If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма забрана ДФ, ИД, ПФ и други да търгуват през COBOS!Има забрана, както за тях, така и за всички инвеститори, да не търгуват през повече от един сертификат за COBOS.
Добре де има ли начин да разберем кога дадена сделка касае портфейла на дружеството?
Някъде в този форум бях чел (но нещо сега не го намирам), че на фондовете е забранено да ползват кобоси за купуване или продаване на позиции от портфейла. И доколкото си спомням КФН следи за това.
Следя ги 132 от няколко месеца и не съм забелязъл купуване от кобос на голем обем (нали ако използват кобоси все някога трябва да ги прехвърлят в 132)?!?!
Приятелю, ти, предполагам, търгуваш през COBOS, нали? Така, след като си купил или продал конкретно количество акции през COBOS, да ни би да минава същата сделка с борсовия номер на твоя посредник?
Не.
Сделките през системата COBOS се сключват и приключват със сетълмент като всички останали, за които виждаш от двете страни да стои борсовия номер на даден посредник. Следователно, сделките през COBOS не се "повтарят" от участващите в тях ИП / по-точно техни клиенти/.
Няма забрана ДФ, ИД, ПФ и други да търгуват през COBOS!
Има забрана, както за тях, така и за всички инвеститори, да не търгуват през повече от един сертификат за COBOS.
Някъде в този форум бях чел (но нещо сега не го намирам), че на фондовете е забранено да ползват кобоси за купуване или продаване на позиции от портфейла. И доколкото си спомням КФН следи за това.
Следя ги 132 от няколко месеца и не съм забелязъл купуване от кобос на голем обем (нали ако използват кобоси все някога трябва да ги прехвърлят в 132)?!?!
Коментар