IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kato gledam dneska BHC dove4era dohodnosta koqto ste opovestqt pak ste me zaradva

Коментар

• Не става само с ядене, трябва и акъл

Коментар

• Финансовият гений на капман отново се прояви, чудих се защо подяволите купуват този избушеняк BHC, но явно задълбоченуя фундаментален анализ е показал, че това ще бъде печалбата. Гледам и TCH купуват, дали и там няма да проявят своя гений??? Ттцтцтцтц мале...

Коментар

• Първоначално изпратено от robbiew
          А тогава някой може ли да ни каже колко е таксата за управление на нашите приятели от Капман Макс?
          Като при повечето фондове - до 5%. Пише го в проспекта на фонда на страница 41.

5% е максималното разрешено според закона. Много малко са фондовете с по-малък процент - тези на Карол например (без да правя реклама).

При Адванс Източна Европа процента е само 2.5%. На мен ми се вижда доста малко де ама .....
          http://www.karoll.net/bg/?section=in..._advance&id=34

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
            Прави ми впечатление, че цената на Мостстрой се вдига във вторник и петък, и се понижава в понеделник, сряда и четвъртък. Може би е добре за спекуланти да се възползват от такава възможност. Иначе не мога да си обясня защо така се получава
            Ма то е много ясно защо. Веднага ще ви светна. Цените на дяловете на този фонд се преизчисляват само два пъти в седмицата - вторник и петък. Мисля , че това обяснява всичко...
            * think positive * think simple * think big *
            * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от stiff_bg
              Първоначално изпратено от robbiew
              Аз имам един въпрос, който от доста време ме "тормози". Всички тези инвестиционни фондове събират комисионна/такса за управление. Например при Капман Макс тя е 0.70 + 0.70 = 1.40 %. Само от това ли печелят фондовете или има някакъв друг механизъм? Питам от чисто любопитство, защото просто ми се струва малко това като норма на печалба...

А иначе за Капман Макс - стискам ви палци и тази година да е като предишната... Така и аз ще спечеля малко
              От фонда се заделят 4-5 % за покриване на разходите, в което се включва и възнаграждение на хората управляващи фонда. Това се калкулира при смятане на стойността на акциите. За това е много важно когато се избира фонд да се гледа и този процент.

Може фонда да няма никакви такси за покупка/продажба но да е с 5 % разходи за управление, а друг да има по 1% такса пък управлението да им е 2.5%. В този случай втория фонд е по на сметка от стана на такси, но повечето хора се заблуждават, че първия е по-добър щото няма такси.
              А тогава някой може ли да ни каже колко е таксата за управление на нашите приятели от Капман Макс?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimcho
                Първоначално изпратено от stiff_bg
                Аз имам един въпрос, който от доста време ме "тормози". Всички тези инвестиционни фондове събират комисионна/такса за управление. Например при Капман Макс тя е 0.70 + 0.70 = 1.40 %. Само от това ли печелят фондовете или има някакъв друг механизъм? Питам от чисто любопитство, защото просто ми се струва малко това като норма на печалба...

А иначе за Капман Макс - стискам ви палци и тази година да е като предишната... Така и аз ще спечеля малко
                Освен това взимат и още 4-5 % комисионна за управлението, но това се калкулира при смятане на стойността на акциите. За това е много важно когато се избира фонд да се гледа и този процент.

Може фонда да няма никакви такси за покупка/продажба но да е с 5 % управление, а друг да има по 1% такса пък управлението да им е 2.5%. В този случай втория фонд е по на сметка от стана на такси, но повечето хора се заблуждават, че първия е по-добър щото няма такси.
                А ако съм си купил дяловете от борсата, а не директно от Капман, тогава не би следвало да начисляват такси, нали?
                Няма да ти начислят такси за покупка и продажба. Процента за управление си го има и той се одържа постоянно и се калкулира в стойността на един дял. Ще си ги платиш като такса за сделката. Само, че трябва да намериш някой, който да ти продаде дяловете.

