IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Класация на потребителите за дружества на 2008 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ST
    А може и:
    Investor New FOrum PArticpants Top Ten (INFOPATT)
    По-добре звучи, ама няма да е вярно. Все пак доста стари форумци декларираха, че са гласували. Включително причислявам и себе си Но нека изчакаме - Мариян обеща да даде и информация за "възрастта" на гласувалите Може пък и да се окажеш прав
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• А може и:
      Investor New FOrum PArticpants Top Ten (INFOPATT)

Коментар

• ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ!

Остават броени часове до приключването на гласуването в най-престижната класация за инвеститорите на БФБ! Новосъздадената Investor FОrum PАrticipants Top Ten (IFOPATT) e на път да запрати в историята вече тригодишната класация на известен икономически седмичник. Вместо да питаме брокери, портфейлни мениджъри и инвестиционни консултанти на управляващи и пенсионноосигурителни дружества кои акции очакват да са най-добрата инвестиция през 2008 г., ние попитахме хората, които рискуват свои, а не чужди пари – членовете на форума на Investor.bg. Това е цветиста сбирщина от най-различни типове и типки, спекуланти и инвеститори, с главни отличителни черти: силно изразен индивидуализъм; недоверие към всичко; завидна алчност и нюх към печалбите. Значителна част от членовете на тази общност постигнаха по-висока доходност от най-доходните колективни инвестиционни схеми на българския пазар, с което си навлякоха омразата на някои дистрибутори на кафе и небръснати шефове на ИП, УД, и т.н. Също така, една по-малка част от тези странни хора глътна вода и постигна отрицателна доходност, с което наля вода в мелницата на кафеджиите и небръснатите. Ето защо, обявяването на класацията се очаква с голямо нетърпение от инвестиционната общност у нас, като всички са единодушни, че класацията на брокерите, портфейлните мениджъри и инвестиционните консултанти ряпа да яде в сравнение с IFOPATT!
        Последни часове за гласуване! Побързайте! Вашият глас се очаква от цялата инвестиционна общност!

P.S. Въпреки хумора по-горе, считам че ако е достатъчно представителна, нашата класация ще е по-близко до истината от тази на Капитал. Да доживеем до 31.12.2008 и ще видим
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
          абе сетих се май, ама викаш да не го споделям тука
          Bobi75,ти си врял и кипял и не съм се и съмнявал,че бързо ще се досетиш

А и доколкото разбирам,някаква анонимност се търси тук

Може и да кажа,но да няма после сърдити,че подвеждаме новобранките

ps
          то е друг въпрос,когато спечелят същите тези хора/ако все пак ни послушат/ дали ще са ни сърдити, или точно обратно,ама хайде,няма да пишем подробности.

Коментар

• абе сетих се май, ама викаш да не го споделям тука

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
              Ноам Чомски "Медиите под контрол!" :-)
              Чел ли си трудовето му по лингвистика.Забележителен ум!
              Политическите му тези са доста интерсни,но определено отстъпват на лингвистичните такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                Първоначално изпратено от psycoholic
                Малко настрани от темата един въпрос от нас за вас: Кой от вас сериозно е пазарувал по 10+ позиции? Според мен истинският инвеститор не се нуждае от такава сериозна диверсификация - залагаш на 2-3-4 компании, които наистина си проучил/а, а не в много, недобре проучени компании, за които знаеш само от форума, примерно!
                Споделете вашите виждания, а не цитирайте учебниците! :-)

Много правилно psycoholic,аз съм вложил 80% в първата компания от моя списък.Противно на всички учебници.

тоест,за добро или зло,стоя доста сериозно зад класацията си
                a така, а така
                и коя е таз компания, която заслужава такова доверие?

Коментар

• Ноам Чомски "Медиите под контрол!" :-)
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                    Първоначално изпратено от psycoholic
                    тъй де, защото ми се струва, че тук твърде смело се изброяват компании и ако някой по-новичък не внимава, може да се подведе да си мисли разни неща :-)
                    Правилно!)

