IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДСК Баланс и ДСК Растеж - мнение?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• S DURJAVNATA SPESTOVNA KASA ne iskam da imam absoluitno nikakvi otno6eniq ,nai-malkoto da mi vzimat pari4kite

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
      Първоначално изпратено от ilioo
      Първоначално изпратено от todorov 74
      тука е истината
      На база какво го казваш това?
      Банката и фондовете нямат нищо общо, така да се каже!!!

1.) Това че в имената има "ДСК" не означава нищо.
      2.) Кажи друг фонд, които да ти дава 70% на МОМЕНТА НА ОБРАТНОТО ИЗКУПУВАНЕ, че дори 100%, ако не изкупуваш всичко. (имаш 10000 дяла по 2.2 = 22000, ако искаш 10000лв получаваш ги на МИГА)
      3.) Ако купуваш за стойност никой не ти иска 30% отгоре. това е само ако закупуваш дялове, тъй като е на цена от следващия ден (нищо ново)!
      4.) Къде другаде закупуваш дялове за 5-10мин, и си получавашдакупемтите на мига (мисля никъде), обратното изкупуване също.
      5.) Да не говорим, че от други посредници си чакам парите по 2-3-4 дена (това не е майтап, няма да ги споменавам)

В много фондове съм имал и имам дялове, като улекотеност като ДСК няма.

Не е препоръка за покупко продажба!
      kato znam srednata vazrast na front ofisa na banka dsk i skorosta s koqto rabotqt ,dokato namerqt nqkoi koito e otoriziran da targuva s akcii sam siguren 4e daje 6te se otkaje6 da prodava6 dqlovete si kakto i da kupuva6 takiva

ne e preporaka
      Много е лесно да се плямпа безразборно.
      Нека ди там един съвет, и нека си направиме един тест. Мини утре през някой по голям офис, влез вътре, и вземи че попитай охраната каде се намира отдела "частно банкиране". Това е отдел които се занимава не само с по заможни клиенти, а и с заблудени репички като тебе (без да се засягаш). Убеден съм че в рамките на 5-9 мин ще са ти взели паричките, внесли по сметка, закупили дялове. На десетат вече ще те изпращат. Пробвай аз съм доволен, никога не чакам Седнеш ли да се редиш по гишетата си загубен (не синоним на прост). Обратното изкупуване е и по лесно.

Приключвам с изказванията по темата, които не вярва нека сам се убеди.
      Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• защо тук хората се въздържат от коментари ... ?? няма какво да кажете или какво ?

Коментар

• Re: dsk

Първоначално изпратено от Teodor27
          Какво мислите за "Общо оперативни разходи" спрямо разходите на другите фондове , като не се има предвид "Реализирана доходност за последните" 12 месеца ?

Standard Deviation
          Standard deviation (стандартното отклонение) е статистическа мярка за променливостта на доходността на едно инвестиционно дружество. Високо стандартно отклонение сигнализира, че променливостта на резултатите е била голяма, т.е. историческата волатилност на фонда е висока. По дефиниция, в около 67% от случаите, възръщаемостта на даден фонд се очаква да варира между + – 1 стандартно отклонение, а в 95% от случаите – в + – 2 стандартни отклонения от средното. Това предполага, че възвръщаемостта попада в нормална дистрибуция (normal distribution / bell curve).

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe
            Не са обвързани със срок и няма наказателни комисионни.
            Има такса покупка и такса обратно изкупуване.

Sharpe Ratio
            Sharpe ratio (индексът на Шарп) е похват за измерване на портфейлна доходност (възвръщаемост на единица риск) разработен от нобеловия лауреат Уилям Ф. Шарп. Калкулира се с помощта на стандартното отклонение (standard diviation) и премийната доходност. Колкото по-висока е стойността на Шарп (S), толкова по-висока е историческата възвръщаемост на инвестиционното дружество. Формулата за изчисление е следната:
            S = Rид – Rf/ s
            където:
            Rид = средно-годишна доходност на ИД
            Rf = безрискова дофходност на ДЦК
            s = стандартно отклонение на доходността на ИД

Коментар

Какво мислите за "Общо оперативни разходи" спрямо разходите на другите фондове , като не се има предвид "Реализирана доходност за последните" 12 месеца ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo
                Първоначално изпратено от todorov 74
                тука е истината

2.) Кажи друг фонд, които да ти дава 70% на МОМЕНТА НА ОБРАТНОТО ИЗКУПУВАНЕ, че дори 100%, ако не изкупуваш всичко. (имаш 10000 дяла по 2.2 = 22000, ако искаш 10000лв получаваш ги на МИГА)
                3.) Ако купуваш за стойност никой не ти иска 30% отгоре. това е само ако закупуваш дялове, тъй като е на цена от следващия ден (нищо ново)!
                4.) Къде другаде закупуваш дялове за 5-10мин, и си получавашдакупемтите на мига (мисля никъде), обратното изкупуване също.
                5.) Да не говорим, че от други посредници си чакам парите по 2-3-4 дена (това не е майтап, няма да ги споменавам)

kato znam srednata vazrast na front ofisa na banka dsk i skorosta s koqto rabotqt ,dokato namerqt nqkoi koito e otoriziran da targuva s akcii sam siguren 4e daje 6te se otkaje6 da prodava6 dqlovete si kakto i da kupuva6 takiva

ne e preporaka

Коментар

• Първоначално изпратено от Левче
                  Напълно съм съгласен с ilioo.
                  А тези приказки, че е спуснат парашутист за шеф на клона е пълна глупост. Банка ДСК е частна структура от 09.2003г., т.е. гледат се резултатите, които се постигат
                  ))))) Да бе да! Пък един мормот загъва шоколада
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Напълно съм съгласен с ilioo.
                    А тези приказки, че е спуснат парашутист за шеф на клона е пълна глупост. Банка ДСК е частна структура от 09.2003г., т.е. гледат се резултатите, които се постигат

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
                      тука е истината

Коментар

Първоначално изпратено от romantik
                        Нямам там дялове, но фактът, че задаваш този въпрос, след като вероятно си прегледал сайта на ДСК-фондовете, говори сам за себе си Аз също го прегледах и не разбрах нищо То са някакви блокирани сметки при покупка на дяловете, внасяш 130 %, 30 % оставали блокирани в сметката /?!/ - а бе по-сложни врътки не съм виждал. За мениджмънта нищо не видях. Ама влизал ли си някога в Банка ДСК? Каквато банката, такива и фондовете, това мога да ти кажа. Въобще не е препоръка
                        За самата банка чух лоши неща. Бивш шеф в Бургас който е замъкнал сума ти пари. Куче влачи диря няма, на кого и за какво е дал не знам, но накрая са на червено и то много. От кумова срама е уволнен, обаче получава 1 000 000 евро или лева (пак много) обезщетение (затова, че е "действал" със замах сигурно! )
                        После сложиха човек да оправи бакиите уж за 1 година, а като поскърпи малко нещата на човека му биха шута без благодаря дори и спуснаха някаква парашутистка на негово място. За фондовете не зная, но в банката смърди яко. Пари не бих им поверил.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo
                          тука е истината

Коментар

• тука е истината

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                              Първоначално изпратено от tottenham
                              naj dobria fond v bulgaria,ako znae niakoi kakvo e standard deviation i koeficient na sharp shte me razbere!

една снизходителна.............................
                              Подкрепям ... 8)

Коментар

• Първоначално изпратено от tottenham
                                naj dobria fond v bulgaria,ako znae niakoi kakvo e standard deviation i koeficient na sharp shte me razbere!

една снизходителна.............................

Коментар

Working...
                                X