IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Класация на потребителите за дружества на 2008 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен, по-интересно е, класацията да е явна ) Примерно, Коле, интересно ми кои са твоите фаворити , както и на Съни, на Франки4фингерс, на Оператора особено, на Боби75, както и на други )

Коментар

• Абе какво пействате, като невиждали не разбрахте ли че класацията е анонимна? Какво си рекламирате акциите?

Коментар

• zarco, нали се разбрахме, че всеки, който си казва фаворитите е на 100% субективен. За обективност, може да се говори, само по отношение на някой, който няма акции на БФБ и никога не е и имал ), т.е. няма емоционални наслагвания ) А, това е класация на индивидуалните участници на БФБ, които имат акции )

Коментар

• 1. EUBG
          2. ERH
          3. ZAHZA
          4. MOSTS
          5. HERTI
          6. HDPAT
          7. TRACE
          8. CHIM
          9. ENE
          10. TOPL

11. BSTR
          12. ODES
          13. EURINS
          14. PETHL
          15. KAO
          16. BRP
          17. GAZ
          18. ORGH
          19. MCH
          20. CENHL

При сплит - класацията се променя (тя и така нищо не означава).

Препоръчвам дружествата в първите позиции да отпадат при обобщаване данните в класацията, тъй като това в общият случай са акции с най-голяма тежест в портфейлите и степента на субективизъм е най-висока.

Лично мнение. Успех!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Искам Съни, да си каже фаворитите за 2008 ))

Коментар

• MONBAT - 10
              TRACE - 9
              MOSTS - 8
              HDPAT - 7
              EUBG - 6
              OTZK - 5
              ORGH - 4
              DOVHL - 3
              CHIM - 2
              SBS - 1

Коментар

• Ами, Съни, според мен туристическите дружества на БФБ, изостанаха в последните две години, от общото поскъпване, а от друга страна аз лично, не виждам по перспективен отрасъл на нашата икономика от туризма. Ако, отчетем и Синергон хотели, то туристическите дружества, сред моите фаворити стават 4 на брой и очаквам, чуждите инвеститори, да инвестират в туристически дружества и въобще перспективни бизнеси, повече, отколкото в излъскани дружества, излезли на БФБ, в последната година, заради далаверата, представящи всеки месец напудрени отчети )

А, на Оптимистка, мога да кажа, че няма индивидуален участник, който да направи класация на фаворити за поскъпване, и да не спомене на първите места, акциите, които има в портфейла си, в противен случай излиза, че ако посоча други дружества на първите места, защо тогава не съм си купил от тях, като ги виждам като фаворити. А, за изброените от мен дружества, мога да посоча, за всяко едно, достатъчно на брой аргументи и факти, защо са подценени и защо мисля, че ще поскъпнат, като най-много доводи и очаквания – много повече, отколкото ти имаш, за което и да било твое дружество фаворит – имам за първите две и наистина така смятам )

Коментар

• още малко да допълня и ще го листна иначе за момента
                  1. етропал
                  2. тича
                  3. стара планина
                  4...севто
                  5...ломско
                  6...еврохолд
                  7...елхим
                  8...
                  9...
                  10.тодоров

Коментар

• Здравейте,
                    БФБ е нова материя за мен и от около 2 месеца се занимавам с това. С голям интерес прочитам всичко каквото се пише в целия форум, а и като цяло в Интернет, а покрай това взех и по-често да гледам новини по ТВ ( не се притеснявам да си го призная това ). Затова като цяло нямам много мнения пуснати във Форума (все още се уча на много неща). Въпреки че не се смятам все още за компетентен пускам моите фаворити за поскъпване през 2008 година:

1. EUBG- 10 точки
                    2. HDPAT 9 точки
                    3. ZHBG 8 точки
                    4. IHLBL 7 точки
                    5. TICHA 6 точки
                    6. TRACE 5 точка
                    7. CHIM 4 точки
                    8. MOSTS 3 точки
                    9. FZLES 2 точки
                    10. GAZ 1 точка

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                      Само лично мнение, нека мнозинството си решава...

Но ако се правят анонимни анкети, събиране на мейли...
                      класация по брой постове и не знам още какви критерии....Та, каква точно ще е аналогията с анкетата на "Капитал" ??? - там са посочени участниците...
                      Аналогия липсва,поне на пръв поглед.
                      Според мен проблема е,че редовно пишещите в този форум(хора с над средното количество брой мнения) се взимат твърде много насериозно.Притесняват се за създадената си "виртуална репутация"(смешно) и в никакъв случай не искат да се провалят(евнтуално) в прогнозите си.Вероятно си мислят,че проваляйки се(каквато вероятност винаги съществува),то все по-малко хора ще им гласуват доверие(доколкото сега някой все пак се съобразява с него) и така няма да могат да насочват новите и неопитни спекуланти и инвеститори към своите позиции(загуба на доверие).
                      Това по-горе е само една хипотеза.Но ако и наполовина е вярна не показва зрялост а точно обратното.
                      Заемането на позиция и то открито показва достойно поведение,но за какво достойнство може да става въпрос тук,където личния интерес и издигнат в КУЛТ.
                      Investorrr е изключение,но пък той е станал пословичен с рекламата на ГАЗ-та и затова и публикуването от негова страна на списъка с личните му фаворити не е никаква изненада(поне за мен)
                      При мен пък не е никакъв проблем,защото не ме интересува кой какво ще каже за моите фаворите,и все пак,ако е необходимо мога да обоснова добре защо всяко от дружествата е там където е.

Какво искам да кажа все пак.Хората с много на брой мнения едва ли ще дадат прогнозите си официално и открито.Надявам се да бъда опровергана.

Коментар

• Инвестор, твоята класация ми дава повече мотив за размисъл от тази на "Капитал"))
                        ...но чак пък 3 туристически....

Коментар

• Дори един Мариян, не пожела да си каже фаворитите )

Коментар

• Съни, защо не изкараш твоите 10 фаворита за 2008 г. ) Имаше жалещи, за тази класация, и щеше да е интересно да се видят класациите на повече участници - дори и да са си изредили портфейлите, но явно няма интерес ) Повечето, явно предпочитат, да пишат за някоя акция, чак след като се е покачила вече и не желаят да правят предварително прогнози )

Коментар

• Само лично мнение, нека мнозинството си решава...

Но ако се правят анонимни анкети, събиране на мейли...
                              класация по брой постове и не знам още какви критерии....Та, каква точно ще е аналогията с анкетата на "Капитал" ??? - там са посочени участниците...

Коментар

• Ето и моите фаворити за поскъпване през 2008 Позволил съм си само едно не толкова ликвидно дружество, което все пак се търгува на неофициален пазар сегмент А, където се търгуват и повечето ликвидни дружества, така, че въпреки това изпълнява някакви изисквания за ликвидност на БФБ Дано повече, участници, посочат фаворитите си, за да е по-интересно )

1. GAZ - 10 точки т.н.
                                2. HVAR
                                3. IHLBL
                                4. ALBHL
                                5. CHIM
                                6. PETHL
                                7. TOPL
                                8. ZLP
                                9. SEVTO
                                10. SIMAT

Коментар

Working...