IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на фонд за инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
    Като алтернатива на нискорисковите фондове може да погледнеш и облигациите на София Комерс-Заложни къщи, по известни във форума като жабешки облизвации.
    Търговията с тях, както и всички останали ЦК става онлайн, единствено ти е нужен договор с инвестиционен посредник за търговия на БФБ. Разходите при покупка/продажба варират от 0,3% до 0,5%. Предимството им пред ДФ-та е че първоначално инвестираната от теб сума е напълно гарантирана. На падежа след 3 г. получаваш главницата в кеш, а междувременно по сметката в ИП ти превеждат купоните/лихвите.
    След старта на търговията предполагам, че ще се търгуват с известна премия, т.е. годишната им доходност ще е под 12%. Ниският им номинал пък ти дава възможност на всеки 1-2 месеца да добавяш по някоя и друга бройка.

P.S. Докато съм ги писал някой ме изпреварил!
    Обезпечението, обезпечението какво е? Разсъждавам на глас - да издадеш облигации с доходност от 12% означава, че цялата банкова система ти е била шута и не вярва, че ще върнеш парите. Недей да заблуждаваш с изречения от рода - "на падежа получаваш главницата кеш и инвестираната от теб сума е напълно гарантирана" защото НЯМА ГАРАНЦИИ. Някаква гаранция би било ако има читаво обезпечение, та за него питам, какво е то? КАКВО?
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Sylvy Разгледай мнение
      Да кажем над лихвите по депозити към настоящия момент, на този етап ще съм доволна и на 5-6 % годишно, като всичко над е добре дошло. Пинципно идеята ми е в най-близко бъдеще все пак да се тествам и с други инструменти, както вече споменах, но за сега ми липсват и знания и смелост.
      Хвърли ТУК един поглед.

Ако нещо не ти е ясно питай

Коментар

• Като алтернатива на нискорисковите фондове може да погледнеш и облигациите на София Комерс-Заложни къщи, по известни във форума като жабешки облизвации.
        Търговията с тях, както и всички останали ЦК става онлайн, единствено ти е нужен договор с инвестиционен посредник за търговия на БФБ. Разходите при покупка/продажба варират от 0,3% до 0,5%. Предимството им пред ДФ-та е че първоначално инвестираната от теб сума е напълно гарантирана. На падежа след 3 г. получаваш главницата в кеш, а междувременно по сметката в ИП ти превеждат купоните/лихвите.
        След старта на търговията предполагам, че ще се търгуват с известна премия, т.е. годишната им доходност ще е под 12%. Ниският им номинал пък ти дава възможност на всеки 1-2 месеца да добавяш по някоя и друга бройка.

Облигации на София Комерс-Заложни къщи АД тръгват на БФБ-София, съобщиха от дружеството. Книжата ще се търгуват на Основния пазар BSE, Сегмент за облигации.омерс-Заложни къщи АД

Размерът на емисията е 1 505 800 евро, разпределени в 15 058 боя облигации с номинална стойност на една облигация от 100 евро.

Облигациите са безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, необезпечени конвертируеми.

На емисията се присвоява борсов код 6SOB;, като датата на въвеждане за търговия е 21.02.2014 г. (петък). Крайната дата за търговия: 02.12.2016 г.

Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.

Емисията облигации е първа по ред, издадена от емитента. Годишният лихвен процент на книжата е 12%. Датата на издаване е 13.12.2013 г., а датата на падеж е 13.12.2016 г.

Облигациите са със срок 36 месеца или 3 години. Периодът на лихвено плащане е 6-месечен с фиксирана дата на лихвените плащания.
        P.S. Докато съм ги писал някой ме изпреварил!
        |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
        |___________||__|___|)
        (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          А каква доходност търсиш?
          Да кажем над лихвите по депозити към настоящия момент, на този етап ще съм доволна и на 5-6 % годишно, като всичко над е добре дошло. Пинципно идеята ми е в най-близко бъдеще все пак да се тествам и с други инструменти, както вече споменах, но за сега ми липсват и знания и смелост.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Ей те на това му викат някои жабешки облизвации.
            Какво е обезпечението на тез облигации - 1000 нокии 3110 модел 2002 ранна пролет ли?
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Да,бе, аз ако имах 25 000 евро, други неща щях да направя с тях, не да ги държа по влогове и депозити.

В случая става въпрос за 5000-6000 лв, и по около 100 лв. месечно, които бих могла да отделям настрана засега, но които не ми стигат за други цели. Та докато ми стигнат за тези други цели, ми се иска да направя нещо по-градивно с тези пари.

