IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SeanICK
    Nqkoi spore6e, 4e v portfeila na Maksa prisastva i SFARM. Sega kade e da me oprovergae.
    Аз бях, но казах, че Капманите активно купуват Софарма, като изказах предположение, че може и да е за портфейла на фондовете, които управляват.
    Ама съм сбъркал!

Коментар

• aer

Коментар

• Nqkoi spore6e, 4e v portfeila na Maksa prisastva i SFARM. Sega kade e da me oprovergae.

Коментар

• Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
          Явно следващият балон на Маха ще е BLABT за един месец 74% от търговия е минала през Капман и цената е 20% нагоре явно и тя ще се надува, защото хелия в Моста взе да привършва. Какво повече му трябва на човек, ниско ликвидна акция и да се надува-надува-надува.

Не е препоръка за каквото и да било.
          Мдаа, и на мен ще ми е интересно как ще върви BLABT, както и CENHL и FZLES - щото и с тях яко са се наяли през Август..:-)

Коментар

• Явно следващият балон на Маха ще е BLABT за един месец 74% от търговия е минала през Капман и цената е 20% нагоре явно и тя ще се надува, защото хелия в Моста взе да привършва. Какво повече му трябва на човек, ниско ликвидна акция и да се надува-надува-надува.

Не е препоръка за каквото и да било.
            Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Tuk
              http://download.bse-sofia.bg/finance...%2030.09.2007/

Коментар

• Моля някой да ми каже къде се публикува портфейла на Капман Макс.

Благодаря.
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• CAPMX с :

Нетна стойност на активите: 52 340 199.5700лв

ЗАСЕГА! :-))

Абе тези капманци клонят към 80-ка до Нова година! :-)))))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                    stiff_bg, а какво ще стане ако:

1. след: "В следствие на изкупуването цената на акцията се покачва от 19000 до 23 000 лв." и на другия ден пазара реши все пак да си прибере печалбите за по сигурно по ред причини и цената отново иде на 19 000;

или въпреки интервенцията пазара те засипва с акции и цената не се вдига ?!
                    Много точна забележка! Благодаря за отговора.
                    Най-важното е при такава врътка е реално да има очаквания и фундамент, които да се търгуват.

Успехи и на теб, и дано не се случва сценария, които спомена.

Коментар

• stiff_bg, а какво ще стане ако:

1. след: "В следствие на изкупуването цената на акцията се покачва от 19000 до 23 000 лв." и на другия ден пазара реши все пак да си прибере печалбите за по сигурно по ред причини и цената отново иде на 19 000;

или въпреки интервенцията пазара те засипва с акции и цената не се вдига ?!

При определени условия и достатъчен кеш е възможно да стане казват . Обаче след цялата работа остава факта, че си на късо с 7 акции и имаш да пазиш цена, особено ако акцията е загубила тези 5% с които почнахме по фундаментални причини .

Интересни разсъждения де - полезно е освен кеша да се следят и други работи

Успехи !

Коментар

• И съвпадението на цифри,числа,фондове е случайно и нпреднамерено
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Таратор
                          Привидно нямаш грешка, но се питам аз каде си тръгнал ти, миниатюрно спекулантче, да правиш сметка на големите. Те са професионалисти, майстори, с тапии и лицензи. Тях са ги учили да продават на 19,000 и да купуват на 21,500 (щото инвестиционните условия се менят с часове).
                          Иначе предпочитам да съм оня дето първо е купил, пък после продал.
                          Истина е, че за 2-3 седмици нещата коренно се променят. Че те за 1 ден се променят така, че какво говорим. Например цената да скочи от 23 000 на 25 000.
                          А иначе съм едно много миниатюрно спекулантче, което само се възхищава на уменията на големите.

Коментар

• Привидно нямаш грешка, но се питам аз каде си тръгнал ти, миниатюрно спекулантче, да правиш сметка на големите. Те са професионалисти, майстори, с тапии и лицензи. Тях са ги учили да продават на 19,000 и да купуват на 21,500 (щото инвестиционните условия се менят с часове).
                            Иначе предпочитам да съм оня дето първо е купил, пък после продал.

Коментар

• Хипотетичен сценарий с акция на дружество А:
                              За по-кратко да се приема, че когато се пише акция или акции се има в предвид акция/акции от дружество А.

Първоначално акции на дружество А налични в сметка на ДФ:
                              200 акции х 20000 лв = 4 000 000 лв

Акцията спада до цена 19000 лв за акция.

ДФ продава 50 акции.
                              50 х 19000 = 950 000 лв и се изваждат 5000 лв за такси ( малко повече от 0.5% от сделката)

След операцията:
                              Налични акции: 150 х 19000 = 2 850 000 лв
                              Пари: 949 500 лв.

ДФ започва да изкупува акцията.

С 945 000 лв кеш купува акции на средна цена 21 500 лв или 43 акции и от останалите 15 500 вадим 5000 за такса, и оставаме с 10 500 кеш. Да кажем периода на цялата операция е 2-3 седмици. В следствие на изкупуването цената на акцията се покачва от 19000 до 23 000 лв.

Финално:
                              Акции: 193 акции х 23000 лв =4 439 000 лв.
                              Пари: 10 000 лв, които за опростяване на сметката ще приспаднем като представителни разходи.

Печалба от началото на операцията: 439 000 лв или 10.975 %

Моля колегите от форума да ме коригират ако забележат грешки в разсъжденията или сметките.

Гореспоменатото да не се приема като препоръка за покупка или продажба на ценни книжа. Написаното по-горе са лични разсъждения на автора, и не следва да се ползват като база за вземане на инвестиционни решения.

Коментар

• Първоначално изпратено от SeanICK
                                e kvo. i nie mojem da sledim statistikite.Samo 4e citiranoto ot tewb ne ozna4ava kategori4na prinadlejnost na sdelkata kam nqkoi ot KIS-ovete na UD-to. Tova shte si proli4i v predstoqshtata mese4nata spravka.I Gabrovo- ne se izlagajte kato parvolaci.
                                Точно така, Sean, сделката е твърде вероятно да е за техен клиент, което означава, че може би е клиента е консултирал целесъобразността на сделката си с Капманите. Моите предположения бяха свързани с предстоящо повишаване на цената, което вероятно ще наблюдаваме в близко бъдеще!

Коментар

Working...
                                X