Днес Капман продаде над 790 000 акции на 11,90.Каква част са на Макса не знам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
Това са старите кодове от масовата приватизация, първите две букви са първите две от името на дружеството, вторите две букви са първите две на града в които е регистрирано а последната пета буква е индекс - по памет
АЛБАА = АЛбена БАлчик
ЕЛЛОА = ЕЛтос ЛОвеч,
ЕЛПАБ = ЕЛхим Искра ПАзарджик,
НЕДИА = НЕохим ДИмитровград,
ПОДЕА = ПОлимери ДЕвня
за другите трябва да проверя за да не те подведа...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Гледам отчета и на фонда и ме обзема кофти съмнение, ама да питам по-знаещите, може някой да открехне заблудената душа... Та въпросът ми е: Някой знае ли кой са тези дружества в портфейла на фонда с кодове на кирилица(повечето нали са BG11... и цифри и букви след това), че не мога да ги открия никъде и в страницата на депозитара също:
АЛБАА, МОВЕА, БЪКАА, ЕЛЛОА, ЕЛПАБ, ПЕСОБ, НЕДИА, ПОДЕА, БЪКАБ
Ще съм благодарен за всякаква информация за тези дружества, че като гледам доста имат в такива!
Благодаря предварително!
Коментар
-
Не мога едно нещо да разбера. Финансов гений ...???... BHC - продават Полимери от 3 години, а последното тримесечие усилно, въпрос на проста сметка...печалба... и какво след това...дивиденти???...през крив макарон...а най-ценния им актив (акциите на Полимери) ги няма... и в момента, в който всички го осъзнаете, Капман ще започнат да крепят цената. И какво се оказва, че имате дялове във фонд, който до известна степен е надут с вашите пари...(включая и други техни инвестиции, които се крепят само и единствено от тях). Ако погледнете по-сериозно една статия за инвестициите на пенсионните фондове, ще разберете за какво става дума.
А Никола с това изказване определено много ме изненадваш. Надяван се, че не съм уловил сърказма в думите ти.Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.
Коментар
Коментар