Първоначално изпратено от Konsultant
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся си платформа за търговия, ИП. Да ме упътите ако може :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравей,
Аз лично не плащам такса за съхранение, ползвам ливъридж, а свободните ми средства в ИП ми носят доходност приблизително 3% годишно +/- .
Що се отнася до вноската от ИП към Фонда за гарантиране всеки РАБОТЕЩ и УВАЖАВАЩ себе си посредник няма проблем да я плати без да те облага допълнително!
Що се отнася до свободните средства в ИП съществува много хитра и законна форма, при която свободните средства автоматично се конвертират в дялове от КДФ и ....
Поздрави!The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнениеПосредника взема тази такса, защото трябва да я внася във Фонда за компенсиране на инвеститорите.
Посредници, които не я вземат понякога ти пращат акциите в свободен регистър (ако не правиш достатъчно сделки). Т.е. трудно можеш да си получаваш дивидента - ако има де - или да участваш в увеличения на капитала с права.
Демек, като купиш един път акции не плащаш за последно.
Аз лично не плащам такса за съхранение, ползвам ливъридж, а свободните ми средства в ИП ми носят доходност приблизително 3% годишно +/- .
Що се отнася до вноската от ИП към Фонда за гарантиране всеки РАБОТЕЩ и УВАЖАВАЩ себе си посредник няма проблем да я плати без да те облага допълнително!
Що се отнася до свободните средства в ИП съществува много хитра и законна форма, при която свободните средства автоматично се конвертират в дялове от КДФ и ....
Поздрави!Last edited by Konsultant; 08.03.2013, 16:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение2. Гледай посредника да НЕ ти ВЗИМА такса за СЪХРАНЕНИЕ, има подобни по 0,5% и повече;
Успех!
Посредници, които не я вземат понякога ти пращат акциите в свободен регистър (ако не правиш достатъчно сделки). Т.е. трудно можеш да си получаваш дивидента - ако има де - или да участваш в увеличения на капитала с права.
Демек, като купиш един път акции не плащаш за последно.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеСега гледам тарифата на Бенчмарк финанс - та там има едно -
2. Попечителство и съхранение на ценни книжа 0,10% върху стойността на активите, начислен на годишна база
Т.е. - имам активи при тях на стойност 100 000 лева, например. И те на година ще ми взимат по 100 лева, защото ми "съхраняват" ценните книжа, така ли да го разбирам ?!
НО виждам, че не обръщаш внимание на др. 2-ве точки, които ти написах ...? А те са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ също!!!!!
Първоначално изпратено от Konsultant
Здравей,
От прочетеното до тук мога да ти дам следния реален съвет:
1. Търси си твърда комисионна до 0,4%;
2. Гледай посредника да НЕ ти ВЗИМА такса за СЪХРАНЕНИЕ, има подобни по 0,5% и повече;
3. Има няколко посредника, които ти предлагат доходност на свободните средства, при единия те се влагат автоматично в КДФ, другия начислява 3% годишна доходност;
4. НЕ на последно място си търси ИП, което да ТИ даде ЛИВЪРИДЖ на база портфейл.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеако продаваш на загуба реално плащаш повече комисионна, отколкото ако си на обикновена 0.3 - 0.3 :Д Но да не мислим толкова черногледо
Иначе при 0.3-0.3 пак си на далаверка щот кат продаваш на загуба щи земат по-малка комисионна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеДелта СМОК им кзват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tony Разгледай мнениеНяма да правя реклама!
Аз ползвам ДелтаСток!Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BatSvetlio Разгледай мнениеКак и да го гледаш, все си на далавера! Щото ако пък продаваш на загуба, няма да те боли че и комисионна плащашThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПо принцип и за мен би било от полза, чисто теоретически, ако печеля повече от колкото губя. Пресметни го - влизаш в позиция и ти взимат 0.6% при покупката, цената на акциите ти обаче се увеличава и ти продаваш на 0%. Това не е същото ако купиш на 0.3% и продадеш на 0.3% - про продажбата на 0.3% плащаш върху новата цена, която е по-висока
Прав си - това е чудесно за всеки печеливш инвеститор, независимо от времевия хоризонт на влизане и излизане от позиция
Коментар
Коментар