Първоначално изпратено от Мечо Памукчиев
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitkodotcomАз до момента съм на минус 5-цифрена сума от Капман, но това е само на теория. Ще стане и на практика, но само ако си продам дяловете. Дотогава загубата е само на хартия.ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex
Коментар
-
Уплашена, споко,
Аз до момента съм на минус 5-цифрена сума от Капман, но това е само на теория. Ще стане и на практика, но само ако си продам дяловете. Дотогава загубата е само на хартия.
Приеми инвестициите си във фондовете като едногодишен депозит с голяма наказателна такса при предсрочно изтегляне и горе-долу ще си представиш какво трябва да ти е поведението и отношението.
В този смисъл няма никакво значение каква е цената на Капман във вторник и петък, а каква ще е през октомври, когато ще е минала една година от момента, в който сте си купили дяловете. Това, което трябва да направите с мъжа си е да спрете да гледате котировките, за да не си причинявате излишни тревоги.
Така или иначе вие имате избор между следните три стратегии:
1. Не правите нищо. Чакате минимум половин, най-добре една година.
2. Продавате си дяловете и разочаровани от загубата повече не инвестирате във фондове
3. Продавате си дяловете с надеждата след месец-два да е дошло дъното и да си ги купите отново на по-ниска цена. За изтеглените сега пари тогава ще купите повече дялове и в края на годината ще имате по-голяма печалба отколкото при вариант 1.
И трите стратегии зависят от отговора на въпроса "какви ще са цените в края на годината".
Ако вярвате, че цените няма да са по-високи, продавайте, преживейте загубата (вариант 2), скарайте се с мъжа си, сдобрете се по подходящ начин и продължете живота си с нормалния му ритъм.
Ако вярвате, че цените ще се повишат, трябва да направите избор между вариант 1 и 3. Вариант 3 има потенциал за по-голяма печалба, но и за по-голяма загуба, тъй-като зависи от две неизвестни променливи - как ще се движат цените в следващите месеци и дали ще успееш достатъчно бързо да отреагираш (фондовете винаги продават/купуват на бъдещата цена, следователно трябва се сетиш поне 2 дни предварително какво ще се случи). Обикновено който се опитва да хване върха или дъното губи, затова аз лично преценявам този вариант като най-рисков. Освен това в едно друго съобщение в тази тема бях обяснил защо при период на корекция и обратно изкупуване фондовете отчитат процентен спад по-голям от индексите (за днес предвиждам -12%), а при период на растеж и покупка на нови дялове ръстът е с по-малки проценти от нарастването на индексите. Т.е. при спад задължително продаваш много евтино, а при последваща покупка по-бавно възстановяваш загубите.
Следователно вариант 1 е най-ниско рисков, колкото и парадоксално да е това на пръв поглед. Но това си е мое лично мнение, не е препоръка.
Митко
Коментар
-
уплашена, ти поне си вкарала спестявания, има хора които са вкарали кредити. Намалените спестявания в никой случай не могат да са причина да се отчая човек до цитираната от теб степен. Пък мъжът, дано да греша, най-много да спре да ти говори за известно време, ама ако няма глава на раменете може и един бой да ти хвърли... Иначе влез в клуба на непродаващите като мен, аз съм там поради простата причина, че не мога да вляза в клуба на купуващите, поради липса на кеш... В най-лошия случай след една година ще сме на нивата, на които ти си влязла. Просто гледай без да правиш резки движения на загуба. И както е ясно това не е съвет за вземане на инв. решение, просто лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от уплашенаИскам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от уплашенаИскам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
Е един профилактичен бой може и да отнесеш, ама нищо повече.
Да не говорим, че много е измислена историята.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov 74Първо да кажа ,че написаното по-долу звучи страшно и безрасъдно и да се стига до крайности не е нужно.Пари се печелят и губят.По този въпрос толкова.Другото което си мисля е че всички ДФ трябва да спрат обратното изкуване веднага и да разполагат с ресурса без да се притесняват от поръчките за обр.изкупуване.Смятам ,че така изгледите за стабилизиране на положението е по-добро.
Коментар
-
Първо да кажа ,че написаното по-долу звучи страшно и безрасъдно и да се стига до крайности не е нужно.Пари се печелят и губят.По този въпрос толкова.Другото което си мисля е че всички ДФ трябва да спрат обратното изкуване веднага и да разполагат с ресурса без да се притесняват от поръчките за обр.изкупуване.Смятам ,че така изгледите за стабилизиране на положението е по-добро.
Коментар
Коментар