IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спестявания какво да ги правя ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
    ами защото е скъп.Кво като БОР-а е нула тя надбавкате е поне 6%
    Не е БОР, а е ОЛП, но както и да е, не ми е скъп, равнява ми се на 12-13% от месечния доход само от текущ. Доходът от наеми не влиза в сметката. Не бих набил цели пари да го погася, бих предпочел да инвестирам отново на БФБ , щото утре може и да изригнат цените. Парите от депозити ги държа като защита, ако скокне лихвата по кредита, веднага ще погася огромна част от главницата. Не се отнася до доларовия депозит обаче. Той както казва Мито, е вносно, което не трябва да се пипа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
      Да ти кажа, много често се замислям по въпроса. Само, че имам дораров депозит на стойност 95% от оставащата ми главница по кредита. На 3% лихва. Отделно имам спестовна детска застраховка, по която съм събрал 80% от оставащата ми главница по кредита, която не искам да развалям до пълнолетието на детето. Имам и друг спестовен влог в чужда банка, която не е от прерогативите на БНБ в размер на 50% от оставащата ми главница по кредита. Отделно имам злато и сребро -физическо на стойност 50% от оставащата ми главница по кредита, които не искам да ликвидирам. Отделно имам акции на БФБ, на стойноскт около 90% от оставащата ми главница по кредита, които също не искам да ликвидирам. Отделно имам непублични акции , които ми са ми донесли дивидент до момента около 30% от главницата по оставащия ми кредит, които също не искам да ликвидирам, а цената на акцията в момента се движи на цена , колкото 50% от главницата по оставащия ми кредит. Имам спестявания по ВСК, които се равняват на 70% от оставащата ми главница по същия посочен кредит, които също не желая да ликвидирам. Кредитът е в момента на чиста надбавка с нулев лихвен процент ОЛП. Защо да го погасявам?
      ами защото е скъп.Кво като БОР-а е нула тя надбавкате е поне 6%

Коментар

Да ти кажа, много често се замислям по въпроса. Само, че имам дораров депозит на стойност 95% от оставащата ми главница по кредита. На 3% лихва. Отделно имам спестовна детска застраховка, по която съм събрал 80% от оставащата ми главница по кредита, която не искам да развалям до пълнолетието на детето. Имам и друг спестовен влог в чужда банка, която не е от прерогативите на БНБ в размер на 50% от оставащата ми главница по кредита. Отделно имам злато и сребро -физическо на стойност 50% от оставащата ми главница по кредита, които не искам да ликвидирам. Отделно имам акции на БФБ, на стойноскт около 90% от оставащата ми главница по кредита, които също не искам да ликвидирам. Отделно имам непублични акции , които ми са ми донесли дивидент до момента около 30% от главницата по оставащия ми кредит, които също не искам да ликвидирам, а цената на акцията в момента се движи на цена , колкото 50% от главницата по оставащия ми кредит. Имам спестявания по ВСК, които се равняват на 70% от оставащата ми главница по същия посочен кредит, които също не желая да ликвидирам. Кредитът е в момента на чиста надбавка с нулев лихвен процент ОЛП. Защо да го погасявам?
        детската застраховка и да искаш не мой да я пипаш.закона не дава

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
          по-добре си погаси кредита.тоя фонд с облигациите повече от 3% не носи

Коментар

Фонд облигации на пазари на Европа и Северна Америка с преобладаващи държавни облигации.
            по-добре си погаси кредита.тоя фонд с облигациите повече от 3% не носи

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
              .
              Кой точно фонд имаш предвид, и дали визираш фондовете на Райфайзен Асет Мениджмънт - България, или австрийските им фондове?
              Фонд облигации на пазари на Европа и Северна Америка с преобладаващи държавни облигации.

Коментар

Много прозаичен отговор Калдъръме, очаквах повече от теб. Обмислям нова позиция и се колебая до фонд облигации на Райфайзен и акции на Емка или Мнбат. Ти имаш ли наблюдения върху наблюдаваните от мен продукти?
                .
                Кой точно фонд имаш предвид, и дали визираш фондовете на Райфайзен Асет Мениджмънт - България, или австрийските им фондове?
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                  Какво да се прави със спестяванията?

Ами-и-и...
                  харчат се.... разумно
                  Много прозаичен отговор Калдъръме, очаквах повече от теб. Обмислям нова позиция и се колебая до фонд облигации на Райфайзен и акции на Емка или Мнбат. Ти имаш ли наблюдения върху наблюдаваните от мен продукти?

Коментар

• Какво да се прави със спестяванията?

