Първоначално изпратено от equal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на фонд за инвестиция
Collapse
X
-
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
-
Първоначално изпратено от Sylvy Разгледай мнениеДа кажем над лихвите по депозити към настоящия момент, на този етап ще съм доволна и на 5-6 % годишно, като всичко над е добре дошло. Пинципно идеята ми е в най-близко бъдеще все пак да се тествам и с други инструменти, както вече споменах, но за сега ми липсват и знания и смелост.
Ако нещо не ти е ясно питай
Коментар
-
Като алтернатива на нискорисковите фондове може да погледнеш и облигациите на София Комерс-Заложни къщи, по известни във форума като жабешки облизвации.
Търговията с тях, както и всички останали ЦК става онлайн, единствено ти е нужен договор с инвестиционен посредник за търговия на БФБ. Разходите при покупка/продажба варират от 0,3% до 0,5%. Предимството им пред ДФ-та е че първоначално инвестираната от теб сума е напълно гарантирана. На падежа след 3 г. получаваш главницата в кеш, а междувременно по сметката в ИП ти превеждат купоните/лихвите.
След старта на търговията предполагам, че ще се търгуват с известна премия, т.е. годишната им доходност ще е под 12%. Ниският им номинал пък ти дава възможност на всеки 1-2 месеца да добавяш по някоя и друга бройка.
Облигации на София Комерс-Заложни къщи АД тръгват на БФБ-София, съобщиха от дружеството. Книжата ще се търгуват на Основния пазар BSE, Сегмент за облигации.омерс-Заложни къщи АД
Размерът на емисията е 1 505 800 евро, разпределени в 15 058 боя облигации с номинална стойност на една облигация от 100 евро.
Облигациите са безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, необезпечени конвертируеми.
На емисията се присвоява борсов код 6SOB;, като датата на въвеждане за търговия е 21.02.2014 г. (петък). Крайната дата за търговия: 02.12.2016 г.
Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.
Емисията облигации е първа по ред, издадена от емитента. Годишният лихвен процент на книжата е 12%. Датата на издаване е 13.12.2013 г., а датата на падеж е 13.12.2016 г.
Облигациите са със срок 36 месеца или 3 години. Периодът на лихвено плащане е 6-месечен с фиксирана дата на лихвените плащания.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеА каква доходност търсиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕй те на това му викат някои жабешки облизвации.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sylvy Разгледай мнениеДа,бе, аз ако имах 25 000 евро, други неща щях да направя с тях, не да ги държа по влогове и депозити.
В случая става въпрос за 5000-6000 лв, и по около 100 лв. месечно, които бих могла да отделям настрана засега, но които не ми стигат за други цели. Та докато ми стигнат за тези други цели, ми се иска да направя нещо по-градивно с тези пари.
Ей те на това му викат някои жабешки облизвации.
Облигации на София Комерс-Заложни къщи АД тръгват на БФБ-София, съобщиха от дружеството. Книжата ще се търгуват на Основния пазар BSE, Сегмент за облигации.омерс-Заложни къщи АД
Размерът на емисията е 1 505 800 евро, разпределени в 15 058 боя облигации с номинална стойност на една облигация от 100 евро.
Облигациите са безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, необезпечени конвертируеми.
На емисията се присвоява борсов код 6SOB;, като датата на въвеждане за търговия е 21.02.2014 г. (петък). Крайната дата за търговия: 02.12.2016 г.
Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.
Емисията облигации е първа по ред, издадена от емитента. Годишният лихвен процент на книжата е 12%. Датата на издаване е 13.12.2013 г., а датата на падеж е 13.12.2016 г.
Облигациите са със срок 36 месеца или 3 години. Периодът на лихвено плащане е 6-месечен с фиксирана дата на лихвените плащания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sylvy Разгледай мнениеДа,бе, аз ако имах 25 000 евро, други неща щях да направя с тях, не да ги държа по влогове и депозити.
В случая става въпрос за 5000-6000 лв, и по около 100 лв. месечно, които бих могла да отделям настрана засега, но които не ми стигат за други цели. Та докато ми стигнат за тези други цели, ми се иска да направя нещо по-градивно с тези пари.
Коментар
-
Ъпсайда е таз година акцията да направи още едни 30-40% нагоре, което заедно с дивидента ще ти осигурят прилични 40-50% доходност на година.
Неутралния вариант е акцията да се движи хоризонтално във времето, което ще ти донесе едни 8% от дивидент.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sylvy Разгледай мнениеА кой е Мустака?
Мнението на keizer е хубаво, но нека не забравяме, че боравенето с EUR не е толкова удобно, колкото със старомодните левове. Също така не е особено ясно какво се случва с депозитите в КТБ след 31.03. Току виж тегленето на дори едно левче развали депозита? Никой не ти казва...
За 4-те ниско рискови фонда - въпрос на личен избор. Няма чак толкова по-добри или чак толкова по-лоши. Общото при всички е, че нищо не е гарантирано.
Коментар
-
Да,бе, аз ако имах 25 000 евро, други неща щях да направя с тях, не да ги държа по влогове и депозити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗдравей,
За мен много правилно си се насочила към закриване на депозити. Имал съм контакти с три компании и ти препоръчвам да отидеш в Карол. Вярвам, че ще ти обърнат достатъчно внимание и съобразно теб самата ще ти предложат най-доброто за теб. Доколкото знам имат доста голям избор!
П.П. Кайзер, това каква доходност са постигнали последните 2-3 години няма нищо общо с това, каква ЩЕ постигнат през следващите 2-3 г.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sylvy Разгледай мнениеТака, пак съм аз с питанки.
За мен много правилно си се насочила към закриване на депозити. Имал съм контакти с три компании и ти препоръчвам да отидеш в Карол. Вярвам, че ще ти обърнат достатъчно внимание и съобразно теб самата ще ти предложат най-доброто за теб. Доколкото знам имат доста голям избор!
П.П. Кайзер, това каква доходност са постигнали последните 2-3 години няма нищо общо с това, каква ЩЕ постигнат през следващите 2-3 г.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
www.corpbank.bgМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар