If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защото продължаваш да твърдиш че няма риск, там където всъщност има риск Това че има малка вероятност да се случи супер кофти сценарии не означава че този супер кофти сценарии никога няма да се случи. В Кипър го разбраха по трудния начин.
Та за Кипър говориш?И кой с влог до 100000 евро пострада?Или ей така да си пишем колкото да не заспим
Аз тоя въпрос съм го приключил отдавна не ми е ясно ти оти се напиняш/
Защото продължаваш да твърдиш че няма риск, там където всъщност има риск Това че има малка вероятност да се случи супер кофти сценарии не означава че този супер кофти сценарии никога няма да се случи. В Кипър го разбраха по трудния начин.
Какво не разбирам, това е публична информация ето ги отчетите му http://dif.bg/about-us/statistics/ - собствен капитал от под 1,6 милиарда. Та можеш ли да ми обясниш как с 1,6 милиарда се гарантират 39 милиарда депозити на граждани и домакинства, дори не влизам в тези на фирмите, които са още 23 милиарда.
Еми то затуй ни е слаба държавата. Щот ни е прост народа.
Но поне си има говорител
Ти случайно да не си марсианец?Как пък от простия народ се пръкна таков ентелегент кат тебе.А държавата ни е слаба щото е пълна с арогантни некадърници и агресивни простаци
да уточним нещо, без значение размера на фонда, той гарантира и еврови и доларови депозити до равностойността им на 196 000 лв, нали ?
Гарантира ги, но ги изплаща в лева, т.е. при едно малко вероятно но все пак възможно падане на борда евровия депозит не дава никаква защита от обезценка на лева, ако банката в която е бил направен фалира и се наложи да се спасяват хората вложили пари в нея.
Курса по който се изплаща гаранцията е "по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете" А не по курса в който е бил депозита когато банката е фалирала. Това си директно от закона за гарантиране на влоговете чл. 23 ал 7
фондът за гарантиране ги гарантира депозита в левове - все едно дали е в долари, евро или там каквато друга валута си измислиш. И пак да повторя в този фонд има под 2 милиарда, който трябва да гарантира всички депозити.
Така че не знам кой говори глупости. Единствения вариант еврото да ти гарантира евро и долара долари е ако ги държиш извън банки, или извън България, но тогава пък никой не може да ти гарантира че някой няма да ти ги свие.
да уточним нещо, без значение размера на фонда, той гарантира и еврови и доларови депозити до равностойността им на 196 000 лв, нали ?
Не коментирай неща който не разбираш.То не е като да пишеш в минало време какви акции си купил евтино и си продал скъпо.А сега се стих че съм участвал и аз.Участвах в масовата приватизация и в двата тура като освен с моите и с тези на майка ми и баща ми.Купих си акции от Петрол Албена и България.През 2008 продадох и изкарах към 2000 кинта.Можеше и по добре ама реших че не ми трябват повече.
Какво не разбирам, това е публична информация ето ги отчетите му http://dif.bg/about-us/statistics/ - собствен капитал от под 1,6 милиарда. Та можеш ли да ми обясниш как с 1,6 милиарда се гарантират 39 милиарда депозити на граждани и домакинства, дори не влизам в тези на фирмите, които са още 23 милиарда.
Коментар