IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Vtornik padnaha s 9.8 i to ot po-visokata stoinost, osnovnite pozicii varnaha starite niva ta dori i otgore ,a sega samo 5.8% i to ot 32.5.Ve4e po4nah da im se draznia

P.S Siguren sam 4e niakoi pak shte dade expertna ocenka, no az za sebe si ne go proumiavam
    Iskam da popitam profisionalistite:
    Imam malko dialove v Uga,kakvo mislite za fonda(jenata iska da

Коментар

• Со кротце, со благо и малко кюетек
      Когато идеите имат значение ... !!!
      www.pamisstudio.hit.bg

Коментар

• Днес +6,66%

Коментар

• Тази корекция се случи съвсем нормално. Тя тръгна от ноември и си вървеше плавно без да има сътресения. В края на миналата година тласък на януарските движения от тази година беше даден от голям институционален инвеститор, които се изтегли от пазара. Изненадващото изтегляне на този инвеститор в даден момент създава празнота. От началото на годината се заговори и за стегнация в Америка и трудности в икономиката. Пазарът на ценни книжа реагира първи. Цените започнаха да се понижават и реално това стръмно движение беше продиктувано най-вече от чужди клиенти, които продават агресивно. [color=green]При големите чужди фондове, които управляват милиарди долари, начина да купува и да продава е по-различен. Той се обажда у нас и казва: Искам да изляза от позициите, искам да изляза от България. Той закрива всичко. Спрямо онези милиарди, тук няколкото милиона, които продава като позиции не са фатални. За него не е от значение дали ще е с 15, 18 или 20% загуба. Той е решил да излиза. Когато ние, местните играчи усетим, че някои иска да продава по този начин, без да каже на каква цена, имаме интерес да купим. Тук пазара започва да търси нова равновесна точка. Това беше причината да има по-рязко падане от нормалното. [/color]Тази седмица станахме свидетели на удължаване на IPO поради негативното развитие на борсата. Ще има ли неуспешни IPO-та през тази година и какви са перспективите пред IPO пазара?

Неуспешно IPO означава, емисията да не бъда записана. За успеха на една емисия е важно дали книжата са продадени на някого и дали парите са постъпили. Практиката на големите пазари е инвестиционни банки да предложат на един емитент директно да изкупят цялата емисия. Така купувача е един. Успеха на една емисия е факта, че тя е продадена.

Интересът към IPO-тата беше голям. Той беше продиктуван от факта, че имаше компании, които реализираха добри увеличения на капитала си през борсата на цени, които пазара плати. Но от гледна точка на анализа на компаниите, цените бяха завишени на някои от IPO-тата. Може би това изтрезняване на пазара, че цените могат да са надолу, че не винаги от IPO може да се спечели, ще ревизира както очакванията на компаниите които излизат на борсата, така и тези на инвеститорите. Може би след половин година ще е ясно, че участието в IPO и след излизането му на борсата, доход от 5% е добър. Фондовият пазар е отражение на реалната иконимика, а не хазарт.

В края на миналата година, на дискусия за капиталовия пазар, беше казано, че в колективните инвестиционни схеми / КИС / и в пенсионните фондове има много пари и поради тази причина няма да станем свидетели на дълбока корекция. Какво е вашето мнение по този въпрос?

Аз не мисля, че парите са намалени. По-скоро от една страна инвеститорите в договорните фондове изчакват, за да видят дали тази корекция ще приключи. В момента, в който видят първите трайни прояви на покачване на пазара ще инвестират в пазара през договорните фондове.

Една част от анализаторите казват, че колективните инвестиционни схеми се презастраховат и излизат от пазара или изчакват, а други, че КИС са започнали да увеличават експозициите си в български акции.

Във фондовете влизат много пари. Но тези пари влизат, когато е ясно, че пазарът се покачва. В този момент във фондовете не се инвестират много пари. По скоро инвеститорите изчакват, за да видят накъде ще тръгне пазара, което е нормално.

При определени инвеститори е дошла идеята да купуват по-масирано. Моето мнение е, че пазарът няма да тръгне рязко нагоре, а плавно.

На нашия пазар инвестиренето във фондове тепърва ще се развиват. В момента статистиката показва, че в взаимните схеми в Чехия, Полша и Унгария са инвестирани около 10-12% от спестяванията на населението. При нас този процент е около 2. Би трябвало в рамките на следващите 1-2 години да стонем свидетели на нарастване по посока на достигане на 7-8%, инвестирани в допълнителни схеми. При падане на пазара този поток от инвестиции намалява. Пари ще има. Пенсионните и застрахователните дружества все още генерират средства.

Какви са очакванията Ви за пазара в бъдеще и какво ще движи пазара – паника или фундамент?

Хубаво е, както едно малко дете придобива имунитет, след като преболедува, ние също да минем през такива процеси. Всички тези процеси дават възможноет на инвеститорите да се самоопределят – кой да инвестира в рискови инструменти и кой би желал това да е в по-безрискови, но без тези тръпки и вълнения.

ИНТЕВЮ С Н. ЯЛЪМОВ

КОМЕНТАРИ (0) | ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ОТ ИНТЕРВЮ | КОМЕНТИРАЙи

Н. Ялъмов: Сегашният спад на цените е по-агресивен, но трендът ще се обърне 24.01/17:36 | Виолета Иванова
          Алианц-България ще участва на БФБ – София, но директно

ВСИЧКИ
          DarikNews.bg | Gong.bg | Lev.bg | Novinite.com | Log.bg | DarikRadio.bg | Novinite.bg | BulgarianTop.com
          © 2007 Всички права запазени. Oбщи правила за ползване на сайта. Информация за контакт с екипа на DarikFinance.bg.
          Позоваването с хиперлинк е задължително. Материалите в DarikFinance.bg са подготвени с помощта на икономическия екип на Дарик, репортерите на медията в страната и новинарските емисии на р
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• днес изглежда ще върнем минусът от вторник.

