IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2008 ще е годината на IPO-тата и по-ниска доходност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от Nia
    Реално погледнато не намирам нищо лошо в това, че "куцо и сакато" търгува на борсата. Напротив, това предполага значителното преимущество на опитните играчи, носещо им съотвтните ползи в процентно изражение.
    Така или иначе това си е фреш кеш флоу на пазара, което може да отрази само в положителна насока.
    Нека си говорят миячите, чистачите и безделниците. И те са хора, имат право на мнение, имат право да обслужат егото си като си придадат формална значимост.
    Дано опитните играчи наистина ги има
    защото ако този ПОЛОЖИТЕЛЕН поток, стане отрицателен и опитните играчи не са кеширали, заколвайки стадото прасета, ще стане така че никой няма да има кеш за да подпре, стадото тръгва да излиза и прассссссссс
    маржин колове на репа, не дай-боже паника

примери много - Унгария 1998 г., Гърция 1999 г., интернет балона, лалетата в Холандия преди столетия

Та имаме ли опитни играчи?
    Или същите тези опитни играчи висят с репа и управляват пари на некомпетентни роднини и приятели, които са готови всеки момент да теглят и да мрънкат?
    Ако, ако, ако, ако...
    Предпочитам да съм глупак, защото съм рискувал и съм загубил,
    а не защото въобще не съм пробвал и съм пропуснал печалбите. Въпрос на преценка е доколко са вероятни посочените от теб рискове!

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
      Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
      Първоначално изпратено от Bobi75
      точно БГН, не може в началото на годината да се оплакваме колко малко играчи има на борсата и колко ниска е инвестиционната култура на българина, а в края на лятото да се пищи, че "куцо и сакато" инвестирало на борсата
      Това че има много повече играчи, не значи, че те новите имат инвестиционна култура, да не кажа обратното

Има едно правило, че който не е губил не става за инвеститор.
      Друго че след 10 г. можеш да се наречеш трейдър
      и трето от Стара коза яре и четвърто Гърмян заек

Теорията казва, че последната вълна е най-бърза нагоре, там влиза стадото и после го заколват.

Стадото са прасета, които търсят висока доходност без анализ

Теорията казват и че стадото влиза на падащ пазар. Човека е устроен така че купува нещо което е поевтиняло, а не нещо което е поскъпнало и ще поскъпва още повече.
      Правилото е купувай скъпо, продавай още по-скъпо.
      Уорън Бъфет е казал че "има причина евтините дружества да са евтини"

http://obuchenie.investor.bg/
      Така с израза „прасета“ се означават високорисковите инвеститори, оглеждащи се за еднократна инвестиция с огромна доходност, постигната за кратък период от време. Те купуват горещите за деня компании, като често не правят анализ на това, което купуват. Нетърпеливи са, жадни и емоционални относно своите инвестиции, без да са вложили време в изучаването на съответното дружество. Професионалните инвеститори обичат „прасетата“, защото обикновено техните загуби влизат в сметките на „биковете“ и „мечките“.
      НЯМА УНИВЕРСАЛНИ ПРАВИЛА!!
      ВСЕКИ САМ ПРЕЦЕНЯВА КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ!!
      ВСЕКИ САМ СТИГА ДО ОПРЕДЕЛЕНИ ОБОБЩАВАЩИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!!
      как да няма
      дете което не се е парило в печка не знае какво
      човек който не е губил не знае какво е
      просто на пазара в момента има прекалено малко хора които са губили
      не казвам че пазара е надут
      аз си стоя в акции, но просто нямам никакви кредити, а имам малко кеш
      за първи път от 7 г.
      и каквото и да стане ми е все тая и нагоре и надолу
      всеки си преценява сам
      не ми се преживява отново 1998 г.
      личния ми избор е да не съм на кредит в момента
      не е препоръка за нищо
      в сряда ще съм готов с един анализ на бг компаниите, които е доста интересен и показва че среднопретеглено положението не е супер
      някой компании са супер
      но някой не са
      и както казах средно положението е доста зле, големите надежди за ръстове в продажбите и пазарни дялове се оказват химера
      четете в сряда
      говоря за фундамента
      за спекулативния момент играта вече е сложна, всеки да си прецени как да го отиграва
      не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
        Реално погледнато не намирам нищо лошо в това, че "куцо и сакато" търгува на борсата. Напротив, това предполага значителното преимущество на опитните играчи, носещо им съотвтните ползи в процентно изражение.
        Така или иначе това си е фреш кеш флоу на пазара, което може да отрази само в положителна насока.
        Нека си говорят миячите, чистачите и безделниците. И те са хора, имат право на мнение, имат право да обслужат егото си като си придадат формална значимост.
        Дано опитните играчи наистина ги има
        защото ако този ПОЛОЖИТЕЛЕН поток, стане отрицателен и опитните играчи не са кеширали, заколвайки стадото прасета, ще стане така че никой няма да има кеш за да подпре, стадото тръгва да излиза и прассссссссс
        маржин колове на репа, не дай-боже паника