Ами-и-и...
                    харчат се.... разумно
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Само 3 реплики, и трите умни и полезни. Други имат 33000 реплики, все безполезни
                      Само не вярвай на "Net return" (%) на страницата "Dashboard", който взима пред вид само неизплатените до момента капитал и лихви от закъснялите (до 3 месеца и над три месеца) заеми. Би трябвало да се отчете, че тези до 3 месеца няма да изплатят в срок всичко, и [голяма] част от тях ще закъснеят с повече от 3 месеца. Тези, закъсняли с повече от 3 месеца ги считай невъзвръщаеми
                      Така че много е важно каква част от твоите 20% са просрочили 3-те месеца и колко от другите ще продадеш навреме

Благодаря barbaron!

Коментар

• Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнение
                        Вероятно питаш за Бондора. Не използвам портфолио мениджъра. Подбирам заеми само ръчно от вторичния пазар с кредитен рейтинг най-малко Д, да не са под 30 годишни заемополучателите и да имат имущество. Портфолиото ми е 90% естонски и 10% финладски. В испански не инвестирам, понеже е голям процента на дефолт, а процедурата със съдебен изпълнител е тромава като в БГ. В момента около 20% от първоначалния ми капитал е в дефолт заеми, но recovery-то е задоволително

Балтийските платформи са с висока доходност, а процедурите при дефолт са бързи и ефективни.
                        В момента фаворит от платформите ми е Туино - добра доходност и бърза ликвидност. Имат много грузински 1-месечни заеми с "бай бак" и 12% годишна лихва.

Ей от тоя сайт съм учил А-Бе-то в п2п: http://www.p2p-banking.com/
                        Само 3 реплики, и трите умни и полезни. Други имат 33000 реплики, все безполезни
                        Само не вярвай на "Net return" (%) на страницата "Dashboard", който взима пред вид само неизплатените до момента капитал и лихви от закъснялите (до 3 месеца и над три месеца) заеми. Би трябвало да се отчете, че тези до 3 месеца няма да изплатят в срок всичко, и [голяма] част от тях ще закъснеят с повече от 3 месеца. Тези, закъсняли с повече от 3 месеца ги считай невъзвръщаеми
                        Така че много е важно каква част от твоите 20% са просрочили 3-те месеца и колко от другите ще продадеш навреме

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          За момента, най-изгоден бизнес, където да вложите спестяванията си е.....магазин за хранителни стоки и ширпотреба в Колумбия, много близо до границата с венецуела!
                          не се съмнявам че под мъдрото ръководство на обединена социалистическа партия на Венецуела в лицето на нейният велик вожд Николас Мадуро, магазините във Колумбия намиращи се близо до границата с Венецуела бележат големи продажби.

Коментар

• За момента, най-изгоден бизнес, където да вложите спестяванията си е.....магазин за хранителни стоки и ширпотреба в Колумбия, много близо до границата с венецуела!

Коментар

• Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнение
                              Вероятно питаш за Бондора. Не използвам портфолио мениджъра. Подбирам заеми само ръчно от вторичния пазар с кредитен рейтинг най-малко Д, да не са под 30 годишни заемополучателите и да имат имущество. Портфолиото ми е 90% естонски и 10% финладски. В испански не инвестирам, понеже е голям процента на дефолт, а процедурата със съдебен изпълнител е тромава като в БГ. В момента около 20% от първоначалния ми капитал е в дефолт заеми, но recovery-то е задоволително

Балтийските платформи са с висока доходност, а процедурите при дефолт са бързи и ефективни.
                              В момента фаворит от платформите ми е Туино - добра доходност и бърза ликвидност. Имат много грузински 1-месечни заеми с "бай бак" и 12% годишна лихва.

Ей от тоя сайт съм учил А-Бе-то в п2п: http://www.p2p-banking.com/
                              Хм, аз се бях насочил към по-развитите страни (така да го кажем), но май излиза че си струва да се разгледат и други. За грузинците пък изобщо не бях се замислил, но варианта за едномесечни до тримесечни заеми все-повече ми харесва.

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                                Да, щом си роб на българската държава (т.е. гражданин е политически коректното название на робството) и живееш на територията на България, докато получаваш доходи от лихви, следва да си декларираш всички доходи от лихви, които не са банкови лихви (за които българските банки удържат данък и го внасят за сметка на клиентите си). Тоест, ако имаш лихва от инвестиционен посредник трябва да искаш да ти дадат служебна бележка и да си я сложиш в данъчната декларация (един популярен български инвестиционен посредник преди време предлагаше лихви и много клиенти се оказа, че не знаят за това тяхно задължение и не си декларираха доходите от лихви - не знам колко от тях ги спипаха за кокошкарските доходи от лихви, ама аз си декларирах всичко като поп и не са ми правили проблеми).

Това, че се приспадат загубите по невъзвръщаемите заеми сега го научавам, явно някой е мислил малко като е писал закона...
                                и без никаква бележка може да си ги декларираш,ще ти ги земат парите нема да те върнат.не знам защо се шири мнение че доходите трябва да се доказват когато се декларират

Коментар

Working...
                                X