Странното днес е че Капман продадоха от любимият им ХДПАТ и купуваха Албена.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
1001 ако купиш през Кобос, можеш да го направиш по всяко време, но ще платиш комисионна и не е ясно дали цената няма да е по-висока от тази на Капман.
Освен това, за да получиш дялове при Капман трябва да отидеш на крака и да подпишеш поръчката. Дори да си превел парите по-рано, докато не направиш това, реално няма да получиш дяловете.
Ако им се обадиш по телефона и им пратиш банковата бележка по факс, може би биха ти оформили покупката, дори и да отидеш по-късно. Обикновено ДФ се съгласяват на такова нещо.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Здравейте! Някой би ли ми казал, след като внесеш сума по сметка на фонда (Капман), има ли установен срок в който да ти запишат дялове и дали има някаква обективна пречка да не го направят веднага, т. е. на същия ден ? И има ли разлика дали ще отидеш в техен офис или при някой инвестиционен посредник , който да ти купи техни дялове от кобос-а например.
п.п. няма нужда от язвителни забележки -- който има желание и време да ми отговори --- и без това се вижда , че съм много "бос" в тази материя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от commodore.vanderbiltПървоначално изпратено от call-151Простете за въпроса, като всеки "новобранец" доста неща не са ми ясни. Но така и не мога да разбера, какъв е смисъла почти всеки ден DFCAPMX да извършва сделки от типа:
"продавач > 132 - купувач > 132".
Най - често се случва с MOSTS, CORP, но забелязвам, че се прави почти всеки ден?!
Каква е ползата от такива сделки и защо се осъществяват?
На въпроса на Call - 151, с номер 132 НЕ са DFCAPMX, а ИП Капман АД. DFCAPMX е договорен фонд и колкото и да се напъва, никога няма да получи борсов номер.
Кросови сделки /тези, при които и от двете страни е един ИП/ прави всеки посредник. Някои дори са много активни, но наблюдателността ти е избирателна. Явно интересът ти е специално към Капман, за добро или лошо, не знам... Та, относно "кросовете", много често заявките на различни техни клиенти са с параметри, които позволяват участието им от двете страни на сделката. Ползата е, че и двамата им клиенти са доволни /имат сделка/ и така ще използват ИП в бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от call-151Простете за въпроса, като всеки "новобранец" доста неща не са ми ясни. Но така и не мога да разбера, какъв е смисъла почти всеки ден DFCAPMX да извършва сделки от типа:
"продавач > 132 - купувач > 132".
Най - често се случва с MOSTS, CORP, но забелязвам, че се прави почти всеки ден?!
Каква е ползата от такива сделки и защо се осъществяват?Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.
Коментар
Коментар