примери много - Унгария 1998 г., Гърция 1999 г., интернет балона, лалетата в Холандия преди столетия

Та имаме ли опитни играчи?
        Или същите тези опитни играчи висят с репа и управляват пари на некомпетентни роднини и приятели, които са готови всеки момент да теглят и да мрънкат?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
          Първоначално изпратено от Bobi75
          точно БГН, не може в началото на годината да се оплакваме колко малко играчи има на борсата и колко ниска е инвестиционната култура на българина, а в края на лятото да се пищи, че "куцо и сакато" инвестирало на борсата
          Това че има много повече играчи, не значи, че те новите имат инвестиционна култура, да не кажа обратното

Теорията казва, че последната вълна е най-бърза нагоре, там влиза стадото и после го заколват.

Теорията казват и че стадото влиза на падащ пазар. Човека е устроен така че купува нещо което е поевтиняло, а не нещо което е поскъпнало и ще поскъпва още повече.

Така с израза „прасета“ се означават високорисковите инвеститори, оглеждащи се за еднократна инвестиция с огромна доходност, постигната за кратък период от време. Те купуват горещите за деня компании, като често не правят анализ на това, което купуват. Нетърпеливи са, жадни и емоционални относно своите инвестиции, без да са вложили време в изучаването на съответното дружество. Професионалните инвеститори обичат „прасетата“, защото обикновено техните загуби влизат в сметките на „биковете“ и „мечките“.
          НЯМА УНИВЕРСАЛНИ ПРАВИЛА!!
          ВСЕКИ САМ ПРЕЦЕНЯВА КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ!!
          ВСЕКИ САМ СТИГА ДО ОПРЕДЕЛЕНИ ОБОБЩАВАЩИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!!

Коментар

• Реално погледнато не намирам нищо лошо в това, че "куцо и сакато" търгува на борсата. Напротив, това предполага значителното преимущество на опитните играчи, носещо им съотвтните ползи в процентно изражение.
            NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
              Спомни си какво каза Апостолов на пресконференцията "Прегрява ли фондовата борса?" Че неможело Интернет форумът да е определящ за пазара?!?!? И всички казаха, че нивото на инвестиционна култура било ниско?!?!

http://www.investor.bg/?cat=5&id=57446

Това е пазар бе хора, какво Ви става. Само пазара ще определи кой е умен, кой глупав, кой може и знае и кой не!!!!

Колкото повече участници, толкова по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75

Коментар

• точно БГН, не може в началото на годината да се оплакваме колко малко играчи има на борсата и колко ниска е инвестиционната култура на българина, а в края на лятото да се пищи, че "куцо и сакато" инвестирало на борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от 98КилаКрасота
                    Първоначално изпратено от НЕСТОР
                    Е, не се притеснявайте де. Има хора , които говорят за тези неща но малцина са тези, които са направили нещо.

Погледнете официалната информация - около 5000 COBOS - а, поне половината от тях са повечето наблюдатели със скромни средства, от колкото играчи. От колко време съществуват договорните фондове!? Колко вложители има в тях / индивидуални /, цифрите са още смешни.
                    На това ли се притеснявате!?
                    Случая с автомивкаджиите е забавен , но е по-скоро епизодичен, поне според мен.
                    точно епизодичен.

мисля, че оригиналната приказка, касаеща ситуацията, от която преждеговорившите се страхуват е:
                    "когато овчарите слязат от планината, за да инвестират...."
                    Преди във форума се коментираше, че голяма част от българите не знаели какво е борса и това се изтъкваше като голям проблем. Сега вече като доста хора разбраха, това пак стана проблем.

