IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мечо Памукчиев
    Първоначално изпратено от mitkodotcom
    Аз до момента съм на минус 5-цифрена сума от Капман, но това е само на теория. Ще стане и на практика, но само ако си продам дяловете. Дотогава загубата е само на хартия.
    Точно така, само на хартия е загубата. На едни хартийки, които носят подписа на управителя на БНБ.
    грубиянин

Коментар

• Първоначално изпратено от mitkodotcom
      Аз до момента съм на минус 5-цифрена сума от Капман, но това е само на теория. Ще стане и на практика, но само ако си продам дяловете. Дотогава загубата е само на хартия.
      Точно така, само на хартия е загубата. На едни хартийки, които носят подписа на управителя на БНБ.
      ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Уплашена, каквото и да ти говорят, да знаеш, че секса ше спаси света!

Коментар

• Добре казано, Митко!
          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Уплашена, споко,

Приеми инвестициите си във фондовете като едногодишен депозит с голяма наказателна такса при предсрочно изтегляне и горе-долу ще си представиш какво трябва да ти е поведението и отношението.

В този смисъл няма никакво значение каква е цената на Капман във вторник и петък, а каква ще е през октомври, когато ще е минала една година от момента, в който сте си купили дяловете. Това, което трябва да направите с мъжа си е да спрете да гледате котировките, за да не си причинявате излишни тревоги.

Така или иначе вие имате избор между следните три стратегии:

1. Не правите нищо. Чакате минимум половин, най-добре една година.

2. Продавате си дяловете и разочаровани от загубата повече не инвестирате във фондове

3. Продавате си дяловете с надеждата след месец-два да е дошло дъното и да си ги купите отново на по-ниска цена. За изтеглените сега пари тогава ще купите повече дялове и в края на годината ще имате по-голяма печалба отколкото при вариант 1.

И трите стратегии зависят от отговора на въпроса "какви ще са цените в края на годината".

Ако вярвате, че цените няма да са по-високи, продавайте, преживейте загубата (вариант 2), скарайте се с мъжа си, сдобрете се по подходящ начин и продължете живота си с нормалния му ритъм.

Ако вярвате, че цените ще се повишат, трябва да направите избор между вариант 1 и 3. Вариант 3 има потенциал за по-голяма печалба, но и за по-голяма загуба, тъй-като зависи от две неизвестни променливи - как ще се движат цените в следващите месеци и дали ще успееш достатъчно бързо да отреагираш (фондовете винаги продават/купуват на бъдещата цена, следователно трябва се сетиш поне 2 дни предварително какво ще се случи). Обикновено който се опитва да хване върха или дъното губи, затова аз лично преценявам този вариант като най-рисков. Освен това в едно друго съобщение в тази тема бях обяснил защо при период на корекция и обратно изкупуване фондовете отчитат процентен спад по-голям от индексите (за днес предвиждам -12%), а при период на растеж и покупка на нови дялове ръстът е с по-малки проценти от нарастването на индексите. Т.е. при спад задължително продаваш много евтино, а при последваща покупка по-бавно възстановяваш загубите.

Следователно вариант 1 е най-ниско рисков, колкото и парадоксално да е това на пръв поглед. Но това си е мое лично мнение, не е препоръка.

Митко

Коментар

• уплашена, ти поне си вкарала спестявания, има хора които са вкарали кредити. Намалените спестявания в никой случай не могат да са причина да се отчая човек до цитираната от теб степен. Пък мъжът, дано да греша, най-много да спре да ти говори за известно време, ама ако няма глава на раменете може и един бой да ти хвърли... Иначе влез в клуба на непродаващите като мен, аз съм там поради простата причина, че не мога да вляза в клуба на купуващите, поради липса на кеш... В най-лошия случай след една година ще сме на нивата, на които ти си влязла. Просто гледай без да правиш резки движения на загуба. И както е ясно това не е съвет за вземане на инв. решение, просто лично мнение.

Коментар

• SEGA EDINSTVENNOTO TI SPASENIE E DA NE PRODAVA6 I DA IZ4AKA6 KRIZATA DA MINE I PAZARA DA SE VUZTANOVI

Коментар

• Направо ще се разплача, Клео...

Коментар

• Първоначално изпратено от уплашена
                    Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
                    Uplashena, na teb i na vsichki, koito izzhivyavat shock v momenta iskam da kazha che zhivotat e nay-zennoto neshto, koeto imame i che nishto ne struva kolkoto nego. Parite sa nishto. Vinagi ima badeshte, vinagi ima nachini chovek da se opravi.
                    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBen
                      Стига с тия измислени "човешки трегедии" тип Волтер...мирише на ефтина нелоялна конкуренция от километри..
                      Ми толкоз е ефтина че и за конкуренция не минава.

Коментар

• Стига с тия измислени "човешки трегедии" тип Волтер...мирише на ефтина нелоялна конкуренция от километри..

Коментар

• Първоначално изпратено от уплашена
                          Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
                          Душко, аз ако съм на мъжа ти няма да те пипна с пръст. Какво значи "накарах" - той мъж ли е или лукова глава. Да си носи последствията, едва ли си го заплашила с пищов.

Е един профилактичен бой може и да отнесеш, ама нищо повече.

Да не говорим, че много е измислена историята.....

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
                            Първо да кажа ,че написаното по-долу звучи страшно и безрасъдно и да се стига до крайности не е нужно.Пари се печелят и губят.По този въпрос толкова.Другото което си мисля е че всички ДФ трябва да спрат обратното изкуване веднага и да разполагат с ресурса без да се притесняват от поръчките за обр.изкупуване.Смятам ,че така изгледите за стабилизиране на положението е по-добро.
                            Нямат право. По закон може само в определени ситуации. Но помисли кой ще сложи повече пари във фонд който си е позволил да го направи.

Коментар

• Първо да кажа ,че написаното по-долу звучи страшно и безрасъдно и да се стига до крайности не е нужно.Пари се печелят и губят.По този въпрос толкова.Другото което си мисля е че всички ДФ трябва да спрат обратното изкуване веднага и да разполагат с ресурса без да се притесняват от поръчките за обр.изкупуване.Смятам ,че така изгледите за стабилизиране на положението е по-добро.

Коментар

• хей съжалявам
                                не се плаши, пазара ще обърне скоро, няма предпоставки това да продължи дълго....

просто не го мисли много и не се страхувай
                                но да инвестираш всичко накуп в едни такъв риски фонд си е леко казано недомислие....нищо лично

Коментар

Working...
                                X