Ей те на това му викат някои жабешки облизвации.

Облигации на София Комерс-Заложни къщи АД тръгват на БФБ-София, съобщиха от дружеството. Книжата ще се търгуват на Основния пазар BSE, Сегмент за облигации.омерс-Заложни къщи АД

Размерът на емисията е 1 505 800 евро, разпределени в 15 058 боя облигации с номинална стойност на една облигация от 100 евро.

Облигациите са безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, необезпечени конвертируеми.

На емисията се присвоява борсов код 6SOB;, като датата на въвеждане за търговия е 21.02.2014 г. (петък). Крайната дата за търговия: 02.12.2016 г.

Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.

Емисията облигации е първа по ред, издадена от емитента. Годишният лихвен процент на книжата е 12%. Датата на издаване е 13.12.2013 г., а датата на падеж е 13.12.2016 г.

Облигациите са със срок 36 месеца или 3 години. Периодът на лихвено плащане е 6-месечен с фиксирана дата на лихвените плащания

Коментар

Да,бе, аз ако имах 25 000 евро, други неща щях да направя с тях, не да ги държа по влогове и депозити.

В случая става въпрос за 5000-6000 лв, и по около 100 лв. месечно, които бих могла да отделям настрана засега, но които не ми стигат за други цели. Та докато ми стигнат за тези други цели, ми се иска да направя нещо по-градивно с тези пари.
                А каква доходност търсиш?

Коментар

Безплатен съвет - купи си ХИМ привилигеровани - на таз цена носят над 8% твърда дивидентна доходност на година. Риска естествено е, че цената на акциите може да падне. Максималния спад при катастрофичен сценарии на нашата борса е според мен e да достигне минимума си до момента, който е 1.5 лева за акция или спад от 35-40%. Този вариант е мноого малко вероятен, НО Е ВЪЗМОЖЕН. Тук се крие и риска от инвестиции в акции.
                  Ъпсайда е таз година акцията да направи още едни 30-40% нагоре, което заедно с дивидента ще ти осигурят прилични 40-50% доходност на година.

Неутралния вариант е акцията да се движи хоризонтално във времето, което ще ти донесе едни 8% от дивидент.

Коментар

А кой е Мустака?
                    Мустака е Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ.

Мнението на keizer е хубаво, но нека не забравяме, че боравенето с EUR не е толкова удобно, колкото със старомодните левове. Също така не е особено ясно какво се случва с депозитите в КТБ след 31.03. Току виж тегленето на дори едно левче развали депозита? Никой не ти казва...

За 4-те ниско рискови фонда - въпрос на личен избор. Няма чак толкова по-добри или чак толкова по-лоши. Общото при всички е, че нищо не е гарантирано.

Коментар

• Да,бе, аз ако имах 25 000 евро, други неща щях да направя с тях, не да ги държа по влогове и депозити.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Здравей,

За мен много правилно си се насочила към закриване на депозити. Имал съм контакти с три компании и ти препоръчвам да отидеш в Карол. Вярвам, че ще ти обърнат достатъчно внимание и съобразно теб самата ще ти предложат най-доброто за теб. Доколкото знам имат доста голям избор!

П.П. Кайзер, това каква доходност са постигнали последните 2-3 години няма нищо общо с това, каква ЩЕ постигнат през следващите 2-3 г.
                        Така е, но е репер, отправна точка. Демек за девойката - тез фондове нищо ама абсолютно нищо не могат да ти гарантират освен едно нещо - таксите, които ще ти съберат от паричките. Отделно си даваш парите на едни баламурници и анализаторчета, които не могат сиренето на две да отсекат, но са се писали гордо асет мениджъри, управляващи трудно спестените парички на още по-големи баламурници от тях.

Коментар

А кой е Мустака?
                          Цветан Василев безсрочен преференциален депозит.За суми над 25000 евро лихвата е 7,5% и мое си теглиш и внасяш кога си искаш

Коментар

• В тази тема е доста забавно

Коментар

Така, пак съм аз с питанки.
                              Здравей,

За мен много правилно си се насочила към закриване на депозити. Имал съм контакти с три компании и ти препоръчвам да отидеш в Карол. Вярвам, че ще ти обърнат достатъчно внимание и съобразно теб самата ще ти предложат най-доброто за теб. Доколкото знам имат доста голям избор!

П.П. Кайзер, това каква доходност са постигнали последните 2-3 години няма нищо общо с това, каква ЩЕ постигнат през следващите 2-3 г.
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

А кой е Мустака?
                                Корпоративна Търговска Банка.
                                www.corpbank.bg

Коментар

Working...
                                X