IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спестявания какво да ги правя ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Аааа, трябва още да помислиш - което дава 4-5% дивидент значи е отделило някакъв мин. резерв, и за да го направи е генерирало печалба, а при тази безисходица с ликвидността на бфб, при падащия индекс, при кризи от русия, сирия, гърция, "спуканото" евро, "спуканите лихви" и т.н. - щом някакъв мижав адциц (осовбоден от данък печалба и разпределящ 90% печалбата на хакционерите) всъщност получава капиталов ръст с още повече %-ти, Причината е - "щом на всички скапани новини има няколко дишащи адцица които оцеляват" - играчорите ги забелязват и започват да се тъпчат с тях - цената расте, генерират се проценти - малко са читави позиции на която и да е борса, не само на бфб - казвам го само като хипотетичен пример ))))) А фонда ще ти обложи картоните на същите тези адцици и с неговата такса управление Както казва Булсон - Математиката не излиза !!!
    Рай за хедж-фондовете!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      https://www.facebook.com/42293709120...4241347408094/

с парите е добре по такива сватби да ходиш - спомени ще имаш
      тая сватба мира не ти дава
      ше каже човек, че ти се жениш ))
      препоръка е

Коментар

• https://www.facebook.com/42293709120...4241347408094/

с парите е добре по такива сватби да ходиш - спомени ще имаш

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Вложи ги в себе си! Прекалено малко за друга сериозна инвестиция. Не знам с какво се занимаваш и какво образование имаш, но винаги може да научиш нещо, да си вдигнеш квалификацията, да учиш дистанционно или на място нещо.
          Да приемем, че месечно взимаш 1000-1200 кинта ( извини ме ако са повече, но 5000 спестявания за скромен млад човек съотвестват горе долу на такъв месечен доход)
          При една квалификация, специалност, език, компютърен курс имаш реални шансове след 1-2 години и похарчени 5000-6000 лв да имаш месечен доход от 1500 и нагоре кинта само защото притежаваш умения, които работодателите търсят.. 300 лв на месец горница по 12 месеца е 3600 лв ... Повече е от търсените от теб 15% или 750лв годишно...нали...

Докато си млад (и не само) инвестирай в себе си, език, квалификация, умения, специалност..... В момента читави кадри се търсят, но няма ... има основно млади хора продукт на чалга-образователната система ...

Жив и Здрав

ПП тука е пълно с пичове дето са дали по 5-10К за акции или форекс и по цял ден си чешат езиците какви пачки ще се изкара от това или онова... до следващата криза...
          Добър съвет ви дава колегата...
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
            стига сте се напъвали
            никой от вас не можа да му обещае сигурни 15% по магически начин
            и човека изчезна
            толкова, финито
            Ми то - както е казал народът: не може хем самолетът в хангарът, хем душата в небето.

15% са достижими, и повече дори - с умерен риск - ама безрисково няма. Който иска безрисково... впрочем не знам - дори бамковият депозит не е с риск 0%.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              вложи ги в себе си! прекалено малко за друга сериозна инвестиция.
              не знам с какво се занимаваш и какво образование имаш, но винаги може да научиш нещо, да си вдигнеш квалификацията, да учиш дистанционно или на място нещо.

да приемем, че месечно взимаш 1000-1200 кинта ( извини ме ако са повече, но 5000 спестявания за скромен млад човек съотвестват горе долу на такъв месечен доход)

при една квалификация, специалност, език, компютърен курс имаш реални шансове след 1-2 години и похарчени 5000-6000 лв да имаш месечен доход от 1500 и нагоре кинта само защото притежаваш умения, които работодателите търсят..

300лв на месец горница по 12 месеца е 3600лв ... повче е от търсените от теб 15% или 750лв годишно...нали...

Докато си млад (и не само) инвестирай в себе си, език, квалификация, умения, специалност.....

В момента читави кадри се търсят, но няма ... има основно млади хора продукт на чалга-образователната система ...

