IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• plamendev ето ти калкулатора на капман за макса
    http://capman.bg/?Action=269
    Там може да видиш и старите цени.
    Също може да потърсиш в на страниците на Българска фондова борса и Комисията по финансов надзор - там има данни за минали цени и доходност.

Коментар

• Моля, КОБОСА който пуска бид за 100 DFCAPMX @ 30,030, маха го след 1 час, след 2 часа пак го пуска, и така вече 8-ми ден - поне да ми обясни защо го прави :-)

Коментар

• офф , тъкмо ти бях написал едно обяснение и се скапа нещо работата, ама и по-добре , защото ти бях теглил едно нравоучение ( ама сега да си знаеш де)
        Та с две думи - колонката , която гледаш не е ли кръстена "ПОСЛЕДНИТЕ 12 месеца"?
        Ами ясно е, че като махнеш ноември 2006 , когато доходността ще е била 10-15 процента ( не ми се проверява) и го замениш с ноември 2007 когато е -7.52% резултата ще е -25 , че и повече. Поразгледай , потърси стари цени (не знам дали ги има в сайта им) , посмятай , и най-важното по-спокойно. Няма нищо гнило тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho
          от мен да мине , ето ти ги приблизително за последните няколко месеца:
          Капман

5,04
          -3,75
          0,13
          9,73
          12,15
          12,89
          10,84
          16,35
          10,28

това са от февруари до октомври. За ноември сам си го сметни.
          И най- вече за хора като тебе се отнася - ПППП ( почети повече , после питай). Като отидеш там на оная табличка , цъкай на датата , гледай цената, пък може с калкулатора да вземеш да делнеш едната на другата , пък може и да получиш нещо.
          Добре бе адаш щом като това е доходността по месеци аз отидохна калкулаторчето както ми каза

-3,95 % за Декември.

Това показва то. Щом ти твърдиш, че това е доходността Феруари -> Октомври което си посочил, как тогава ще ми обясниш 200 % -> 112 % на годишна база. Не ти ли се струва, че нещо ни гъбаркат?

Коментар

• от мен да мине , ето ти ги приблизително за последните няколко месеца:
            Капман

5,04
            -3,75
            0,13
            9,73
            12,15
            12,89
            10,84
            16,35
            10,28

това са от февруари до октомври. За ноември сам си го сметни.
            И най- вече за хора като тебе се отнася - ПППП ( почети повече , после питай). Като отидеш там на оная табличка , цъкай на датата , гледай цената, пък може с калкулатора да вземеш да делнеш едната на другата , пък може и да получиш нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от mironbg
              Капман Макс предлагат ли отчет или някакъв бюлетин от където може да се види каква е доходността по месеци? В това което намирам като инфо на сайта им такова нещо липсва.
              Може да ползваш таблицата на инвестора http://kompanii.investor.bg/?cat=155
              Тази таблица е ясна по нея нещата изглеждат много розови, но дали е такава действителността. По същата тази таблица само преди 2 месеца Макс -а тиражираше доходност от 200% на годишна база. Какво става сега борсата пада с около 15 % за последните 50 -тина търговски сесии доходноста на макса спада до 112 % на годишна база. Как стана така, че загубиха около 90 % доходност за процента с който падна борсата? В същото време други фондове от същия профил изкарват месечни понижения на активите в рамките на 5 - 10 %. Според мен това означава, че Макс -а за същото това време са търпели понижения по около 45 % месечно.

Обадих се на едно от девойчетата което стои на фронт офиса им и попитах могат ли да ми дадът такава информация каква е доходността по Месеци !!! за последните 6 месеца а тя ми каза, че нямали такава информнация на никои не му трябвала и ми каза, че за момента доходността е 112 % успокои ме. Да, но ако борсата вземе, че падне с още 15 % какво ще остане от тази доходност която обявяват в момента няма ли тя да падне с нови 90 % и да се окаже, че всъщност доходност няма ???

Кажете какво мислите Вие по този въпрос? Нормално ли е това според Вас? Ако пък греша някъде в сметките може да ме коригирате.

Коментар

• Първоначално изпратено от boev4eto
                няма ли да качват отчета за ноември , на сайта на борсата има само баланс към 31.11.2007
                Според последните промени в Наредба 26 договорните фондове вече не са длъжни да изготвят отчета и да го представят в КФН.

Само инвестиционните дружества!!!

Коментар

• няма ли да качват отчета за ноември , на сайта на борсата има само баланс към 31.11.2007

Коментар

• Капман Макс предлагат ли отчет или някакъв бюлетин от където може да се види каква е доходността по месеци? В това което намирам като инфо на сайта им такова нещо липсва.
                    Може да ползваш таблицата на инвестора http://kompanii.investor.bg/?cat=155

Коментар

• Капман Макс предлагат ли отчет или някакъв бюлетин от където може да се види каква е доходността по месеци? В това което намирам като инфо на сайта им такова нещо липсва.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                        Първоначално изпратено от ivan61
                        Първоначално изпратено от B.Graham
                        Хора не смятайте всеки ден колко пари ви е донесъл Макса.Гледайте напред.След днешното ОСА на Пътя гледайте за 12 месеца напред.
                        Защо 12 а не 6 или 9 месеца?
                        От Коледа до Коледа например.Абе както искате но като смятате всеки ден е губене на нерви и време.Тук посоката е ясна за доста време напред.
                        RESPECT!
                        Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• +0,5 nai dobrite sa tiq

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan61
                            Първоначално изпратено от B.Graham
                            Хора не смятайте всеки ден колко пари ви е донесъл Макса.Гледайте напред.След днешното ОСА на Пътя гледайте за 12 месеца напред.
                            От Коледа до Коледа например.Абе както искате но като смятате всеки ден е губене на нерви и време.Тук посоката е ясна за доста време напред.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

• Хора не смятайте всеки ден колко пари ви е донесъл Макса.Гледайте напред.След днешното ОСА на Пътя гледайте за 12 месеца напред.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X