Вече започвам да си мисля, че на БФБ инвестират повече представителите на женския пол, а както знаем НА ЖЕНИТЕ УГОДИЯ НЯМА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
                      Хммм

Интересното беше, че онзи ден попаднах на шокова ситуация подобна на Jack_Daniels-овата.
                      Развитието беше на маса в Планет. Озовах сред няколко непознати девойки типични 20-годишни Биададжийки с лисици на врата, които се напъваха да се надцакват на кой приятеля е направил по-голяма доходност и как и те мислят да почват, за да не изпуснат голямата Далавера.
                      aз така мога да кажа как във форума тука съм чук каква голяма доходност се прави на борсата. всичко това не променя текущия брой на играчите

Коментар

• Хммм

Интересното беше, че онзи ден попаднах на шокова ситуация подобна на Jack_Daniels-овата.
                        Развитието беше на маса в Планет. Озовах сред няколко непознати девойки типични 20-годишни Биададжийки с лисици на врата, които се напъваха да се надцакват на кой приятеля е направил по-голяма доходност и как и те мислят да почват, за да не изпуснат голямата Далавера.
                        NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Историята не е нищо друго освен низ от единични случаи и епизодични събития, другари
                          Кучето те гледа с уважение, котката - с презрение, а прасето - като равен

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                            Е, не се притеснявайте де. Има хора , които говорят за тези неща но малцина са тези, които са направили нещо.

Погледнете официалната информация - около 5000 COBOS - а, поне половината от тях са повечето наблюдатели със скромни средства, от колкото играчи. От колко време съществуват договорните фондове!? Колко вложители има в тях / индивидуални /, цифрите са още смешни.
                            точно епизодичен.

мисля, че оригиналната приказка, касаеща ситуацията, от която преждеговорившите се страхуват е:
                            "когато овчарите слязат от планината, за да инвестират...."

Коментар

• Е, не се притеснявайте де. Има хора , които говорят за тези неща но малцина са тези, които са направили нещо.

Коментар

• Тази вечер няма да ходя на курви, че и те напоследък ми говорят само за борсата

Ми победителя в Сървайвър нали каза че в договорен фонд ще сложи парите
                                който е имал пари ги е набухал тука

Първоначално изпратено от Jack_Daniels
                                Днеска ходих на автомивка. Не аз де, фордчето... Между другото, чаках някъде около 3 часа. Явно всички, които не са някъде за празниците, са по столичните автомивки.

Както и да е, простете лиричното отклонение...

И по едно време влизам отзад в гаражчето, пичовете казаха, че имало кафе машина. Докато си пускам монетките, чувам разговора, който се провежда на една пластмасова масичка, връз пластмасови чашки с шльокавица и няколко броя на "Playboy" от преди войната...

"Начи има три вида - едните залагат само на акции, борси тва-онова , сещаш ли се. Вторите ненам точно кви беха, а има и такива дето само в държавни ценни книжа, сещаш ли се. Държавата ти ги гарантира, ама не се печели много. Иначи в тия другите фондове само седиш и нищо не правиш, кво искаш повече...", реди някакъв симпатяга с изящен син анцуг и кожено яке.

"Еми де да знам, тва си е далавера, батко...", вика събеседника.

"Ми аз мисля да започна с 5-10 хил. лв., след две-три години тва ще са си баси парите. То можеш и сам да си ги въртиш , де...тва мойто приятелче от Търговище дето почна на борсата тва-онова, са кара едно беемве петица, от тия не най-новите - предишните, сещаш ли се. Ама става в 3 часа, тогава отваря борсата в Токио, спи три часа, после на обяд играе на нашта борса, и вечерта в Ню Йорк, там нали са седем часа назад", продължава зарибителят.

"Верно ли бе, копеле... тоя кога спи?!", риторично се пита вторият.

И тогава некъде ми се приготви кафето и си излязох, защото смехът неудържимо напираше...

Та след такъв културен шок разумът ми крещи: MEGA-HYPER-TURBO-ULTRA SELL на всичко, що завършва на "АД".

"Когато и чистачката започне да говори за акции - продавай" - народна мъдрост.

От друга страна съм съгласен, че чуждестранните инвестиции и приличният икономически растеж са предпоставки за още малко щастие на БФБ.

Но пък коефициентите ни са с две-три глави над тези на държавите-аналози. Тва не е добре. И като прибавим и този с анцуга, и международното положение. Май ще видим 30% през на дедо кривия...

Но каквото е писано - ще стане Нема страшно... "Вънка нек си вали, я съм си добре", е казал шопът

Коментар

Working...
                                X