IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как няма да продават, уплашено тръгнаха да си теглят дяловете и обезкървиха Макса още повече точно в момента когат си беше за пазаруване.
    Липсата на кеш е наложила продажбата на позция като БСТР на Райфа. Направо се учудвам как има хора, които винаги взимат неправилните решения.

Всички уплашени и стреснати-изтеглените пари в имоти и в банков депозит!
    Не-наиграли се.

“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Няма да се плашите,че КАПМАН били вдигнали много малко.Вижте индекса СОФИКС на 22.януари е приключил на 1384 тогава КАПМАН са формирали цена. В петък обаче когато се формира другата цена сините чипове(СОФИКС) въпреки големия възход на индекса е станал 1402.Значи за тази минимална разлика от 1402-1384=18 Николай Ялъмов е купувал(продавал) и пак е успял да постигне тая доходност.Е аз мисля че той е добър фонд менажер.

п.п.Гледайте седмичната графика на софикс на БФБ .

Коментар

• Първоначално изпратено от slabak
        Mitkodatcom blagodaria ti za infoto, no az sam na zverska zaguba(za moite standarti) i mi se iska da se ka4vat zdravo.Pak i jenata me bazika, zashtoto predi Koleda biah na + i tia mi vika tegli gi, JENSKO 4uvstvo, a az I vikam darja AKO SHTE TURSKO DA STANE, i sega si rafam....................
        Някъде по-надолу бях писал, че аз също съм на зверска загуба от Капман - ако се поровиш и видиш колко е, ще ти олекне . И още толкова от кобос и още толкова от доверително управление. Важното е да не се шашкаш. А с жената за да не се караме имаме два кобоса - като не й давам да направи някоя сделка с моя, да си я прави с нейния

Коментар

• Mitkodatcom blagodaria ti za infoto, no az sam na zverska zaguba(za moite standarti) i mi se iska da se ka4vat zdravo.Pak i jenata me bazika, zashtoto predi Koleda biah na + i tia mi vika tegli gi, JENSKO 4uvstvo, a az I vikam darja AKO SHTE TURSKO DA STANE, i sega si rafam....................
          Iskam da popitam profisionalistite:
          Imam malko dialove v Uga,kakvo mislite za fonda(jenata iska da

Коментар

случайно да си забелязал срива с 40% по някои позиции!?
            Ne znam za 40%, no OSNOVNITE pozicii HDPAT i MOST padnaha s okolo 15 tina % i se varnaha dori s malko otgore
            FZLES падна с 40%, а има цели 4% от портфейла (MOSTS има 7%).

Не знам къде виждаш, че HDPAT и MOSTS са се върнали, че дори "с малко отгоре". Имай предвид, че процентите се смятат спрямо предишната стойност, която при спад е високата, а при качване - ниската. Така спад от 50% трябва да се покрие от покачване със 100%, съответно спад от 40% с покачване от 67%, спад от 30% с покачване от 43% и т.н. Формулата е X/(100-X)*100

Коментар

• Но в 6 месечен срок.... (така казва закона)

Коментар

Posledno kogato gledah ot4etite imaha okolo 16-17 mln kesh, ne viarvam da e imalo tolkova mnogo strahlivci za obratno izkupuvane, nadiavah se da e iasno na investitorite 4e ne moje vinagi da e zeleno triabva tarpenie i pove4ko alkohol po vreme na korekcia
                Не знам кой отчет си чел, но според този към 31.12.2007 (http://download.bse-sofia.bg/finance...31.12.2007.xls) на тази дата са имали 8.1 милиона кеш и 65 милиона в акции.

През това време намаляването на дяловете в обръщение е с 225000 броя. Мързи ме да смятам ден по ден, но средната цена през това време е около 36 лв, а 36 * 225000 = 8.1 милиона

Т.е. кешът им в момента е практически нула. По проспект са длъжни да е поне 10% от портфейла, така че трябва да продадат акции за около 6 млн.

Коментар

• еее паднаха си доста, а и правят около 15% от портфейла им! Тъй че не гледай само тях!
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• случайно да си забелязал срива с 40% по някои позиции!?[/quote]

Ne znam za 40%, no OSNOVNITE pozicii HDPAT i MOST padnaha s okolo 15 tina % i se varnaha dori s malko otgore

Коментар

Kakvo sa posmalili, te napravo si padnaha s po4ti 10%, a sega samo 5.8% ot 32.5, ne e kato 10% ot 36.5

случайно да си забелязал срива с 40% по някои позиции!?
                      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Kakvo sa posmalili, te napravo si padnaha s po4ti 10%, a sega samo 5.8% ot 32.5, ne e kato 10% ot 36.5

Коментар

• Забелязвам, че и за други фондове има оплаквания!
                          Предполагам, че по време на корекцията са посмалили отрицателните проценти, а сега компенсират...

Коментар

Vtornik padnaha s 9.8 i to ot po-visokata stoinost, osnovnite pozicii varnaha starite niva ta dori i otgore ,a sega samo 5.8% i to ot 32.5.Ve4e po4nah da im se draznia

P.S Siguren sam 4e niakoi pak shte dade expertna ocenka, no az za sebe si ne go proumiavam
                            Напълно съм съгласна с теб!

Коментар

• Posledno kogato gledah ot4etite imaha okolo 16-17 mln kesh, ne viarvam da e imalo tolkova mnogo strahlivci za obratno izkupuvane, nadiavah se da e iasno na investitorite 4e ne moje vinagi da e zeleno triabva tarpenie i pove4ko alkohol po vreme na korekcia

Коментар

• Мда. Моите сметки показваха значително по-голям ръст. Това означава, че не са имали достатъчно кеш за да посрещнат 3-те милиона обратно изкупуване от вторник до днес (по милион на ден) и са продавали акции.

Коментар

Working...
                                X