IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутен борд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ИСТИНСКОТО И СЕНЗАЦИОННО РЕШЕНИЕ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО ПРИ ПРЕЗИДЕНТА:

    ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ СЕ СПОРАЗУМЯХА ДА ОТМЕНЯТ ВАЛУТНИЯ БОРД НЕЗАБАВНО!
    Агенция "Фокус" и др.: Публикувана на Сряда, 16 Юли 2014 03:19 Написана от Григор Лилов
    България започва процедура за присъединяване към еврозоната

    Цитат от официалното съобщение:
    Следваща мярка, по която постигнахме съгласие, и мисля, че това е голямата новина от днешните консултации, тя е позитивна, важна за всички нас, имаме пълен консенсус НЕЗАБАВНО да стартира процедура за влизане на България в Единния банков надзорен механизъм на Европейския съюз. Това е първата стъпка към присъединяването на България към Европейския банков съюз...

    Процедурата за прилагане на този механизъм SSM е разписана на етапи и засега обхваща 18 страни от ЕВРОЗОНАТА, чието членство е задължително.
    По принцип е разрешено участието и на страни извън нея, но регламентите и редица подмеханизми на практика изискват въведено евро.
    Защото заедно с единния надзор върви и създаването на обща схема за гарантиране на депозитите и обща рамка за преструктуриране на банките, което преминава през неказаното, но предполагано условие за обща валута. И участие в единния фонд на ЕЦБ. И хармонизиране на законодателството. И редица промени във финансовите правила, които няма как да бъдат ефективни без въвеждане на еврото.
    2. The request to enter into a close cooperation shall be accompanied by all of the following:
    (a) an undertaking of the requesting Member State that it will adopt the relevant national legislation to ensure that legal acts adopted by the ECB pursuant to Regulation (EU) No 1024/2013 are binding and enforceable in the requesting Member State and that its national competent authority and its national designated authority are obliged to adopt any measure requested by the ECB in relation to the supervised entities, in accordance with Article 7(4) of Regulation (EU) No 1024/2013

    Т.е. се изискват маси промени в законодателството ни, някои положения от които за системата на Борда противоречат на редица европейски директиви.

    Това се вижда от РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1024/2013 от 15 октомври, особено при отговаряне на условията за рекапитализацията на банките (изискване в т.7 и развито по-надолу) и при интервенции на ЕЦБ (т.27)
    Или т.35, която разписва интервенции от държавите за запазване на стабилността на банковите институции и които са в категорично противоречие с не само с правилата, но и с принципите на какъвто и да е Валутен борд.(т.37 и по-надолу развита)
    Тук посочвам само някои от документите, а те са огромна маса.
    Следователно за успешен път към такава надзорно и както се разбра, и банково хармонизиране, Борда не е необходим и дори повече - пречи.
    Тогава влизаме във втората хипотеза, която също е засегната на заседанието - еврозоната и чакалнята й.
    Първо ще кажа за механизма, а после защо става дума за промяна на курса лев/евро.
    Консенсусът за влизане в Еврозоната преминава през чакалнята - поне две години в механизма ЕРМ 2. Няма друг път.
    Всяка страна сама решава кога е готова и кога да поиска влизане в чакалнята. Следва одобрение на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Съвета на финансовите министри.
    ERM 2 задава сроковете за изпълнение на останалите критерии за конвергенция. и поемане на ангажименти в редица други сфери – от политиката на доходите до изпълнението на бюджета.
    Целта на чакалнята е да се види, че могат да се поддържат за дълъг период определени критерии - дефицит, инфлация, конвергентност на лихвите, ценови равнища и т.н. В редица от последните години България не отговаряше понякога на няколко условия, понякога - на едно-две.
    Поддържането на курса е едностранен ангажимент на държавата. Вариантите са два - да се задържи или да се пусне в свобозно плаване, като след това се фиксира в така нар. валутен коридор (+- 15%)
    Факт е, че споразумението от 1998 г. съдържа правила за СЪВМЕСТНИ ИНТЕРВЕНЦИИ при достигане на разрешените граници на отклонение от +/–15%.

