Марияне, имаш ли представа каква е нормалната практика, при едно репо, какво удържа посредника ти, при който са ти били акциите, преди да отидат на подсметка при банката кредитор по репото /била тя Пиреус или Инвестбанк/. Все пак посредника ти прави сделка на регистрационен пазар и каква е нормалната комисионна?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансиране срещу обезпечение Акции (репо-сделки и др.)
Collapse
X
-
Ако се прави репо(не залог на акции),реално собствеността се прехвърля(продажба) и това не става на регулирания пазар,а на регистрационен.В такъв случай би трябвало да се дължи данък в/у разликата от стойността на репото и цената на придобиванеops:
данък би дължала и фин. институция отпускаща кредита при обратното изкупуване.
Дано да греша и да има разпоредби специално за репо-сделките(не съм гледал в закона),щото иначе...кофти
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от KenanovА би ли споделил колко ти взеха такса от твоя ИП за сделката
Мерси.
Моя ИП при репо сделка ми взима комисион от 0,12 до 0,15% според размера на сделката.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от KenanovА би ли споделил колко ти взеха такса от твоя ИП за сделката
Мерси.
Моя ИП при репо сделка ми взима комисион от 0,12 до 0,15% според размера на сделката.
Коментар
� -
nevermind
ABE vie BOLNI li ste da teglite kredit, za da kupuvate akcii!?!?????
Коментар
� -
Първоначално изпратено от xkmДнес ми бе разрешен кредит от ТБ "Алианц България" срещу обезпечение - акции на дружество , включено в SOFIX . Срокът е за шест месеца , лихва на годишна база - 9 % , такса - 1% . Лихвите ще плащам ежемесечно , а главницата ще връщам на края на третия месец - 25 % и на края на шестия - останалите 75%. Задължен съм през целия период да подържам 150 % обезпечение по кредита. Акциите ми са преведени по подсметката на ТБ " Алианц България" , но са на мое име и не са запорирани в Централния Депозитар.
Мерси.
Коментар
� -
Днес ми бе разрешен кредит от ТБ "Алианц България" срещу обезпечение - акции на дружество , включено в SOFIX . Срокът е за шест месеца , лихва на годишна база - 9 % , такса - 1% . Лихвите ще плащам ежемесечно , а главницата ще връщам на края на третия месец - 25 % и на края на шестия - останалите 75%. Задължен съм през целия период да подържам 150 % обезпечение по кредита. Акциите ми са преведени по подсметката на ТБ " Алианц България" , но са на мое име и не са запорирани в Централния Депозитар.
Коментар
� -
При Пощенска на пръв поглед условията са добри.... единствено искат да сключиш догов за посредничество с тях, но не си длъжен да търгуваш с тях... ЛОШОТО Е ЧЕ ИНВ. МИ ПОСРЕДНИК ИСКА 1% от стойността на кредита. И при вас ли искат толкова много???? Това е повече от колкото лихвата ми по кредита.
Коментар
� -
Да, има доста да се развива този пазар и на този етап услугата си е дърво, но кво да се прави. То и комисионните на ИП през 2001-ва бяха дърво но го преживяхме
Иначе има и по-тежки случаи - Еврофинанс ми поискаха да съм прехвърлил на тяхна подсметка акциито с които да направим Репо и след това парите от репо-то също да ги инвестирам през тях. Някъв вид изнудване да им станеш клиент.Е, при мен номера не мина, ще намеря друг начин!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от reboundНе разбрах, за нотариалната заверка, задължителен реквизит ли са при репо сделките?
Другият по-малък недостатък на репата на Инвестбанк е по-високата лихва, но това е сравнително малка болка.
Аз ползвам и постоянно, и временно /за 2-4 седмици/ репа все от Инвестбанк, въпреки изброените недостатъци, защото искат определено по-малко обезпечение и особено за Монбат ми е много удобно /купуват Монбат на 7 лева, което си е 73,7% финансиране/.
Пиреос и Пощенска ми се струва, че трябва да променят доста неща в условията си, ако искат да завоюват съществен пазарен дял при репата.
Коментар
�
Коментар