Жив и Здрав

ПП тука е пълно с пичове дето са дали по 5-10К за акции или форекс и по цял ден си чешат езиците какви пачки ще се изкара от това или онова... до следващата криза...
              +1
              на бързото забогатяване му мина времето
              вече може само да се бачка здраво за хляб или малко отгоре
              в повечето случаи е мечта да живееш от пасивни доходи
              но може да се опита

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy99 Разгледай мнение
                Имам спестявания около 5000 лева,Дайте съвет какво да направя със тях.Не искам да си купувам нова кола .Искам да ви вложа във нещо понеже лихвите във банките са много ниски искам около 10-15 процента възвръщаемост .

вложи ги в себе си! прекалено малко за друга сериозна инвестиция.
                не знам с какво се занимаваш и какво образование имаш, но винаги може да научиш нещо, да си вдигнеш квалификацията, да учиш дистанционно или на място нещо.

да приемем, че месечно взимаш 1000-1200 кинта ( извини ме ако са повече, но 5000 спестявания за скромен млад човек съотвестват горе долу на такъв месечен доход)

при една квалификация, специалност, език, компютърен курс имаш реални шансове след 1-2 години и похарчени 5000-6000 лв да имаш месечен доход от 1500 и нагоре кинта само защото притежаваш умения, които работодателите търсят..

300лв на месец горница по 12 месеца е 3600лв ... повче е от търсените от теб 15% или 750лв годишно...нали...

Докато си млад (и не само) инвестирай в себе си, език, квалификация, умения, специалност.....

В момента читави кадри се търсят, но няма ... има основно млади хора продукт на чалга-образователната система ...

Жив и Здрав

Last edited by bertram; 14.05.2016, 11:09.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• стига сте се напъвали
                  никой от вас не можа да му обещае сигурни 15% по магически начин
                  и човека изчезна
                  толкова, финито
                  препоръка е

Коментар

• Тони - ного от нещата в тоя списък са балоняци. Момъкът иска определена доходност... по-хубаво да си купи малко Жабоци, отколкото Мишоци например - не че нямам Мишоци...
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Каквито и препоръки да ти дадат, ти винаги ще си с твоята глава, акъл и псикиха. Ако можеш да се оправяш с нещата - ще се оправиш и без нас. Ако не можеш - еднократен съвет - да, може би, но зависи. Зависи от теб, от доверчивостта ти, от психиката ти в трудни моменти, нищога не е едно и също. Няма как да повториш пътя на накой от форума, то той сам не може да го повтори, остава някой друг.
                      И може ли да коригираш заглавието на темата???

Коментар

• Добро утро и от мен!
                        Аз започнах 2009 с по 100-200лв ежемесечно, така че паричките ти за ликвидността на БФБ и като взема в предвид ниския Софикс са си ОК.
                        Ако нямаш познанията и не ти се четат отчети - напук на останалите препоръки аз бих ти предложил да разделиш парите на две части и да ги сложиш в ОББ Премиум Акции и ДСК РАСТЕЖ, например. Но само ако може да ги забравиш за 2-3години!!!

Ако си решил като нас, че инвестицията на борсата е страхотна тръпка и искаш да ти стане хоби, избери си от 3 до 5 акции, но пак с времева рамка 2-3години, ПОНЕ! Препоръчвам ако избираш директно акции на БФБ, нека са в този списък:

Важно е - личен опит!

И не спирай да питаш - тук има хора от които можеш да научиш много.
                        Last edited by tony1975; 14.05.2016, 07:13.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=1Yjm9HlIaJo

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=A4iNwyW2Ums

След 40 години занимание с инвестиции ще стигнеш до тук - евентуално !!!!!
                            Но това какво значение има - ще си остарял !!!!
                            Живей си живота и много не се напрягай !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vortexbg Разгледай мнение
                              Иобщо не оспорвам твоите твърдения ти Само искам да кажа, че много по 4-5, не правят 12-15% доходност
                              Още Костолани е казал че 2+2 = 3 до 5 Сиреч много по 4-5 може да прави не само 15 но и 25 )) А Както е казал нашия съфорумец Булсон на когото сме фенове - Проблем - математиката не излиза !!!! Не излиза а дивидентните продължават да растат !!!!!! )))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• За мен първите покупки преди 24г. са били за 10-200лева и после много загуби- пирамиди,хиперинфлация, фалити на банки, ама и много повече печалби...Според мен инвеститора в БГ акции трябва да е като птицата Феникс- да може да възкръсва от пепелта и да не се отказва

Коментар

Working...
                                X