IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от уплашена
    Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
    Нема се пуашиш! Не си му дала лош съвет ама шо да прайш? Пазар!

Коментар

• Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.

Коментар

• А какво става с ТБС Хотели ,че и там имам едни 20к

П.с поздрави от карибите, тук е прекрасно и има всички условия да си харча печалбата

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
          Съветът за предпазливост е едно нещо, всяването на паника - нещо съвсем друго, ще се съгласиш.
          Съгласен съм , но не мисля че пост във форум може да промени индекси .Всеки играч взема решения на база позитивна и негативна информация преработени чрез собствен интелект , освен това позитивната информация е в пъти повече за миналата година.

Коментар

• Съветът за предпазливост е едно нещо, всяването на паника - нещо съвсем друго, ще се съгласиш.

Коментар

• Ordinary Man ,аз споделям моят опит и го правя безплатно ,а ти знаеш че най ценната стока се нарича ноу хау .Знам че има разлика между пирамиди и публичните ни дружества,но човешката природа не се променя за 10 или 100години, хубаво е младите инвеститори да знаят опасностите и да си слагат предпазния колан пък ако им се размине добре дошло и дай боже да печелят след време .

Коментар

• Ще се изненадаш, но съм чувал за посочените акции, дори в "Капитал" имаше една игра /сега вече има модерни компютъризирани игри, даже някакъв участник беше коментирал през Ноември/. Знам за какви дружества, какви мажоритари, каква "отчетност" и "регулиране" /пълна липса/ става въпрос. Както и на коя от борсите /тогава не беше само една/ беше шеф настоящия председател на КФН. Ще се съгласиш обаче, че не е сериозно да се сравнява посоченият "каубойски" период с настоящия. А ,че винаги ще има отделни неособено коректни мажоритари е вън от съмнение. Както и че движението не е само нагоре, но и надолу. Сравненията с разни пирамиди и псевдобанки обаче са несериозни, ще се съгласиш. Да си чувал за конкретни "инвестиции" на последните? Пирамидите, които споменаваш да са "инвестирали" в нещо, да са се отчитали за "инвестициите"? Те са били просто вариант на "тука има, тука нема", нищо общо със сегашната ситуация.
                Искрено съжалявам за загубата ти през средата на 90-те. Мерси за пожеланията. Успех!

Коментар

• Ordinary Man ,имам чувство че си разумен и коректен човек.Затова ще ти отговоря обстойно.От1993 г. купувам български акции ,имена като ЛЕКС ,БАТС ,ТБС ХОТЕЛИ,ХРАНКОВ ХОТЕЛ, МАКСКОМ и др. вероятно на теб нищо не ти говорят но покрай тях аз загубих сума равна на двегодищната ми заплата .След 2001 г правех по 700% годишно печалба ,искам да кажа че монетата има две страни аз съм ги видял но 95% от новите играчи не знаят какво е срив на борсата и какво е безскруполен мажоритар ,те са видяли само възход и печалби , за това пиша потготвям ги за обратната страна на монетата.Успех ти желая !

Коментар

• Ordinary Man,спиране на плащанията са се случвали и ще се случват по цял свят а също и в България .Спомни си за Енрон и кризата дотком ,а в България фалита на банките и Варненските пирамиди

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                      Когато почнат да гърмят репата и отляво офертите изчезнат капманци ще спрат да плащат .Около офиса им ще се събере огромна тълпа но ,офиса ще е празен а капманци ще са на Карибите с честно спечелените от вас пари докато бурята отмине.
                      Относно теб съм останал с впечатление за един консервативен и рационален инвеститор. Днес обаче пробваш някакви лаишки опити за провокации и манипулации. Изказванията ти, както това, така и написаното в "Да дойдат мечките" - "Всяки нов бизнес е печеливш в началото ,но включи ли се тълпата клона се чупи и маймуните стават закуска на хиените" мисля че са повече от смешни. Интелигентен човек си, сигурен съм че можеш да измислиш и нещо по-добро.

Коментар

• Какви репа бе пич, те са за смешна сума. Хайде да не се взимаме толкова на сериозно

Коментар

• Когато почнат да гърмят репата и отляво офертите изчезнат капманци ще спрат да плащат .Около офиса им ще се събере огромна тълпа но ,офиса ще е празен а капманци ще са на Карибите с честно спечелените от вас пари докато бурята отмине.

Коментар

• Даааа, любопитни размишления прочетох в тази тема...

