IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спестявания какво да ги правя ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
    Липсва втората част от въпроса- какъв е риска? Щото ако риска е равен на банков депозит, ами ДА заслужава си. Не е без значение и каква е сумата
    Говорим за чиста спекулация

Конкретен пример. Да се закупят да речем за 10 хил. лв. паундове - грубо около 4 хил. паунда. (Когато го мислех го продаваха на 2.475).

Та, ако Англия остане в ЕС, както очаквам, то тогава местната валута очаквам да скочи. И тогава да продам въпросните лири. И маржът да остане за мен.Което при 10 хил. лв беше около 140 лв (но сега вече нещата са малко по-различни с променените курсове).

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
      ... Ние тука за 5% в Адванса се чувстваме като след развод с жената, а те хората .... ....
      Е ми да - в адванса е така..., верно си е - казали сме го в едноименната тема още преди година, ако не греша. Прогнозирали сме (поне при мен е така) бавен и мъчителен даунтренд поради намаляващия дивидент, свързано с някои фактори, като не-намаляващите комисиони в конст.-% върху нарасналата вече цена на парцел, с изчерпания потенциал от търговията със земя, която направи огромен ръст по време на кризата, но нищо не е вечно и не може да има вечен ръст. (описано е на темата на адванса, но преди време, при това беше трудно да се пише, защото хората не търпят "негативно отношение"!!! ))) Вероятно цикъла на рстежа към момента е изчерпан!!!
      А 10 и 20 т.н% се появиха при някои други позиции на бфб, при това за по-малко от месец. Има хора като Батя, които с години търпят портфейла им да олеква, като постоянно допълват от подценените. Многократно са коментирани плюсовете и минусите на двете крайни стратегии - дивидентни и недивидентни )))) риск-доходност и т..н
      Last edited by precakanoto; 15.06.2016, 14:29.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• хубав коментар

Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
        Интересно ми е, как хората влизат тук и си мислят, че 10-15-20 или 30% са лесно постижима цел за някой който не разбира. Сигурно публиката смята, че инвеститорите или играчите на "борсата" са копелета които правят по 100%. Ние тука за 5% в Адванса се чувстваме като след развод с жената, а те хората направо си заявяват някакви проценти дето са мираж за 99% от тези които играят. А за златото там само сериозни хора трябва да играят аз не съм се интересувал, защото ми изглежда трудно пък и в момента това да си накичен със злато не е модерно. Не съм гледал цената, последно като я гледах беше ниска, но не смятам, че ще има големи промени в следващите години.
        .
        на човек,
        който е наясно с това какво иска,
        и какво да направи, за да го получи...

евалла!
        Attached Files
        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
          А сделка за месец, която може да донесе около 1-1.5 процента доходност заслужава ли си според вас?
          Липсва втората част от въпроса- какъв е риска? Щото ако риска е равен на банков депозит, ами ДА заслужава си. Не е без значение и каква е сумата

Коментар

• А сделка за месец, която може да донесе около 1-1.5 процента доходност заслужава ли си според вас?

Коментар

• Интересно ми е, как хората влизат тук и си мислят, че 10-15-20 или 30% са лесно постижима цел за някой който не разбира. Сигурно публиката смята, че инвеститорите или играчите на "борсата" са копелета които правят по 100%. Ние тука за 5% в Адванса се чувстваме като след развод с жената, а те хората направо си заявяват някакви проценти дето са мираж за 99% от тези които играят. А за златото там само сериозни хора трябва да играят аз не съм се интересувал, защото ми изглежда трудно пък и в момента това да си накичен със злато не е модерно. Не съм гледал цената, последно като я гледах беше ниска, но не смятам, че ще има големи промени в следващите години.

Коментар

• Нали съм си дилетант, та бих ти предложил да си купиш злато за тези пари. После продължавай и когато ги утроиш, пак питай. А пък може и да си поумнял и да не се водиш по чуждия акъл. Той не може да ти бъде извинение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
                  Момчета ракетата ми беше 20% за един месец ама не на бфб, а иначе 15% можеш да ги хванеш с трева и без това си млад още, непълнолетен си, ще те задържат два пъти, ще те пуснат без нищо. За тия пари ще си вземеш един хубав грамаж и даже 100% можеш да направиш. Поне и приятелите ти ще са доволни и ще излизаш напред назад, мацки а-у.
                  Най доброто до сега
                  Не разбирам какво се хващате на въдицата, преди имаше един дето искаше да прави автокъща или недвижими имоти пирамид му изнесе лекции/ и други разбира се/ нищо не стана. Същата работа и с този умник
                  Върви работи момче, като направиш 50 000 ела пак

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                    Пълни глупости. 5000 лв. са си 5000 лв. и ако имаш мозък могат да ти докарат 300-400% доходоносност за 1 месец ( Например закупил си 300 монети 150 год. от рождението на П. Славейков за 5400 лв.)