Само прогнозна констатация, не ангажирам с нея никой и от това не би следвало да си вадите извод за покупка или продажба на дялове.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkolev
              По точни сметки е +4,98%

dano 4e 4ast ot pari4kite sa tam

Коментар

• [quote="B.Graham"][quote="Гошо момче лошо"][quote="inokentii"]
                Първоначално изпратено от уплашена
                Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
                Няма да се плашиш! Единствената ти алтернатива е да изчакаш 5-6 месеца, и може би тогава ще си на печалба или около нулата

Коментар

• Първоначално изпратено от Гошо момче лошо
                  Първоначално изпратено от inokentii
                  Искам да споделя с вас какво направих: накарах съпруга си да си внесе парите в Макса когато дяловете бяха 46,00лв. От тогава всеки вторник и петък ме чака от работа с думите- днес как е Капман. В началото казвах - не се бой всичко е в реда на нещата, но сега вече мое чудо никъде го няма.Довечера ме е страх да се прибера. Това дет е кътал толкова години отиде по дяволите. Знам, че на едни ще им е смешно, други -да си мислила,да си чела проспекта ,но на мен ми идва се хръля под влака. И тези които разпродават като луди сигурно се чустват така. Пиша за пръв, но може и за последен път. Успех на издържалите, а на Капман да не му тежи на съвестта един страхлив /моя/ човешки живот.
                  Уважаема госпожо, вашият случай си е типично в един тип женски стил да завидите как някой друг мъж изкарал МНОГО пари и да пилите на половинката си, че нищо не прави.

Ами трябва да си понесетеотговорността хем за алчността, хем за лековатостта, хем за това, че сте прехвърлили отговорността на мъжа си като сте го убедили за неговите пари, а не сте дали вашите.
                  Не искам да ви охарактеризирам с една дума, че все пак се стремя да бъда културен

бой ,кютек и пак бой ,кютек и работата ще се оправи ,а след това малко сръбска музика за обръщане на тренда

P.s френската любов е друга алтернатива , поне при мене върши работа
                  Ей Гошо здрасти бе.Къде се изгуби?С Прасчо много липсвахте.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• По точни сметки е +4,98%

Коментар

• По груби сметки КАПМАН е на +2% за срядя и четвъртък.

Коментар

• инвестициите тук са дългосрочни, нали така?
                        на минус съм към 3-4 хиляди и все още смятам че кризата ще отмине безпроблемно;
                        в крайна сметка няма особенна алтернатива - с банките така и така си на загуба;
                        а следващите 2-3 години икономиката ни ще крета нагоре - кога по-бавничко, кога ще забърза темпото;мисля че е много шум за нищо;
                        да сме живи и здрави

Коментар

• jeno ndes nema da se plashish nqma kotirovki , pribirai se spokoino
                          utre shte e na gore maxa

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
                            Уважаема госпожо, вашият случай си е типично в един тип женски стил да завидите как някой друг мъж изкарал МНОГО пари и да пилите на половинката си, че нищо не прави.

Ами трябва да си понесетеотговорността хем за алчността, хем за лековатостта, хем за това, че сте прехвърлили отговорността на мъжа си като сте го убедили за неговите пари, а не сте дали вашите.
                            Не искам да ви охарактеризирам с една дума, че все пак се стремя да бъда културен

бой ,кютек и пак бой ,кютек и работата ще се оправи ,а след това малко сръбска музика за обръщане на тренда

P.s френската любов е друга алтернатива , поне при мене върши работа

Коментар

• Първоначално изпратено от Sisqou
                              Първоначално изпратено от inokentii
                              Ха, ама обичам жените
                              Хайде сега женомразец. И ги приемам каквито са, нали имам котка

Всъщност верно е, че е виновен оня мъжа й. Хем се поддал на глупави съвети, хем не е проучил въпроса и се хвърлил с главата надолу.

Ама таз негова жена. нали жените са уж по-умни. Алчност и това е.....

Не обичам алчни хора
                              Що алчност бе? Видяла жената някаква законова алтернатива да помогне на мъжо си да изкара малко пари и споделила. Са отделен въпрос е, че мъжа и е трябвало да се запознае малко по-добре къде му отиват парите, ама то в днешно време ако имаш време за всичко... А и напоследък много реклама на тия фондове...
                              И аз това казвам, ама пуста алчност!
                              И фондовете алчни с тези реклами!

Ама и таз жена една алчна!
                              Сори оптимистке, ама е така!

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
                                Ха, ама обичам жените
                                Хайде сега женомразец. И ги приемам каквито са, нали имам котка

Всъщност верно е, че е виновен оня мъжа й. Хем се поддал на глупави съвети, хем не е проучил въпроса и се хвърлил с главата надолу.

Ама таз негова жена. нали жените са уж по-умни. Алчност и това е.....

Не обичам алчни хора
                                Що алчност бе? Видяла жената някаква законова алтернатива да помогне на мъжо си да изкара малко пари и споделила. Са отделен въпрос е, че мъжа и е трябвало да се запознае малко по-добре къде му отиват парите, ама то в днешно време ако имаш време за всичко... А и напоследък много реклама на тия фондове...

Коментар

Working...
                                X