Абе пичове, може би ако повечко се чете (закони, наредби и проспекти) и по-малко се търси под вола теле, по-малко глупости ще се драскат по форумите... Ако се бяхте напънали да прочетете поне един проспект на някой взаимен фонд, щяхте да знаете, че активите на фонда са отделени от активите на управляващото дружество, което ги управлява; и активите се съхраняват в банка депозитар. Имено банката депозитар е тази, която оценява нетната стойност на активите на определените дати и именно тя определя цената на емитиране и обратно изкупуване на дяловете. КФН от своя страна упражнява контрол върху този процес. Разбира се КФН не би могла да прави проверка на всяко едно определяне на НСА на всеки един фонд, но това не и пречи да прави „проби за допинг” в произволно избрани от нея моменти. Също така, цената , която фондовете плащат на банката депозитар за нейните услуги е толкова незначителна (0.15-0.20% от НСА на годишна база при различните банки), че никоя банка не би си позволила толкова „кокошкарска” манипулация – просто не си струва...

Определено моментът на БФБ е изключително изнервен, но бъдете спокойни относно самия процес на инвестиране във взаимните фондове. Не в тяхната организация е проблемът...

Не притежавам дялове на взаимни фондове. Не работя за Управляващо дружество.

Извинете ме, че звуча назидателно. Просто съм емоционален и когато реагирам (ако реагирам), го правя спонтанно...

Хубава вечер ви желая!

Коментар

• Първоначално изпратено от BullPower
                              Добре го обясни при този вариант. Какво мислиш за другия случай? При обратно изкупуване на дялове да пазят кеша (защото както сам каза, той е най-ценния ресурс при падащ пазар) и да продават сътоветно точно толкова акции за колкото пари е обратното изкупуване. Така процента на активите с непроменяща се цена (кеша) става повече, а активите с намаляваща цена (акциите) пада. Така когато пазара започне да се възстановява могат да вкарат свободния ресурс на ниски цени.
                              При всяко положение вложителите теглят кеш. Следователно въпросът ти всъщност е дали не е по-изгодно при падащ пазар да разпродадеш активи и да минеш в кеш с цел да минимизираш загубата. Няма еднозначен отговор. За някои позиции сигурно е добре да стоиш, а за други - да излезнеш в кеш. Но за кои точно и кога точно е въпрос, за чиито отговор всеки инвеститор би те позлатил. Аз не се чувствам достатъчно компетентен точно по тази тема и именно затова съм поверил по-голямата част от парите си (на борсата) на професионални инвеститори.

Основният проблем на фондовете е, че разпродажбите водят до още по-голямо падане на цената. Следователно ако продадат половината си акции по дадена позиция, това може да доведе до голяма обезценка на другата половина и доходността им да спадне допълнително.

Митко

Коментар

• Първоначално изпратено от mitkodotcom

Иначе е нормално ако обратното изкупуване (т.е. намаляването на броя дялове в обръщение) съвпадне с корекция в цените на акциите, това да доведе до по-голям процент спад в НСА на един дял. Причината е, че от портфейла се отписва съответното количество кеш, което в този момент е най-скъпият ресурс на фонда, който не си променя цената (1 лв си остава 1 лв). Процентното съотношение на активите с намаляваща цена нараства, съответно нараства и %-тът на номиналното намаляване на цената на един дял. Математически е съвсем в реда на нещата един фонд, от който има обратно изкупуване, да отчита по-големи % загуба от друг фонд, в който няма такова отписване на кеш. Така че това е съсвем естествена обратна връзка - масовите обратни изкупувания предизвикват стръмен спад в цената.

Обратно - при обръщане на кривата нагоре, ако това е съпроводено с увеличаване на вложенията, това води до по-малки % "печалба". Имаше такъв ефект през декември, когато Капман Макс отчиташе по-малки повишения от Ктапман Капитал и хората отново се чудеха и не можеха да си го обяснят.

Митко
                                Добре го обясни при този вариант. Какво мислиш за другия случай? При обратно изкупуване на дялове да пазят кеша (защото както сам каза, той е най-ценния ресурс при падащ пазар) и да продават сътоветно точно толкова акции за колкото пари е обратното изкупуване. Така процента на активите с непроменяща се цена (кеша) става повече, а активите с намаляваща цена (акциите) пада. Така когато пазара започне да се възстановява могат да вкарат свободния ресурс на ниски цени.
                                варта1

Коментар

Working...
                                X