IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от monopola
    Айде и аз да ви кажа какво си мисля.
    Днеска бях в Капман да си дозакръгля дяловете на по хубаво число, рабирай да си купя малко, ама много малко. И седя си аз и чакам да ми дойде реда (разни хора си продават дяловете и си мърморят като ошамарени) и слушам две момчета зад мен. На по двайсетина години. Единия разправя на другия (между другото са влезли на цена 45 лв) че си бил оставил малко пари в банков депозит, дето за първите три месеца му давал 6,66 %. Другия ахна. Първия продължи да обяснява къв е тарикат и си каза че ставало дума за депозита на ПИБ. Ама било само за първите три месеца тая лихва. Забележете 6,66 не на годишна база - на тримесечие!!!!!!!!!!!!!!! И понеже е много голям, той след това щял да си закрие депозита и да го отвори наново, демек нови три месеца, нови 6,66%. А като инвестират ей такива пиклювци така ще е. Всеки чул недочул и айде в Капман че .............
    Пич иди се прегледай някъде. И тая смешна банка изобщо не я хвали...

Коментар

• Спомням си, че на чичо ми му беше попаднала информация отнякъде колко са спестяванията на българите в номинално изражение. Цифрата била супер внушителна и веднага провокирала интерес от съответните кръгове в Щатите.

Казвал съм и преди, че когато големи пари играят, големи неща се случват. За средният българин тези неща просто идват ей така.

Наистина какви ли не хора играят вече по борсите но това, което написа много ме развесели

Сега като гледам доста хора още са на пангара. Обнадеждява ме това, че няма такава супер активност по форумите като вчера и може би на тези тук ще им се размине.
      Keep going ...

Коментар

• Айде и аз да ви кажа какво си мисля.
        Днеска бях в Капман да си дозакръгля дяловете на по хубаво число, рабирай да си купя малко, ама много малко. И седя си аз и чакам да ми дойде реда (разни хора си продават дяловете и си мърморят като ошамарени) и слушам две момчета зад мен. На по двайсетина години. Единия разправя на другия (между другото са влезли на цена 45 лв) че си бил оставил малко пари в банков депозит, дето за първите три месеца му давал 6,66 %. Другия ахна. Първия продължи да обяснява къв е тарикат и си каза че ставало дума за депозита на ПИБ. Ама било само за първите три месеца тая лихва. Забележете 6,66 не на годишна база - на тримесечие!!!!!!!!!!!!!!! И понеже е много голям, той след това щял да си закрие депозита и да го отвори наново, демек нови три месеца, нови 6,66%. А като инвестират ей такива пиклювци така ще е. Всеки чул недочул и айде в Капман че давали много голяма доходност.
        Като си четехто проспектите и видяхне препоръчителен срок няколко години , всички гледахте хитро и си мислехте, " дай ся да изкарам едни 150 %, пак съм ти е..л няколкото години.
        Разберете че фондовете са за хора, който не разбират от инвестиций, тоест не могат сами да изкарат таква доходност. Най важното при инвестиране във фондове е да не забравяш, че си финансов нещастник и че си ДОВЕРЯВАШ парите на по знаещите от теб. И трябва да си си преценил риска, времеви хоризонт и т.н. Ходете ся ошамарени и си говорете глупости.
        А на бас че в края на годината доходноста пак ще е около 100 % ( до следващата корекция, която я изеде цялата ама вие вече няма да сте в играта драги продаващи.
        Да ви разкрия една тайна. Вече съм на загуба. Ама добрите уроци струват скъпо. Четете си форума, пийте си хапчетата за сърцебиене и утре пак в 9 и30 почваите да гледате индекси. Или направо що не вземете да инвестирате в апартаменти, идеално ми се струва на мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечо Памукчиев
          Първоначално изпратено от Mr.Profit

Няма страшно Сега ги погледнах, че са на 36 лв.
          32.6лв са вече.
          Ей, вярно! От DEVIN идва някаква част сигурно ... гледам ги, че яко купуваха там и днес не издържа позицията.

32 значи. Пак няма страшно, уплашена Личното ми мнение е, че ще ходим нагоре и ударихме дънце днес но това не значи, че трябва да се съобразяваш с мен. Лично аз винаги съм бил на мнение, че ако не можеш да понесеш повече от някаква загуба то приеми я ако ще и после да се оправят нещата. Заради дисциплината и това да слушаш преди всичко себе си! Изчакай утрешния ден си мисля. Има възможност за обрат. Дъно под сегашното е лошо. Задържим ли нивото и качим добри новини.

Тук има един съществен момент и той е, че големите не искат да влязат ако има още много такива като теб да излизат! Просто в по-добра позиция са те сега и искат да се възползват. Дали не започна и тяхната експанзия се чудя. Обемите малко ме обнадеждават. Наизлязоха ли се чужденците? Ако не са то скоро си мисля. Отделно представителите на нашия пазар могат да се съберат и да измислят нещо Тези изливания могат и по телефона да се договарят. Да не плашат такива като теб.