И препоръчвам на...по-новичките (от новичките) да не четат изобщо вестници и списания, в които може да има бегъл намек за акции, а ако види класации, направо да ги хвърля в коша...без да гледа))

На малките деца, колкото и да им обясняваш за парещия котлон, докото не се опарят трудно биха възприели опасността.
                    Има и вариант - нон стоп да им го втълпяваш, но така най-много да им се развият всякакви неврози...
                    E da Suni
                    Ama nali znaesh replikata...."Vuv vestnika pishe..."
                    "Po televiziata kazaha"...
                    Za sujalenie dosta horata vse oshte jiveiat i misliat spriamo mediini i lichnostni manipulacii, suznatelno se stremiat kum uverenie i istina kazana ot "po-umnite" ot nas....
                    NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• SubZero,демонстрираш завидно въображение и чувство за хумор
                      Галактически успехи в инвестициите ти желая.

съни(тя),чак пък никакви класации,недей така
                      А за опарването си права, направо парещо права

Коментар

тъй де, защото ми се струва, че тук твърде смело се изброяват компании и ако някой по-новичък не внимава, може да се подведе да си мисли разни неща :-)
                        Правилно!)

И препоръчвам на...по-новичките (от новичките) да не четат изобщо вестници и списания, в които може да има бегъл намек за акции, а ако види класации, направо да ги хвърля в коша...без да гледа))

На малките деца, колкото и да им обясняваш за парещия котлон, докото не се опарят трудно биха възприели опасността.
                        Има и вариант - нон стоп да им го втълпяваш, но така най-много да им се развият всякакви неврози...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                          MSE - борсата в Манхатън ли?))))
                          MSE - Mars Stock Exchange, 2589563 Grand Mars Canyon blvd., Mars, Solar System.

Най-бързо развиващия се фондов пазар в Галактиката. Истина е. Е, недвижимите имоти на Луната изтеглиха малко кеш от ликвидността, но 2008-ма ще е готина според анализаторите. Очаквал се истински "златен дъжд", ако трябва да ги цитирам.

Макар, че все още се спори дали дъжда ще дойде от взаимодействието на два от основните вида облаци на планетата /когато ги има изобщо/, или ще е резултат от метеоритната атака, очаквана в края на януари...
                          Затова съм си взел макции /така им казват на акциите, да им се чуди човек/ от най-голямата местна компания за метео- и астрономически прогнози, както и от най-голямата флотационна фабрика за преработка на златен дъжд.
                          За цвят добавих и макции от издателя на "Grand Canyon Journal", които смятат да изтрелят двама от най-добрите си репортери в орбитална станция, за да отразят събитието - дъжд или метеорити, все едно, предаването ще е live на всички честоти в Системата. Дори НАСА платили за правата... Абе, лудница.

Никола, ник-а не е за смяна още. Той е за кадем - да плаши лошия късмет! С тоя портфейл, кажи ми, мога ли да загубя? Ако пазара се обърне, само сменям местата на 1-ви и 3-ти фонд...

Коментар

Малко настрани от темата един въпрос от нас за вас: Кой от вас сериозно е пазарувал по 10+ позиции? Според мен истинският инвеститор не се нуждае от такава сериозна диверсификация - залагаш на 2-3-4 компании, които наистина си проучил/а, а не в много, недобре проучени компании, за които знаеш само от форума, примерно!
                            аз в момента държа акции от 5 компании, като първите две са по 30%, две по 15% и една мега неликвидна за цвят ...

Коментар

• Много правилно psycoholic,аз съм вложил 80% в първата компания от моя списък.Противно на всички учебници.

BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Много правилно psycoholic,аз съм вложил 80% в първата компания от моя списък.Противно на всички учебници.

Коментар

Working...
                                X