Друг е въпроса, че съм съгласен с вече написаното мнение, че автора на темата е хубаво да инвестира в образование. Заглавие + няколколкото мнения, насочват към неграмотност.

Едно е да има разбираеми технически грешки при писане и бързане, друго е, че тук всички наблюдаваме липса но основни познания, които се учат в 1 клас:-)
                    точно това наблюдаваме
                    препоръка е

Коментар

• redcretin

Ако обаче им се наложи на хеджфондовете да плаят всичко което е хеджирано при тях и ще стане..Няма и никога не е било възможо дадена сделка да се хеджира дори ако това стане за сметка на зануляване на печалбата от нея. Реално е така..обаче може да се хеджира само с позиции на балъци спекуланти, колко са те и какво всъщност се случва е ясно.Брокерски измами.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Момчета ракетата ми беше 20% за един месец ама не на бфб, а иначе 15% можеш да ги хванеш с трева и без това си млад още, непълнолетен си, ще те задържат два пъти, ще те пуснат без нищо. За тия пари ще си вземеш един хубав грамаж и даже 100% можеш да направиш. Поне и приятелите ти ще са доволни и ще излизаш напред назад, мацки а-у.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                          Нищо не можеш да направиш с 5000 лева. Тоест нищо, което да не ти струва риск, усилия и ядове. Моят съвет е да си оставиш парите в банката на колкото ти дава лихва. Времето, което би похарчил да управляваш тези пари по-добре да го инвестираш, за да спечелиш още от обичайната си работа или от нещо допълнително. В същото време ще спиш спокойно, защото ще имаш 5000 лева за всеки случай. 15% от 5000 лева са 750 лева, тоест по 2 лева на ден. Като пиеш едно кафе на ден по-малко, за една година ще спечелиш 15% върху капитала си.

Пълни глупости. 5000 лв. са си 5000 лв. и ако имаш мозък могат да ти докарат 300-400% доходоносност за 1 месец ( Например закупил си 300 монети 150 год. от рождението на П. Славейков за 5400 лв.)

Друг е въпроса, че съм съгласен с вече написаното мнение, че автора на темата е хубаво да инвестира в образование. Заглавие + няколколкото мнения, насочват към неграмотност.

Едно е да има разбираеми технически грешки при писане и бързане, друго е, че тук всички наблюдаваме липса но основни познания, които се учат в 1 клас:-)
                          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Най-добре

поговори първо с някой от тези хора:

http://idfk.org/faq/consumer/
                            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Като за начало-правописен речник или текстов редактор

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Добро утро и от мен!
                                Аз започнах 2009 с по 100-200лв ежемесечно, така че паричките ти за ликвидността на БФБ и като взема в предвид ниския Софикс са си ОК.
                                Ако нямаш познанията и не ти се четат отчети - напук на останалите препоръки аз бих ти предложил да разделиш парите на две части и да ги сложиш в ОББ Премиум Акции и ДСК РАСТЕЖ, например. Но само ако може да ги забравиш за 2-3години!!!

Ако си решил като нас, че инвестицията на борсата е страхотна тръпка и искаш да ти стане хоби, избери си от 3 до 5 акции, но пак с времева рамка 2-3години, ПОНЕ! Препоръчвам ако избираш директно акции на БФБ, нека са в този списък:

Важно е - личен опит!

И не спирай да питаш - тук има хора от които можеш да научиш много.
                                тони, съгласен съм с императора, че доста от компаниите в този списък са шит. да сравним доходността от началото на годината на топ 10 с 10-те от бфб които дадох в интерюто ми в инвестора

Монбат -8.48%
                                Стара планина +1.27%
                                Адванс 0.00%
                                Софарма +0.18%
                                ФНИ +18.82%
                                Сирма -2.33%
                                Спиди -7.64%
                                М+С -3.45%
                                ПИБ -16.71%
                                БФБ +2.33%
                                ***средно -1.60%, нагоре са 4/10, 1 без промяна

vs

Адванс Терафонд 0.00%
                                Захарни заводи -16%
                                Лавена +6.72%
                                Неохим +14.01%
                                Свилоза +14.10%
                                Софарма +0.18%
                                Софарма имоти +11.14%
                                Спиди -7.64%
                                Унипак 0.00%
                                Фонд за недвижими имоти България +18.82%
                                ***средно +4.13%, нагоре са 6/10, 2 без промяна

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X