Първоначално изпратено от Кака Дечка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ДФ ЮГ Маркет максимум (DFUMM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SubZeroПървоначално изпратено от Кака ДечкаПървоначално изпратено от SubZeroP.S.
Отчетът им е предаден, но явно не знаеш къде да търсиш.
Не е на сайта им.
БФБ не е най-висшестоящата институция...
http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTML
http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTMLNIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтенлиХайде спрете с мрънкането, ето ви отчета:
http://download.bse-sofia.bg/finance...t-31102007.xls
Ако това ви е малко...търсете както трябва и ще намерите каквото ви трябва...защото всичко е където трябва . Успех!!!
Коментар
-
Хайде спрете с мрънкането, ето ви отчета:
http://download.bse-sofia.bg/finance...t-31102007.xls
Ако това ви е малко...търсете както трябва и ще намерите каквото ви трябва...защото всичко е където трябва . Успех!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от yono.... Всъщност, търсех отчета за октомври и това е моя грешка, но пък това не променя същността на нещата, кой знае колко, нали? Започвам да се чудя дали да инвестирам в този фонд, защото държа на прозрачността и спазването на правилата. А така ще играем малко на тъмно, нали:"Вижте дяловете ни се увеличават, но само ние си знаем защо." .........
И когато понеделникът дойде, аз вкарах парите си в "Капман Макс.
Сега обаче отново имам свободни пари за инвестиране и понеже съм упорит пак се насочих към този фонд. И какво да видя: липсва отчетът за октомври! ..........................
Желанието за печалба или страхът от скритите карти в ръкава на противника ще надделеят у мен! Вечната дилема на десетки поколения играчи!
Капман - ISIN кодовете в портфейла, а в отчета за сделките - по индустрия.
Сега си представи, че си учил, трудил с пот на челото дълги години. Опознал си пазара, много от емитентите, колегите си, стотици тънкости, за които са нужни много години опит.
И в резултат на това си станал добър инвеститор, изкарващ си хляба с тази професия.
Ще ти бъде ли приятно , ако всеки, буквално всеки, може да изкопира портфейла ти без за целта да е минал по твоя път на развитие?!?
Не мисля.
Задължението да се публикуват периодични отчети на публично място е част от миналото ни на развиващ се пазар, който се опитва да гради доверие.
Това обаче се променя. Спомни си за "скандала" с преустановеното публикуване на данни от БФБ.
На запад от нас се плаща с пари, за да получиш отчет на която и да е публична компания.
А ако става дума за взаимни фондове, сигурно трябва да спиш с портфолио мениджъра, за да получиш малко повече информация за структурата на порфейла му.
Това се нарича know how! С него се храниш.
Ако ти имаш бизнес, би ли казал на всеки срещнат /вкл. конкурент/ как печелиш?
....
P.S.
Отчетът им е предаден, но явно не знаеш къде да търсиш.
Не е на сайта им.
Коментар
-
todorov 74, прав си. Всъщност, търсех отчета за октомври и това е моя грешка, но пък това не променя същността на нещата, кой знае колко, нали? Започвам да се чудя дали да инвестирам в този фонд, защото държа на прозрачността и спазването на правилата. А така ще играем малко на тъмно, нали:"Вижте дяловете ни се увеличават, но само ние си знаем защо." А и като се обадих в един петък, след края на сесията (тогава беше до 13 часа), в офиса на "Христо Белчев" ми вдигна една баба с ленивата позивна: "А-а-а-ало!" Тръгнах да я питам, кой е насреща, и тя незабавно се поправи с по-бодър глас: "Ъъъ Юг маркет". Запитах я скептично до колко часа мога да подам заявка за записване на дялове и тя ми даде друг телефон, който не беше обявен в сайта, на който да позвъня. Там пък някъква лелка ми обясни, че няма никой вече в офиса и да се обадя в понеделник. И това в около 14.30 часа. Шоу! И когато понеделникът дойде, аз вкарах парите си в "Капман Макс.
Сега обаче отново имам свободни пари за инвестиране и понеже съм упорит пак се насочих към този фонд. И какво да видя: липсва отчетът за октомври! Пък и сйтътът им е бъкан със стари графики. Не ми се мисли, какво ще чуя, ако реша да се обаждам с оптимизъм по телефона.
Но пък, от друга страна един човек (според други-Бог) е казал: "По делата им ще ги познаете!" И "Юга" се справя добре и при падащ пазар за високорисков фонд(точно по това време задминаха "Капман" по доходност за последните шест месеца).
Абе с една дума, направо се чудя!!! Желанието за печалба или страхът от скритите карти в ръкава на противника ще надделеят у мен! Вечната дилема на десетки поколения играчи!И не е препоръка, камо ли мнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov 74Първоначално изпратено от DinosaurПървоначално изпратено от yonoЗащо не мога да намеря месечния отчет за ноември? Няма го нито в сайта на фонда, нито на БФБ! Аз ли нещо изпускам? Мисля да инвестирам тук, но преди това, все пак е редно да попрегледам някои документи. Please, help!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DinosaurПървоначално изпратено от yonoЗащо не мога да намеря месечния отчет за ноември? Няма го нито в сайта на фонда, нито на БФБ! Аз ли нещо изпускам? Мисля да инвестирам тук, но преди това, все пак е редно да попрегледам някои документи. Please, help!!!
Коментар
Коментар