If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
моя "портфейл" е 90% акции от фирмата в която работя
сложих и други дружества, от които нямам, но мисля че ще са най-добре представящите се през 2008 г.
Идеята на анкетата е анонимност
вече имаше тема където всеки си казваше водещите дружества в портфейла
Ами като целта е анонимност, тогава, къде да ги изпращаме нашите предложения ) А, и щом е анонимна тази класация, дали няма и да е манипулируема, гарантираш ли, че безпристрастно ще направиш обобщението, все пак и в Инвестор.бг има началници )
безпристрастно ще я направя, разбира се, че какво може да изкривя, нямам интереси, аз нямам ликвидни дружества в портфейла си
хич, нито едно
Добре, значи разбирам, че гарантираш, че ще е безпристрастна, а не поръчкова )) Според мен, беше по-добра идея всеки явно да изреди 10те си фаворита, като и без това никовете са си и един вид анонимност. Но както и да е, не стана ясна, как да си изпращаме фаворитите )
ако искаш пусни ги тук
ще направя отделна класация за пуснати тук и отделна за в мейла да видим дали ще има разлика
Коментар
оптимистка
Империята отвръща на удара или Давид срещу Голиат- 1-ва серия
Ето и моите фаворити за поскъпване през 2008 година:
1) ЕВРОХОЛД- 10 точки
2) ЕНЕМОНА 9 точки
3) СИНЕРГОН 8 точки
4) ОРГАХИМ 7 точки
5) ХДПАТ 6 точки
6) ТРАСЕ 5 точка
7)ЕВРОИНС 4 точки
8 МОНБАТ 3 точки
9) ХИМИМПОРТ 2 точки
10)ПИБ 1 точка
пп
Имам известни подозрения,че разликите между двете класации ще са незначителни,но все пак нека видим резултата!
сложих и други дружества, от които нямам, но мисля че ще са най-добре представящите се през 2008 г.
Ами като целта е анонимност, тогава, къде да ги изпращаме нашите предложения ) А, и щом е анонимна тази класация, дали няма и да е манипулируема, гарантираш ли, че безпристрастно ще направиш обобщението, все пак и в Инвестор.бг има началници )
безпристрастно ще я направя, разбира се, че какво може да изкривя, нямам интереси, аз нямам ликвидни дружества в портфейла си
хич, нито едно
Добре, значи разбирам, че гарантираш, че ще е безпристрастна, а не поръчкова )) Според мен, беше по-добра идея всеки явно да изреди 10те си фаворита, като и без това никовете са си и един вид анонимност. Но както и да е, не стана ясна, как да си изпращаме фаворитите )
Нека класацията да се направи от хора с никове минимум със 3 години стаж във форума. А защо не и с 5 години стаж ?
Защото има доста хора с над 20 поста на ден и малко се губи смисъла от участието на разни екзотични никове.
И за да бъде състезанието по-конкурентно способно спрямо професионалистите - от договорните фондове участват около 20 представителя - толкова трябва да са учасниците и от страна на форума.
а ако някой си е сменил ника преди 1 г.?
Да не го е сменял.
Качествените хора във форума , мисля , че на повечето тук са ни известни, включително и на тебе.
Нека класацията да се направи от хора с никове минимум със 3 години стаж във форума. А защо не и с 5 години стаж ?
Защото има доста хора с над 20 поста на ден и малко се губи смисъла от участието на разни екзотични никове.
И за да бъде състезанието по-конкурентно способно спрямо професионалистите - от договорните фондове участват около 20 представителя - толкова трябва да са учасниците и от страна на форума.
хич, нито едно
Нямам предвид, да си посочиш публично портфейла, а акциите, които си избрал като фаворити за 2008 г., с които каза, че си участвал в класацията, която правим )
Въз основа на предложение в тема на форума отварям тази тема.
Условия
1. Нека всеки слага до 10 дружества, негови фаворити за 2008 г., като ги класира от 1-во до 10-то място.
точковата система е:
- за първо място 10 т., за второ 9 т., за трето 8 и т.н.
2. дали само портебители с много постинги да имат право да участват?
ще има обща класация
но ще има и отделни класации
потребители с 1-Х с Х до Y и с Y до XXL постинги
3. Има желание за анонимност, тоест с невидимост на мненията на другите
-първи вариант - пращайте класацията си на mpy(маймунка)start.bg
-втори вариант- пускайте класацията си в тази тема, аз ще минавам и трия съдържанието като оставям постингите празни и ги запазвам на файлове при мен (с бек ъп на второ място)
така постоянно ще изчезва част от картината
ще чакам да се съберат 100-200 мнения (в зависимост от интереса и ще пресметна резултата).
4. Желаещите да споменат размера на портфейла си, ще бъдат разделени и в групи според размера на портфейла
Моля публикувайте тук или изпратете класацията си на mpy(маймунка)start.bg
С уважение
Мариян Йорданов
П.С.: изпратилите класацията си на мейла да съобщават колко мнения имат във форума, в противен случай ще попадат в група "получени по мейла, незнайно с колко мнения"
Коментар