изброените дружества от теб,но все пак се опитах да бъда обективен.
И най важното е да вкараш много разум в това което мислиш да правиш и не след дълго резултатите сами ще си дойдат.
Коментар