    СПОРЕД МЕН ИМЕННО ТОВА Е АЛФАТА И ОМЕГАТА В КОНСЕНСУСА НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ

    Вероятно политиците са информирани от финансистите (например шефа на Валутния борд беше на срещата), че в споразумението за ЕРМ 2 е заявено, че съответната страна трябва да разчита най-напред на собствените си валутни резерви, преди да поиска краткосрочно финансиране.
    И че съвместните интервенции трябва да бъдат прекратени, ако има заплаха за ценовата стабилност.
    Вероятно са информирани, че в този моменвт не отговаряме на маса условия за ЕРМ 2. За разлика от България, в ЕС правилата, директивите и нормативните актове се спазват и изпълнението им се следи.
    Защо тогава е декларацията. Защото с валутния коридор фактически ще излезем от борда. После е хиперинфлацията.
    Оценките сочат, че въвеждането на еврото досега щеше да струва около 18-20 млрд. евро. Ще обясня популярно вместо с показатели - трябва да се покрият всички налични пари в обръщение, е те са например 10.5 милиарда лв. Трябва да се покрият всички разплащателни сметки на фирми, всички депозити със срок до 6 месеца (възможно и до година), да се преобразуват резервите и капитала на финансовата система и т.н., и т.н.
    Тези пари ги нямаме и никога не сме ги имали. Сега сметката по редица причини набъбна и вече е значително по-голяма.
    Навремето мутренската идея на елита беше ЕЦБ да ни финансира, ама там не са идиоти да купуват левови хартишки срещу евро.
    Тогава какъв е мотивът сега. Един-единствен - да пуснем лева да пълзи, като той почне да лети (надолу), понеже вече няма друг изход.
    Красивите фрази за консенсуса за НЕЗАБАВНА молба за приемане в еврозоната, за което всъщност става дума чрез молбата за влизане в единен надзор и единна банкова система, са поредния мит, който трябва да скрие вината на управляващите, докарали ни до крах като при Виденов. http://forumat-bg.com/ikonomika/3159...pri-prezidenta
    Last edited by neon7; 16.07.2014, 14:09.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Благодарско
      А няма защо....ДАНС са се запътили на адреса....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Обикновено мнозинство.
        Благодарско

        Коментар


        • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          За да не отварям нова тема.Никъде не мога да намеря - каква е единствената хипотеза за отмяна на Валутен борд? Парламента да гласува отмяната, но нямаше ли нещо от рода на 2/3 от гласовете (близо 160 депутата) трябва да са "ЗА" отмяна , за да мине?
          Обикновено мнозинство.

          Коментар


          • За да не отварям нова тема.Никъде не мога да намеря - каква е единствената хипотеза за отмяна на Валутен борд? Парламента да гласува отмяната, но нямаше ли нещо от рода на 2/3 от гласовете (близо 160 депутата) трябва да са "ЗА" отмяна , за да мине?
            Last edited by andy2000; 03.07.2014, 12:25.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Резервната валута е тази чиято стойност ще се качи, тя трябва да бъде избрана но кой може да предвиди особенно дългосрочно коя е тя ? Ако можеше ехее...нали знаеш ! Поздрави ...!
              Разбрах те мерси
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

              Коментар


              • Резервната валута е тази чиято стойност ще се качи, тя трябва да бъде избрана но кой може да предвиди особенно дългосрочно коя е тя ? Ако можеше ехее...нали знаеш ! Поздрави ...!
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Резервната валута в света не е ли Швейцарският франк ? Защо си купуваме Евро тогава ?
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                  Коментар


                  • Така е, там спредът е един от най-близкия до пазарният, но днес така изглеждаха нещата по бул.Хр. Ботев

                    Коментар


                    • Charts

                      При този голям вътрешен дълг който се търкаля нищо чудно валутния курс да обърне посоката и лева да почне да бие еврото ! Дълговете правят стойността на парите в наше време, една валута която някой усилено ще търси за да си връща борчовете и се вдига стойността .
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от JonnieJ Разгледай мнение
                        'Големи' банки продават евро със заявка за другата седмица, а по обмените бюра въпреки по-високите котировки само купуват от основните валути....
                        Да бе, понеже western union е най-типичния чейндж и никога, ама никога там маржа не е 10%.

                        Коментар


                        • Естествено, ако в мътната вода не хванат балъци, то кога???
                          балък (тур. balik) - риба ...

                          Коментар


                          • 'Големи' банки продават евро със заявка за другата седмица, а по обмените бюра въпреки по-високите котировки само купуват от основните валути....
                            Attached Files

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                              Във вторник 01.07.2014 Валутния борд има рожден ден - става на 17 години
                              ТАТО предлага :
                              Нека му направим най хубавия подарък за рожденния ден - а той е да го запазим поне докато навърши пълнолетие
                              Въвеждане на Валутен съвет:
                              След политическата криза в началото на 1997 г. и проведените избори валутният съвет е въведен на 1 юли 1997 г.
                              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...B2%D0%B5%D1%82
                              Ей,нямате никакво доверие на татовите наследници!!!Нъл зарад тях е цялата дандания!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                                Борда улетя .....
                                Добре дошъл отново,Караиванов!

                                Навремето ти "май" надълго и нашироко - тук и в твоя сайт - обясняваше за банковите фалити (включително и за ПИБ....) и падането на борда.Ако играеш срещу лева си в явна засада и проблемът си е твой,собствен!

                                Жалко че от форекс-напъните ти,ти останаха само напъните по шменти-капелите.
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                                Коментар

                                Working...
                                X