If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз също мисля, че спирането на обратното изкупуване няма да има самоубийствен ефект върху фонда, но това трябва да се случи в период на разпродажби и паника, а не във възходящ пазар. Ако фондът по този начин предпази инвеститорите от самите тях и пусне търговията с ациите отново при по високи цени може даже да има положителен ефект - така ще докажат че са професионалисти, а инвеситорите им са аматьори...
Е ти ме уби - да ме пазят от самия мен. Не сравнявайте Капман Макс с фондове за имоти в GB. Нивото на спекулативност в двата е на космическа разлика.
Гарантирам ти че ако утре Капман спре обратното, най доброто което може да направи е да разпродаде всичко, защото на първия ден сле възобновяване на обрантото, пред вратите му ще е страшно. Просто няма начин да оцелее като фонд. Не няма да фалира, просто ще бъде закрит, един инвеститор няма да могат да привлекат повече. Все пак в фонда не инвестират англичани трупащи пари за пенсия, а високорисково настроени играчи.
..
Коментар
ОК
Първоначално изпратено от lglpb
ima zakon za garancia na fondovete,v koito se garantirat vlojeniata na investitorite po nominal.tova mnogo malko hora go znaiat,no vse pak e niakakva nadejda,che ne mogat da si praviat fondovete kakvoto si iskat.
kapman sa liderite na pazara.ako te se srinat,shte se srinat vsichki fondove.nali znaete kakvo e panika.
pazara se vaztanoviava sled korekciata i bavno ,no slavno shte palzi na gore.
ima zakon za garancia na fondovete,v koito se garantirat vlojeniata na investitorite po nominal.tova mnogo malko hora go znaiat,no vse pak e niakakva nadejda,che ne mogat da si praviat fondovete kakvoto si iskat.
Аз също мисля, че спирането на обратното изкупуване няма да има самоубийствен ефект върху фонда, но това трябва да се случи в период на разпродажби и паника, а не във възходящ пазар. Ако фондът по този начин предпази инвеститорите от самите тях и пусне търговията с ациите отново при по високи цени може даже да има положителен ефект - така ще докажат че са професионалисти, а инвеситорите им са аматьори...
Е ти ме уби - да ме пазят от самия мен. Не сравнявайте Капман Макс с фондове за имоти в GB. Нивото на спекулативност в двата е на космическа разлика.
Гарантирам ти че ако утре Капман спре обратното, най доброто което може да направи е да разпродаде всичко, защото на първия ден сле възобновяване на обрантото, пред вратите му ще е страшно. Просто няма начин да оцелее като фонд. Не няма да фалира, просто ще бъде закрит, един инвеститор няма да могат да привлекат повече. Все пак в фонда не инвестират англичани трупащи пари за пенсия, а високорисково настроени играчи.
Забравиха само по БТВ и Нова ТВ да сложат 1 надпис по темата за имотите а той е "ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ" :-)))))))))))))))
Форекс пишеш много реплики, но нищо цялостно. Каква е твоята теза - развий я с поне 4-5 изречения. Имаш време да критикуваш всички, защо не напишеш твоите виждания - какво ни чака - обратно в пещерите ли отиваме.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Фалирал ДФ няма, има само фалирало УД ;-) Хората, че направиха грешки е ясно, съзнателно или несъзнателно, но за фалит не бива да се говори! По-скоро да си преструктурират портфейла докато е време и да променят имиджа си! Това е решението ;-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Спада на кеша не е чак толкова голям проблем реално.
Разбира се че не е реален проблем. Най-много да фалират. Какво толкова?
Няма фалит за ДФ това не е фирма и няма задължения и кредитори, а само инвеститори. Ще разпродадат всичко на загуба и ще върнат пропорционално кеша на инвеститорите. Но това си е PR самоубийство за УД-то защото после ще направят нов фонд точно никога.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Така че фондовете които са създадени за покупки на български акции в 95 % от времето трябва да правят основно това - да купуват, задържат и продават акции.
И защо тези фондове не са продавали акции когато е трябвало а са чакали 40% спад в цените за да се стигне до тук? И сега когато доброзорно им се налага да продават, колко още спад ще причинят?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
А да сте чували, че фондът може да спре, когато е необходимо обратното изкупуване за неопределено време?!? Стига глупости!
Глупостите ги пишеш ти. На практика казваш на акционерите, докато все още могат, да си продават дяловете преди фондът да е спрял обратното изкупуване за неопределено време?
Нищо подобно не съм казал. Говорих за екстремния теоретичен случай с 80%-та от заявките /без значение от един или няколко дялодържатели/. Сегашната ситуация няма нищо общо. Виждам Баничка с боза много добре ти е обяснил, че това е мярка за успокояване на паниката.
А да сте чували, че фондът може да спре, когато е необходимо обратното изкупуване за неопределено време?!? Стига глупости!
Глупостите ги пишеш ти. На практика казваш на акционерите, докато все още могат, да си продават дяловете преди фондът да е спрял обратното изкупуване за неопределено време?
Ех, форекс.......нема да се оправиш скоро!!!
Погледни европата и виж как един Британски фонд за инвестиция в имоти си спря обратното за 2 седмици!!! И нито фалира нито понесе загуби, защото инвеститорите се вразумиха спряха да продават като обезумели!!!
Коментар