Пак така набързо писах ама сега ще се поровя и като донаправя един анализ ще ти го метна. Пък ти като го видиш ще си прецениш.

Няма да се плашиш, ей
          Keep going ...

Коментар

• Горе главата, Уплашена и Уплашени! Имало е и ще има и по-страшни неща /не визирам финансовата сфера/.Не искам да дразня загубилите, и моя милост е в кюпа. И все пак днешната история ми напомня страшно много едно стихтворение на Смирненски:
            ...И сграда след сграда във хаоса пада
            вълна я поглъща след миг
            и в черната бездна на вечер беззвездна
            изчезна последния вик.

Моето скромно мнение е ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ И ПРОДЪЛЖАВА..

Коментар

• Е не толкова лошо положението, само около 30% загуба до момента. Аз от началото на годината докарах вече около 40% назад., така че ти си 10% по-добре от мен.
              Трябва някой ден да разпродам всичко, ако го бях направил в началото на миналата седмица и аз щях да съм само 30% назад. Лошото е че с отлагане, нещата стават по-зле.
              Нали знаете: The road to hell is paved with good intentions.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit

Няма страшно Сега ги погледнах, че са на 36 лв.
                32.6лв са вече.
                ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Един съвет към Уплашена - представяй си и си мисли за хубави неща. На мъжа ти му кажи тези пари да ги забрави поне една година, все пак не ми се вярва че ще си купили Макса за два месеца и искате да сте на 50% печалба. Това чувство което го имаш е присъщо за новобранците които изживяват едни от първите си корекции в живота - на борсата имам предвид! Така че горе главата и всичко ще се оправи споко!

Коментар

• Първоначално изпратено от уплашена
                    Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
                    Няма страшно Сега ги погледнах, че са на 36 лв. Загубили сте някой и друг лев но пък това на всеки се случва. Горе главата и не се притеснявай. Пари като вестници! Човешко е да се греши, Божествено да се прощава. Извади си поука от грешката и гледайте напред. Сигурно няма да ми повярваш но понякога в такава ситуация можете да преоткрието любовта иподкрепата на човека до вас.

Бъдете здрави и успех!
                    Keep going ...

Коментар

Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
                      ти си малцинство

повечето тук инвестираме откакто цените бяха в пъти по-ниски и още сме на печалба
                      Капман печели от таксите и когато пазара пада, защото удържат % от активите (е при спад падат малко но си е сигурна печалба за тях
                      а контрата е в такива като теб, които чули че се печели и почнали
                      НИКОГА НЕ ПРАВИ НЕЩА КОИТО НЕ МОЖЕШ ДА ПРИЕМЕШ ПОСЛЕ
                      каквато е загубата

Коментар

• Освен това, Капман доста купуваха напоследък на ниски цени, тъй че като изплува пазара пак ще са номер едно
                        Освен оптимизма, другото не е препоръка.

Коментар

• Уплашена, не се коси. На мъжа ти му кажи да изчака. Бъдете с по-дългосрочен инвестиционен хоризонт. И да не забравяме думите на Алберт Айнщайн, че дългосрочната инвестиция е осмото чудо на света. Сега и международните борси ще се съвземат, ще повлекат крак и при нас и изобщо - бъдете оптимисти - спестява много нерви
                          Успех на всички!

Коментар

Това наистина ме притесни, ако сте искрена!

Ако положението е толкова сериозно, ще намерим решение. Убеден съм, че тук има достатъчно хора, които да помогнат.

Не ми е смешно.

Коментар

• Виждам някакви 9-10 % в кълбото,
                              вие как мислите?

Коментар

- Но в момента у нас коментарите са, че тъкмо дребните инвеститори изтеглят пари....

- Хората обичат да правят пари бързо. Хората слушат истории като тази, че някои си сотят вкъщи и правят 30-50-100 %. Тогава други хора решават да скочат в пазара. Ще усетят ли точния момент за влизане и за излизане? Не, защото дори професионалистите не могат точно да го изчислят. Но нека да ви кажа за Пайнър. Фонд, който присъства и в България. Той старитра през 1927 година и до днес се смята, че има най-добрата дългосрочна корпоративна история. За повече от 50 години доходността му е 14%. От гледна точка на българския инвеститор това изглежда ли аткрактивно? Не! Не е като да говорим за 50 и 100 %. Да речем, че вие сте инвестирали в този фонд през 1927 10000 долара или евро. За това време ще имате 8,5 милиона в съответната валута. Ако същата сума е била в държавни ценни книжа, резултатът ще е 40000. Другият извод е, че говорим за времето малко преди голямата депресия. Бихте казали – най-лошото време за инвестиция. Но ето го резултатът години по-късно. Така че ние окуражаваме дългосрочните вложения и дори не се страхуваме да отпращаме хора, които чакат бърза и голяма печалба. Вместо след няколко месеца да ни потропат на вратата в ужас, да питат какво става и да си искат 50-те процента обратно. Но вярвам, че нещата в България вървят в правилната посока и имате само някои дребни неща за изглаждане.

Коментар

Working...
                                X