If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, добавих 2 нули за по-интересно Вече съжалявам че съм се обяснявал толкова.
Според вас добър ли е момента да продам част от акциите си сега с цел по малка загуба? Като гледам края му не се вижда..
Има един основен принцип на борсопсихологията:
Когато всички са настроят негативно, значи тренда ще обърне в позитивен. И обратно - ако всички са оптимисти - значи бурята иде
Края не се виждал? Че то край има ли? Борсата е това днес надолу, утре нагоре. Инвеститорите гледат години напред. Спекулантите гонят вълните. Който го може - го може.
Основния ти проблем май е че не си решил какво ще бъдеш - инвеститор или спекулант. Ама така като гледам - не ставаш за спекулант. Ти си знаеш. Както си изясниш това, ще ти светнат и стратегиите за по - натам.
Няма кой да ти даде точен съвет. Мога да ти кажа какво съм направил аз, но не го приемай нито като препоръка, нито като нещо правилно, аз съм аматьор.
Излязох почти 100% на кеш края на октовмри, и влязох с пълна сила в края на ноември отново. Ама аз съм аматьор.... Гледам че индианците сбират дърва... и се приготвям за зимата
За да има спокойствие нека приемем че съм добавил 2 нули за по интересно Вече съжалявам че съм се обяснявал толкова.
Според вас добър ли е момента да продам част от акциите си сега с цел по малка загуба? Като гледам края му не се вижда..
много често точно когато решиш,че края не се вижда,всъщност той е близо!не разчитай някой да ти каже какво да правиш с парите си.сам трябва да решиш!надали някой знае какво ще се случи утре,за да ти даде съвет.
Да, добавих 2 нули за по-интересно Вече съжалявам че съм се обяснявал толкова.
Ами незнам. Чисто психологически погледаното - мненията му не са на човек боравещ с милион собствен капитал. Много петна:
1. Хората имащи 1 млн. не си чешат езиците като нас по форумите.
2. Хората имащи 1 млн. имат доста висока инвестиционна култура. Или си купват хора коита да я имат. А неговите препоръки са по "аматьорски" даже от мойте
3. Когато се говори за толкова крупни суми, обикновенно се минава на доверително управление, преференции всякакви (процентите за обслужване са значително по ниски) и пр. Не е като да отидеш и да се наредиш на опашката и просто да купуваш и продаваш по някой дял, нали?
4.Хората имащи 1 милион инвестиран в фондове имат поне още един
Аматьор, може и да е вкарал повече от 1 млн. Хора всякакви.
Обаче, ако е загубил толкова пари, защо не казва колко е спечелил преди това?
А, ако не е спечелил, значи е вкарал сравнително скоро парите. Може би точно преди 2 седмици... Ако го е направил във високорисков фонд, то само таксите за влизане и/или обратно изкупуване са му изяли между 1 и 2-3 процента. На 1 млн. това са между 10 и 20-30 хил. лева. Останалото е от пазара.
kaspel, ако смяташ, че две седмици /или два месеца дори/ са достатъчен период за високорискова инвестиция - тегли си парите още сега. Така или иначе, където и да отидеш, винаги те ще си губещия.
Така не се инвестира. Това не ти е Тото 2 и Еврофутбол.
Успех!
Ами незнам. Чисто психологически погледаното - мненията му не са на човек боравещ с милион собствен капитал. Много петна:
1. Хората имащи 1 млн. не си чешат езиците като нас по форумите.
2. Хората имащи 1 млн. имат доста висока инвестиционна култура. Или си купват хора коита да я имат. А неговите препоръки са по "аматьорски" даже от мойте
3. Когато се говори за толкова крупни суми, обикновенно се минава на доверително управление, преференции всякакви (процентите за обслужване са значително по ниски) и пр. Не е като да отидеш и да се наредиш на опашката и просто да купуваш и продаваш по някой дял, нали?
За мен той просто си е прибавил 1,2нули, от него си ей тъй. Или пък е някой за когото 1млн са джобни пари и просто си ги разхожда на въздух..... хора всякакви Знам ли може чичо му да се казва Рокфелер.
Айде друг път, както казва Amatyor-a Противник съм на това да казвам къде какво съм инвестирал във форум. Иначе това лято съм в + ~300k от фондовете. Вече немога да излезна от вкъщи, много съм дебел, тея килограми..
Радвам се на оптимизма ви за бъдещето, искрено се надявам да сте прави.
Що не помогнеш на това момче от Форума дето търсеше 30 000 000 евра за градчето?
Айде друг път, както казва Amatyor-a Противник съм на това да казвам къде какво съм инвестирал във форум. Иначе това лято съм в + ~300k от фондовете. Вече немога да излезна от вкъщи, много съм дебел, тея килограми..
Радвам се на оптимизма ви за бъдещето, искрено се надявам да сте прави.
Sisqou: Измислил съм какво да ги правя всичките, даже няма да ми стигнат. Но това ще да е към пролетта и до тогава реших да не мързелуват в банката на 0.33%/месец Иначе благодаря за предложението.
Аматьор, може и да е вкарал повече от 1 млн. Хора всякакви.
Обаче, ако е загубил толкова пари, защо не казва колко е спечелил преди това?
А, ако не е спечелил, значи е вкарал сравнително скоро парите. Може би точно преди 2 седмици... Ако го е направил във високорисков фонд, то само таксите за влизане и/или обратно изкупуване са му изяли между 1 и 2-3 процента. На 1 млн. това са между 10 и 20-30 хил. лева. Останалото е от пазара.
kaspel, ако смяташ, че две седмици /или два месеца дори/ са достатъчен период за високорискова инвестиция - тегли си парите още сега. Така или иначе, където и да отидеш, винаги те ще си губещия.
Така не се инвестира. Това не ти е Тото 2 и Еврофутбол.
В момента трябва да не си добре нещо за да си даваш парите в договорен фонд. Само можеш да загубиш.. Аз лично съм 65к назад за 2 седмици. Но съм си инат и ще чакам индекса да стане такъв на какъвто съм купил акциите и тегля всичко.
Ти май проблем. Логически:
1. Ако както предвиждаш той губи - ти ще губиш още по сериозно.
2. Ако ти си въстановиш загубите - той ще е доста напред.
Честно казано ми е много чудно как можеш да загубиш 65к за последните 2 седмици в договорен фонд. Едва ли има фонд който да е клекнал с повече от 5-6% за последните 2 седмици. Което значи че си инвестирал към 1млн. Айде друг път.
Пък и както правилно те попитаха кой е момента за влизане във фонд - когато сме на върха ли?
Аз мисля точно обратното на теб - сега е момента за влизане във фонд. Ама аз понеже съм тъп и не въртя 1млн. не ме слушайте не е препоръка.
Дай боже да има такова възстановяване. Ако това стане в близките 6 месеца ще е цяло чудо.
B.Graham: Инвестирай сега в договорен фонд и ще се изпотиш достатъчно за да свалиш доста кила
Действам сам.С някой и друг съвет от приятели чак-пат.Но съм изкарал и 2-3 корекции и знам че има и такива моменти.Затова не се шашнах като портфейла ми падна с над 20% за ноември.Предполагам доста си се чудел преди да инвестираш.Ако беше действал по-смело да кажем през май сега щеше да си напред въпреки корекцията.Така че споко.Пък и парите са ти на добро място.100 за 12 ако разбираш какво ти казвам
Коментар