Коментар

• Първоначално изпратено от stiff_bg

Освен това взимат и още 4-5 % комисионна за управлението, но това се калкулира при смятане на стойността на акциите. За това е много важно когато се избира фонд да се гледа и този процент.

Може фонда да няма никакви такси за покупка/продажба но да е с 5 % управление, а друг да има по 1% такса пък управлението да им е 2.5%. В този случай втория фонд е по на сметка от стана на такси, но повечето хора се заблуждават, че първия е по-добър щото няма такси.
                  А ако съм си купил дяловете от борсата, а не директно от Капман, тогава не би следвало да начисляват такси, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от robbiew

От фонда се заделят 4-5 % за покриване на разходите, в което се включва и възнаграждение на хората управляващи фонда. Това се калкулира при смятане на стойността на акциите. За това е много важно когато се избира фонд да се гледа и този процент.

Може фонда да няма никакви такси за покупка/продажба но да е с 5 % разходи за управление, а друг да има по 1% такса пък управлението да им е 2.5%. В този случай втория фонд е по на сметка от стана на такси, но повечето хора се заблуждават, че първия е по-добър щото няма такси.

Коментар

• Аз имам един въпрос, който от доста време ме "тормози". Всички тези инвестиционни фондове събират комисионна/такса за управление. Например при Капман Макс тя е 0.70 + 0.70 = 1.40 %. Само от това ли печелят фондовете или има някакъв друг механизъм? Питам от чисто любопитство, защото просто ми се струва малко това като норма на печалба...

Коментар

• Dali pokupkata na 132 na KAO celi 4asti4no prestrukturirane na portfeilite na podope4nite im fondove.Vremeto 6te pokaje.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter
                          Първоначално изпратено от SeanICK
                          Първоначално изпратено от съни(тя)
                          Първоначално изпратено от ОК
                          Прави ми впечатление, че цената на Мостстрой се вдига във вторник и петък, и се понижава в понеделник, сряда и четвъртък. Може би е добре за спекуланти да се възползват от такава възможност. Иначе не мога да си обясня защо така се получава
                          подготвя се за дълъг скок от понеделник до петък, затуй)))
                          Saglasen sam s OK.Napravi mi vpe4atlenie o6te v na4aloto na Mai.Ina4e dnes se pokaterihme dosta sastoqtelno.Taka 6te e.NEIZBEJNOTO SHTE SE SLUCHI. KIS-ovete na Ud Kapman sa obre4eni na uspeh i tazi godina.4estito na povqrvalite prez tezi 3 meseca i smelo napred.
                          SeanICK, няма фондове обречени на успех. Има инвеститори, обречени на самозабрава. (Това не го казвам за Капман - да не ме разбере някой погрешно)
                          Я ти вместо много да умуваш, върви се оправи Flex Type, че чувам че го ползваш.xaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SeanICK
                            Първоначално изпратено от съни(тя)
                            Първоначално изпратено от ОК
                            подготвя се за дълъг скок от понеделник до петък, затуй)))
                            Saglasen sam s OK.Napravi mi vpe4atlenie o6te v na4aloto na Mai.Ina4e dnes se pokaterihme dosta sastoqtelno.Taka 6te e.NEIZBEJNOTO SHTE SE SLUCHI. KIS-ovete na Ud Kapman sa obre4eni na uspeh i tazi godina.4estito na povqrvalite prez tezi 3 meseca i smelo napred.
                            SeanICK, няма фондове обречени на успех. Има инвеститори, обречени на самозабрава. (Това не го казвам за Капман - да не ме разбере някой погрешно)

Коментар

• Ами прочети им отчета в сайта на борсата
                              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Evala na kapman,kachiha 8 % za 10 dni.imam 170 dqla v Kapman Maks.Nqkoi moje li spodeli kompaniite s nai-golqm dql v portfeila,saotvetno s procenta im? MOSTS i HDPAT sa qsni.Gledam iz foruma se govori za MONBAT i ALB.Blagodarq na otogvorilite predvartitelno

Коментар

Working...
                                X