IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДФ ЮГ Маркет максимум (DFUMM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Кака Дечка
    Днес ще удържим ли да излезем на зелено според Вас?
    +0.2% !!!!

Коментар

Днес ще удържим ли да излезем на зелено според Вас?
      що бе на червеното кво му е.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
        Първоначално изпратено от Кака Дечка
        Първоначално изпратено от SubZero
        P.S.
        Отчетът им е предаден, но явно не знаеш къде да търсиш.
        Не е на сайта им.
        не е на сайта им, но не е и там където се опитваш да подшушнеш, че е ...
        Там е, там е.

БФБ не е най-висшестоящата институция...

AMAN

http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTML

http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTML
        NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

Първоначално изпратено от SubZero
          P.S.
          Не е на сайта им.
          Там е, там е.

БФБ не е най-висшестоящата институция...

Коментар

• Днес ще удържим ли да излезем на зелено според Вас?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
              Хайде спрете с мрънкането, ето ви отчета:

http://download.bse-sofia.bg/finance...t-31102007.xls

Ако това ви е малко...търсете както трябва и ще намерите каквото ви трябва...защото всичко е където трябва . Успех!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                Хайде спрете с мрънкането, ето ви отчета:

Струва ми се че друг отчет се търси в случая... Този с описанието на портфейла, а него го няма и на сайта на Юг Маркет и на сайта на BSE...
                We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Хайде спрете с мрънкането, ето ви отчета:

Ако това ви е малко...търсете както трябва и ще намерите каквото ви трябва...защото всичко е където трябва . Успех!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                    P.S.
                    Не е на сайта им.

Коментар

• Първоначално изпратено от yono
                      .... Всъщност, търсех отчета за октомври и това е моя грешка, но пък това не променя същността на нещата, кой знае колко, нали? Започвам да се чудя дали да инвестирам в този фонд, защото държа на прозрачността и спазването на правилата. А така ще играем малко на тъмно, нали:"Вижте дяловете ни се увеличават, но само ние си знаем защо." .........
                      И когато понеделникът дойде, аз вкарах парите си в "Капман Макс.
                      Сега обаче отново имам свободни пари за инвестиране и понеже съм упорит пак се насочих към този фонд. И какво да видя: липсва отчетът за октомври! ..........................
                      Желанието за печалба или страхът от скритите карти в ръкава на противника ще надделеят у мен! Вечната дилема на десетки поколения играчи!
                      Инвеститоре, нима от предадените отчети на други фондове /включително и Капман/ разбираш къде са инвестирани средствата им? Давам пример - ДСК - акции Финанси, акции Фармацевтика... и т.н.

Капман - ISIN кодовете в портфейла, а в отчета за сделките - по индустрия.

Сега си представи, че си учил, трудил с пот на челото дълги години. Опознал си пазара, много от емитентите, колегите си, стотици тънкости, за които са нужни много години опит.
                      И в резултат на това си станал добър инвеститор, изкарващ си хляба с тази професия.

Ще ти бъде ли приятно , ако всеки, буквално всеки, може да изкопира портфейла ти без за целта да е минал по твоя път на развитие?!?

Не мисля.

Задължението да се публикуват периодични отчети на публично място е част от миналото ни на развиващ се пазар, който се опитва да гради доверие.
                      Това обаче се променя. Спомни си за "скандала" с преустановеното публикуване на данни от БФБ.

На запад от нас се плаща с пари, за да получиш отчет на която и да е публична компания.

А ако става дума за взаимни фондове, сигурно трябва да спиш с портфолио мениджъра, за да получиш малко повече информация за структурата на порфейла му.

Това се нарича know how! С него се храниш.

Ако ти имаш бизнес, би ли казал на всеки срещнат /вкл. конкурент/ как печелиш?

....

P.S.
                      Не е на сайта им.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                        spokoino be hora siguren sam ,che oshte tazi sedmica shte go ima otcheta ,ne se pritesnqvaite tolkova
                        pesheni sa momchetata
                        Липсва отчета за октомври, който трябваше да се появи преди около месец. капиш?

Коментар

• spokoino be hora siguren sam ,che oshte tazi sedmica shte go ima otcheta ,ne se pritesnqvaite tolkova
                          pesheni sa momchetata

Коментар

• todorov 74, прав си. Всъщност, търсех отчета за октомври и това е моя грешка, но пък това не променя същността на нещата, кой знае колко, нали? Започвам да се чудя дали да инвестирам в този фонд, защото държа на прозрачността и спазването на правилата. А така ще играем малко на тъмно, нали:"Вижте дяловете ни се увеличават, но само ние си знаем защо." А и като се обадих в един петък, след края на сесията (тогава беше до 13 часа), в офиса на "Христо Белчев" ми вдигна една баба с ленивата позивна: "А-а-а-ало!" Тръгнах да я питам, кой е насреща, и тя незабавно се поправи с по-бодър глас: "Ъъъ Юг маркет". Запитах я скептично до колко часа мога да подам заявка за записване на дялове и тя ми даде друг телефон, който не беше обявен в сайта, на който да позвъня. Там пък някъква лелка ми обясни, че няма никой вече в офиса и да се обадя в понеделник. И това в около 14.30 часа. Шоу! И когато понеделникът дойде, аз вкарах парите си в "Капман Макс.
                            Сега обаче отново имам свободни пари за инвестиране и понеже съм упорит пак се насочих към този фонд. И какво да видя: липсва отчетът за октомври! Пък и сйтътът им е бъкан със стари графики. Не ми се мисли, какво ще чуя, ако реша да се обаждам с оптимизъм по телефона.

Но пък, от друга страна един човек (според други-Бог) е казал: "По делата им ще ги познаете!" И "Юга" се справя добре и при падащ пазар за високорисков фонд(точно по това време задминаха "Капман" по доходност за последните шест месеца).

Абе с една дума, направо се чудя!!! Желанието за печалба или страхът от скритите карти в ръкава на противника ще надделеят у мен! Вечната дилема на десетки поколения играчи!
                            И не е препоръка, камо ли мнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
                              Първоначално изпратено от Dinosaur
                              Първоначално изпратено от yono
                              Защо не мога да намеря месечния отчет за ноември? Няма го нито в сайта на фонда, нито на БФБ! Аз ли нещо изпускам? Мисля да инвестирам тук, но преди това, все пак е редно да попрегледам някои документи. Please, help!!!
                              Рано е, мисля че 10-то число беше официалният срок, а често се и подминава...
                              Това което не може да намери е портфейла към 31.10,който в интерес на истината едва ли някой го е виждал/с изключение на богопомазаните,евентуално/ и това въобще не им прави чест.Не искам да звуча подвеждащо за някой и имам доста дялове тук.
                              Да много кофти настроения ми създават с тоя липсващ отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dinosaur
                                Първоначално изпратено от yono
                                Защо не мога да намеря месечния отчет за ноември? Няма го нито в сайта на фонда, нито на БФБ! Аз ли нещо изпускам? Мисля да инвестирам тук, но преди това, все пак е редно да попрегледам някои документи. Please, help!!!
                                Рано е, мисля че 10-то число беше официалният срок, а често се и подминава...
                                Това което не може да намери е портфейла към 31.10,който в интерес на истината едва ли някой го е виждал/с изключение на богопомазаните,евентуално/ и това въобще не им прави чест.Не искам да звуча подвеждащо за някой и имам доста дялове тук.

Коментар

Working...
                                X